"Tweede golfoorlog begint op 21 februari"

Met dank aan fokkeratwork die ons het volgende bericht geheel vertaald aanbood melden wij:

De oorlog met Irak begint op 21 Februari om middernacht. Dat schrijft de Sunday Express. Volgens de krant heeft President Bush van de VS tijdens een telefoongesprek met Premier Sharon van Israël de datum en het tijdstip doorgegeven.

De timing wordt bevestigd door Britse defensiebronnen die al eerder aangaven dat de oorlog in de tweede of derde week van Februari zou beginnen.

Volgens de Sunday Express, die geen bron voor de beweringen aanvoert, zullen tijdens de tweede golfoorlog de meest vernietigende luchtaanvallen plaatsvinden die de wereld ooit gezien heeft.

In een radiotoespraak van President Bush aan het Amerikaanse volk zei hij dat de Iraakse leider Saddam Hoessein aan zet is om zijn arsenaal van massavernietigingswapen openbaar te maken en te vernietigen.

Irak ontkent de verdere ontwikkeling van chemische, biologische of nucleaire wapens, terwijl VN inspecteurs doorgaan met hun speurtocht naar deze wapens. Zij rapporteren hun bevindingen komende vergadering van de VN Veiligheidsraad.