FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 18 januari 2003

PvdA geeft zondag naam kandidaat premier

Morgen komt Wouter Bos met de naam van de kandidaat-premier van de PvdA. Hij zei dit vanavond in het Vara tv-programma Het Lagerhuis op Nederland 3.

Al eerder liet Bos weten dat hij de naam reeds in zijn hoofd heeft. De meest voor de hand liggende kandidaten zijn de burgemeesters Job Cohen (Amsterdam) en Johan Stekelenburg (Tilburg). Ook de naam van Herman Tjeenk Willink, de huidige vice-voorzitter van de Raad van State, komt geregeld voorbij.

Schaatsen: Nederlands record op 500 meter

Gerard van Velde heeft vandaag op de eerste 500 meter van de WK-sprint in Calgary het Nederlands record verbeterd naar 34,68; hij werd daarmee derde op deze afstand. Het oude record stond ook op zijn naam, maar deelde hij samen met Jan Bos: 34,72.

De 500 meter werd gewonnen door Jeremy Wotherspoon, De Canadees werd in zijn rit tegen de Japanner Hiroyasu Shimizu geconfronteerd met de snelste opening (100 meter) ooit: 9,39, maar kwam ijzersterk terug en scherpte zijn baanrecord (34,52) aan tot 34,41. Shimizu werd tweede: 34,52. Erben Wennemars werd vierde in exact 35 seconden.

Het wereldrecord blijft in handen van Shimizu met 34,32

VVD wil desnoods LPF er weer bij

RobbieRob had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als de VVD en het CDA bij de verkiezingen van woensdag gezamelijk geen meederheid behalen moeten de partijen desnoods weer samen met de LPF gaan regeren. Dat vindt VVD-voorzitter Eenhoorn. Hij wil veel liever de huidige coalitie dan één tussen het CDA en de PvdA.

Lijsttrekker Zalm is vooralsnog voorzichtiger omtrent het verhaal LPF. Wanneer zijn partij en het CDA geen meerderheid behalen, dan is een CDA/PvdA-kabinet waarschijnlijk, denkt hij. Komen die partijen er in de formatie niet uit, dan pas komt de VVD weer in beeld en zou ook de LPF weer mee kunnen doen.

CDA-leider Balkenende is voorlopig nog stellig tegen een hernieuwde samenwerking met de LPF.

Milosevic tegen wil herkozen als voorzitter

Slobodan Milosevic is vandaag herkozen als voorzitter van de Servische Socialistische Partij (SPS). Dat is opmerkelijk, want de voormalige Joegoslavische en Servische president wilde helemaal geen kandidaat zijn.

Vanuit zijn cel in Den Haag, waar Milosevic terechtstaat voor oorlogsmisdaden, liet hij eerder weten tegen het congres en zijn kandidatuur te zijn. Desondanks werd hij door 2300 leden van de partij gekozen. Een comité gaat de SPS in afwezigheid van Milosevic leiden.

De SPS werd in 1990 opgericht en vanaf die tijd is Milosevic voorzitter. Na tien jaar macht leed de partij in 2000 een gevoelige nederlaag.

Onderzoek: Van Breezer word je snel dronken

Onderzoek aan het Meander Medisch Centrum te Amersfoort heeft aangetoond dat het mixdrankje Bacardi Breezer - vooral populair onder een bepaald soort 16-jarige puberende meisjes - slecht is. Het fruitdrankje met rum kan door het zoete fruitextract sneller tot dronkenschap leiden. Door de grote hoeveelheid suiker in het drankje stijgt het alcoholpercentage in het bloed sneller.

Onderzoeker Albert van de Wiel zegt: "Rond de mixjes hangt een sfeer van "Ach, het is een zwak alcoholisch drankje. Het kan geen kwaad.' Daarom vinden veel ouders goed dat hun kinderen al op jonge leeftijd aan zo'n mixje beginnen. Onverstandig. Het wordt tijd dat ouders en ook kroegbazen inzien dat de drankjes extra snel, hoge alcoholpromillages veroorzaken"

Wim van Dalen, directeur van de Stichting Alcoholpreventie (STAP), zegt: "Alarmerend. Dit is een signaal waarmee iets gedaan moet worden. Ik ben ervan overtuigd dat de resultaten bij de Breezers ook gelden voor andere mixdrankjes, omdat bij alle soorten sterke drank met zoetigheid wordt gecombineerd."

Van Dalen doelt hiermee op populaire mixjes zoals Smirnoff Ice (wodka), Bacardi Cola (rum) en Passoa Orange. "Nu zijn die gewoon in de supermarkt te koop. Dat kan niet langer. Mixdranken moeten als sterke drank behandeld worden en alleen in slijterijen verkrijgbaar zijn. De overheid mag de ogen niet meer sluiten voor de risico's."

Actievoerders opgepakt op vliegbasis Volkel

boekel2001 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op vliegbasis Volkel zijn vandaag tachtig tot negentig actievoerders aangehouden door de politie. De arrestanten waren de basis binnengedrongen nadat ze gaten in de hekken hadden gemaakt. Zij deden dit in het kader van de internationale actiedag tegen een oorlog in Irak.

De 150 demonstranten kwamen naar de basis om naar Amerikaanse kernwapens te zoeken. De burgermeester van Uden had al een noodverordening afgekondigd om een bezetting van de basis te voorkomen.

Moppen verkopen om bedrijf te redden

xxRonaldxx had ons via de newssubmit het volgende te melden:

France Telecom kampt met een schuldenlast van 70 miljard euro. Medewerkers van het bedrijf willen daar nu wat aan de doen en hebben een leuk, maar tijdrovend middel bedacht: ze zijn moppen gaan verkopen.

De medewerkers zijn lid van vakbond CGT. De moppen worden telefonisch aangeboden voor één euro per stuk. Vanochtend stond de teller op tien verkochte moppen. Nog even te gaan dus, nog 69.999.999.990 moppen om het bedrijf schuldenvrij te krijgen.

Gezant: Escalatie van atoomcrisis dreigt

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het risico dat de atoomcrisis tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea escaleert is volgens de speciale VN-gezant Strong "ernstig en bedreigend". Hij zei dit na gesprekken in dat land. Ook dreigt er een humanitaire ramp als er geen voedselhulp komt.

Volgens Strong praten beide partijen langs elkaar heen. Men wil wel een diplomatieke oplossing, maar Noord-Korea is bereid uit te sturen op een oorlog als de VS het land blijft bedreigen. De VS wil dat Noord-Korea haar kernwapenprogramma stopt. Dat land zegt de centrales alleen te gebruiken voor stroomvoorziening.

"Maandag nieuwe kloonbaby in Japan"

daanharmsen klom in de pen en herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Het bedrijf Clonaid, dat al eerder beweerde twee kloonbaby`s te hebben gemaakt, heeft voor de Japanse televisie gezegd dat er maandag in Japan een nieuwe kloonbaby ter wereld komt.

Volgens Clonaid gaat het om een kloon van een jongetje van twee jaar oud. Dat jongetje is bij een auto-ongeluk om het leven gekomen. Het bedrijf wil de geboorteplaats van de baby niet noemen.

In Japan is het klonen van mensen overigens sinds 2000 verboden.

Balkenende wil premier onder PvdA zijn

''Laat mij nu maar premier worden, ook als de PvdA de grootste partij van Nederland wordt''. Dat zei CDA-lijsttrekker Jan-Peter Balkenende vandaag op een partijbijeenkomst in Uden.

Balkenende meent dat als de PvdA zoveel tijd nodig heeft om met een premierskandidaat te komen, ze hem dan beter kunnen laten zitten. De demissionaire premier herhaalde dat zijn inzet een nieuw kabinet met de VVD blijft: ''Met de liberalen kunnen de problemen in het land beter beter worden aangepakt''.

Afgaande op de peilingen wordt een CDA-VVD kabinet echter moeilijk. Alleen met een derde partij erbij, bijvoorbeeld de LPF, zou het net lukken een meerderheid te vormen. VVD-voorzitter Bas Eenhoorn zei vandaag dat zijn partij desnoods maar een hernieuwde samenwerking met de LPF moet aangaan.

Geen muntgeld meer in Telfort zuilen Amsterdam

konniekipke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

British Telecom laat van alle 68 telefoons op en rond het Centraal Station in Amsterdam de geldgleuven dichtlassen. Al jaren vernielen verslaafden en rondhangers stelselmatig de 'Telfort'-zuilen om het kleingeld uit de telefoons te krijgen.

Voortaan kunnen reizigers alleen nog met telefoonkaarten bellen. Pas als de NS en British Telecom afspraken hebben gemaakt om de vernielingen te voorkomen, gaan de plaatjes weer van de geldgleuven. Dit meldt Het Parool.
Souschef Jan Schouten van de spoorwegpolitie: 'Op ons advies en in overleg met de NS last men deze maand de munttoestellen dicht.'

Greyhounds verscheuren terrier

El_Diablo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Bellingwolde is de terrier van Jan Clermonts door acht Greyhounds verscheurd.

Clermonts zegt: "Ik had de eigenaar terug zien komen, maar hij bleek met een andere roedel opnieuw aan de wandel te zijn. Bru liep los en is zo op de greyhounds afgelopen."

Wat volgde, was afgrijselijk. De eigenaar van de acht honden waarschuwde nog, maar kon zijn dieren niet meer houden en werd zelf meegesleurd. De greyhounds grepen Bru en sleurden ook het baasje mee. Toen ze loslieten wist Clermonts het zeker: Die is dood!

"Hij had een enorm gat, je zag zijn ingewanden! Maar hij ademde nog wel... Ik heb hem thuis gereanimeerd. De dierenarts heeft hem meegenomen. De volgende ochtend werden we gebeld dat Bru dood was. We hebben hem hier begraven. Het is keihard aangekomen, we waren erg aan hem gehecht."

Brits onderzoek naar openen zak chips

Pindaatje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Britse ministerie van Handel en Industrie heeft opdracht gegeven een onderzoek te houden hoeveel kracht er nodig is om onder andere een zak chips open te trekken.

Gehandicapten en bejaarden hebben vaak problemen met het opentrekken van zakjes chips en andere verpakkingen, en gebruiken dan gevaarlijke voorwerpen zoals scharen om de verpakking open te krijgen. Dit kan tot ongelukken leiden volgens het ministerie.

Het onderzoek kost 100.000 pond (150.000 euro).

Heks aangeklaagd na falende spreuk

yade had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is in Roemenië compleet veilig naar een heks te gaan en daar om een oplossing te vragen. Dit naar aanleiding van het volgende:

Een heks is aangeklaagd door een man die een spreuk had gekocht om zijn zieke vrouw beter te maken. Blijkbaar waren de spreuken in de aanbieding want hij kocht er gelijk een spreuk bij om zijn 40 jaar oude zoon te laten trouwen. Kostenplaatje: 375 euro.

Toen de termijn was verlopen waarbinnen de spreuken hun werk hadden moeten doen besloot de man naar de politie te gaan. Het lukte de politie haar te vinden door zichzelf voor te doen als klant.

De heks beloofde het bedrag terug te betalen.

Johan Stekelenburg kandidaat-premier PvdA?

drGoeroe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Partij van de Arbeid heeft mogelijk gekozen voor Johan Stekelenburg als kandidaat premier. Dat zou kunnen blijken uit de registratie van het domein johanstekelenburg.nl, die gisteren door de partij is gedaan. Die registratie werd ontdekt door Oppergoeroe.com.

De PvdA is het CDA gisteren in de peiling van Interview/NSS flink genaderd. Lijsttrekker Wouter Bos zei in een reactie daarop dat hij een naam in zijn hoofd heeft zitten. Die zal hij zondag of uiterlijk maandag bekend maken.

Johan Stekelenburg is op 31 oktober 1941 geboren. Na een hele carrière bij Industriebond FNV schopte hij het in 1988 tot voorzitter van die bond. In 1997 werd Stekelenburg benoemd tot burgermeester van Tilburg.

De informatie van de SIDN (Stichting Internet Domein Registratie)

Rumsfeld wil minder militaire info op internet

daanharmsen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse minister van defensie heeft alle defensiewebsites duidelijk gemaakt dat ze alle informatie, die tegen het leger zou kunnen worden gebruikt, weg moeten halen.

Rumsfeld doet dit omdat terroristen anders heel gemakkelijk op een legale manier aan informatie kunnen komen over het Amerikaanse leger. In een gevonden al-Qaeda handboek bleek tachtig procent afkomstig van websites.

Er staat ongeveer 700 gigabyte aan informatie over het leger op internet. Na de aanslagen van 11 september 2001 werd er al veel informatie verwijderd.

Demonstraties tegen "de nieuwe oorlog"

Green_Eyes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In verschillende landen wordt vandaag actie gehouden tegen een eventuele oorlog in Irak. In Nederland zijn er demonstraties in Leiden, Rotterdam en op vliegbasis Volkel.

Op de laatste wil het Platform Tegen de 'Nieuwe Oorlog' kijken of er ook Amerikaanse kernwapens zijn opgeslagen. Burgemeester van Uden is daar huiverig voor, hij heeft een noodverordening afgekondigd om te voorkomen dat de actievoerders de basis gaan bezetten.

In Leiden is een herdenking van Martin Luther King met aansluitend een vredesdemonstratie. In Rotterdam wordt bij het stadhuis geprotesteerd tegen een oorlog in Irak.

Campagnebus van Loesje gestolen [update]

Michel van Bergen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gezocht: een donkergrijs Toyota-busje met kenteken PF-HG-67. Eigenaar is de vereniging Loesje, die de de bus gisternacht in Velp aan een autodief is kwijtgeraakt.

Het Loesje verkiezingsteam is zwaar gedupeerd. De bus lag vol met speciale verkiezingsposters, die het team gebruikte om in het hele land te verspreiden. Leden hadden donderdag net de eerste dag van de campagne achter de rug. De bedoeling was op de hele week posters met teksten als 'Ik stem niet op zwevende lijsttrekkers' te verspreiden.

Wie een idee heeft waar het busje is kan Loesje bellen, dan kan men verder met de belangrijke campagne.



[update 12:35]
En het busje is weer terecht. Het busje is waarschijnlijk ontvreemd door een aantal junks die het als slaapplaats wilden gebruiken. Zij waren minder geinteresseerd in de Loesje-spullen. De affichegroep kan nu weer verder met hun campagne.

Albanees gaat op bankroof-vakantie

BaRdman klom weer in de pen en vertaalde voor ons het volgende bericht:

Een Albanees is donderdag in de Griekse hoofdstad Athene gearresteerd, omdat hij op bankroof-vakantie was. De man werd net nadat hij zijn vierde overval had gepleegd opgepakt.

Sinds hij zondag in Athene was aangekomen, had de 31-jarige man al vier overvallen gepleegd, wat hem zo'n slordige 125.000 euro had opgeleverd.

"Hij verklaarde dat hij besloten had om op roof-vakantie te komen", verklaarde een woordvoerder van de Griekse politie.

Brief Bush komt jaar te laat aan

BaRdman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee brieven van de Amerikaanse president George W. Bush zijn meer dan een jaar na verzending aangekomen bij het Zweedse hof.

De brieven werden verzonden op 23 oktober 2001 en bevatten een dankwoord van Bush voor de condoleances die hij naar aanleiding van de aanslagen van 11 september had gekregen. Op 14 januari van dit jaar kwamen ze dan toch eindelijk aan.

De vertraging kwam door de Anthrax-dreiging die de Verenigde Staten in 2001 in de ban hield. Bij de brief zat een brief waarin de Amerikanen zich verontschuldigen voor het ongemak.

SBS peiling: PvdA nog steeds grootste

In de dagelijkse (doordeweekse) peiling die Maurice De Hond voor het SBS6 programma de 'Stem van Nederland' uitvoert gaat de PvdA nog steeds aan de leiding.

In vergelijk met de peiling van twee dagen geleden (15-01), is het CDA 2 zetels omhoog gegaan. De PvdA voegde één zetel aan haar totaal toe.

Slechter verging het de VVD die 3 zetels inleverde. Ook GroenLinks ging terug, maar beperkte het verlies tot één zetel. D66 sprokkelde er eentje bij.

Het verschil tussen CDA en PvdA is in deze peiling nu 3 zetels in het nadeel van de christendemocraten. In de peiling van Nova is dat echter nog 4 zetels in het voordeel van het CDA.


PartijTweede Kamer15-01 De Hond17-01
CDA433840
Lijst Pim Fortuyn2688
VVD243229
PvdA23 4243
GroenLinks1076
SP91313
D66745
ChristenUnie444
SGP222
Leefbaar Nederland210

Meer kijkers MTV dankzij ongecensureerde clips

Om meer kijkers te trekken zendt MTV sinds kort videoclips uit die niet zijn gecensureerd. Normaal gesproken worden bijvoorbeeld blote borsten digitaal ''onzichtbaar'' gemaakt, zeker bij buitenlandse zenders, maar bij MTV-Nederland niet meer.

Iedere avond om half 12 worden in het programma Nacht Top 5 ongecensureerde video-clips uitgezonden. Kijkers kunnen via de MTV-website stemmen op hun favoriete ongecensureerde clips. Die clips waaruit kan worden gekozen worden overigens wel eerst beoordeeld door een 'commissie van goede smaak', met daarin directieleden en programmahoofden, die de 'grensgevallen' stuk voor stuk beoordeelt. Zo werd onlangs bijvoorbeeld een 'snuff-achtige' clip van de Nederlandse band Reloop geweigerd.

Wat wel kan is bijvoorbeeld de video van het nummer Fiesta van de Amerikaanse R en B-ster R. Kelly. De clip laat een strandfeest zien, waar de bijzonder schaars geklede aanwezige jongens en meisjes zeer innig dansen en elkaar betasten. Als klap op de vuurpijl rent een groep vrouwen de zee in om naakt te zwemmen.

Het uitzenden van ongencensureerde clips werkt wel: Het 'brave' programma So 90's, dat direct voor de Nacht Top 5 wordt uitgezonden, behaalt een schamel marktaandeel van 0,3% in de voor de clipzender belangrijke doelgroep van 13 tot 34 jaar. Wanneer de kledingstukken uitgaan en de temperatuur in de clips stijgt, loopt dat al rap op naar 0,8%. En het aantal liefhebbers van de ongecensureerde video's, waarvan overdag dikwijls een kuisere versie wordt uitgezonden, stijgt nog steeds, zegt MTV.

Sexy beeld uit R. Kelly's Fiesta


-
Het hele AD-artikel, met een kleine foto-dia show, staat hier.

Kiezer meer betrokken door Pim Fortuyn

Een onderzoek uitgevoerd door het Algemeen Dagblad onder 500 kiezers geeft aan dat Nederlanders zich veel meer betrokken voelen bij de politiek dan één jaar geleden. Het onderzoek verscheen vandaag in de zaterdageditie van de krant.

De ondervraagden gaven aan dat deze betrokkenheid voor een groot deel te danken is aan Pim Fortuyn; de taal van politici is meer 'gewonemensentaal' geworden dan voorheen. Ook luistert Den Haag beter naar de burgers. Die invloed wordt toegeschreven aan Fortuyn.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de kiezer de partij belangrijker vindt dan de lijsttrekker; 75% deelt die mening.

De ondervraagden mochten ook aangeven hoe ze de lijsttrekkers typeerden. Jan-Peter Balkenende werd behalve het bekende 'Harry Potter' ook omschreven als de 'kleine professor', Wouter Bos moet het doen met 'vlotte jongen' en Gerrit Zalm met 'komisch hoofd'. LPF-voorman Mat Herben is een 'leuke tuinkabouter' en Femke Halsema een 'bekakte schooljuf'. De omschrijving 'pitbull' viel SP-lijsttrekker Jan Marijnissen ten deel.


Pim Fortuyn bracht de politiek terug bij ''het volk''

GroenLinks wil NL-Surinaamse gevangenen naar NL

_Maarten_, GTV en BazP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlands-Surinaamse jongeren die in Suriname in het gevang zitten zouden hun straf in Nederland moeten kunnen uitzitten volgens Groenlinks lijsttrekker Femke Halsema. De situatie is in de Surinaamse gevangenissen volgens haar namelijk erbarmelijk. Ook wil Halsema dat Nederlandse gevangenen uit andere landen hun straf in Nederland kunnen uitzitten.

Halsema lanceerde dit plan vrijdagavond tijdens een verkiezingsbijeenkomst in het Amsterdamse Novotel, georganiseerd door het 30 juni / 1 juli comité Nederland en de stichting Kwakoe Events.

Ook wil Groenlinks de visumplicht tussen Suriname en Nederland afschaffen, en zouden Surinaamse ouderen hun AOW mee terug moeten kunnen nemen naar hun thuisland. Dit laatste plan wordt óók door de PvdA ondersteund. En als het de Nederlandse overheid niet te veel extra kost, moet dit ook gelden voor de aanvullende bijstand, vinden beide partijen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.