Vergaderen zonder drank valt slecht

De vergadertijgers van de Provinciale Staten van Utrecht draaien hun hand niet om voor een begrotingsbespreking van dertien uur. Desondanks is er gemor te horen bij de volksvertegenwoordigers, omdat tijdens het overleg niet gerookt, en slechts matig gedronken mag worden.

Statenlid Van der Groep van de ChristenUnie noemt het feit dat rokers met hun sigaretje naar buiten moeten, "schadelijk voor de gezondheid". De klacht vindt echter weinig gehoor bij Commissaris van de koningin Staal, die meent "dat rokers daar helemaal niet mee bezig waren."

De Commissaris is echter wel bereid te evalueren hoe het nu zit met dat éne glaasje wijn dat tijdens de maaltijd geschonken wordt, iets wat door D66 Statenlid Van Keulen als "kinderachtig" wordt bestempeld. Provincie-voorlichter Copier meldt dat de regel is ingevoerd na klachten van mensen die zich vorig jaar aan het drankgebruik stoorden.

De cateraar probeerde het leed nog wat te verzachten door het enkele toegestane glas tot de rand te vullen, en enkele vindingrijke statenleden wisselden van tafel met de mededeling dat hun glas was vergeten door de vullers.