FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 21 oktober 2002

De grootste schoen ter wereld

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een schoen van 5.5 meter lang, 2.25 meter breed en 1.83 meter hoog. Niet verwonderlijk dat de Filippijnse makers van de schoen ervan overtuigd zijn dat het ding in het Guinness Book of Records terecht zal komen.

De schoen is groot genoeg voor 30 mensen en kostte 77 dagen werk. Normaal hadden twee vertegenwoordigers van het Guinness Book of Records bij de onthulling van de schoen aanwezig moeten zijn. Maar omwille van de reeks bomaanslagen op de Filippijnen kwamen de medewerkers van het Guinness Book of Records niet opdagen.


De foto is afkomstig van Yahoo.

Israëliers hebben een ray gun uitgevonden

Israëlische wetenschappers aan de Tel Aviv Universiteit hebben een space-age ray gun ontwikkeld dat hoog energetische microgolven gebruikt dat zelfs beton kan verpulveren.

Het geweer heeft geen bewegende delen, en produceert geen stof of geluid. Het werkt door de stralen gebundeld op het te verpulveren object te richten, waarna het object met meer dan 2000 graden celcius verdampt.

De Israëliers zeggen dat de disruptor alleen voor boortoepassingen wordt gebruikt.

Geldtransport overvallen in Hoogeveen

DeTulp050 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanavond is in Hoogeveen (Zuid Drenthe) bij de op- en afrit Fluitenberg een Geldtransport van Geldnet overvallen. Op dit moment doorzoekt de politie het gebied op eventuele sporen. Onbekend is nog of de daders gepakt zijn of dat zij nog voortvluchtig zijn. Bij de overval raakten geen personen gewond en de overvallers hebben ook geen buit kunnen maken. De op- en afrit is op dit moment afgesloten, waardoor bestemmingsverkeer om zal moeten rijden.

Boeing onthult top-secret stealthvliegtuig

Boeing heeft in St Louis, Missouri een top-secret stealth straaljager onthuld. Het $67.000.000,00 kostende vliegtuig lijkt rechtstreeks uit Star Trek te komen, maar het vliegtuig genaamd "The Bird Of Prey" is voor serieuze doeleinden bedoeld.

"Dit is een klassieker van een 'black program', een vliegtuig die gebouwd is, en verschillende jaren getest is terwijl niemand die niet bij het project hoorde er iets vanaf wist," zegt Nick Cook, luchtvaart consultant. Eerdere top-secret vliegtuigen die uiteindelijk ook onthuld werden zijn de U-2 en de Blackbird spionagevliegtuigen, en de B-2 bommenwerper.



The Bird of Prey bevat een cloacking-device waarbij een technologie gebruikt wordt die de buitenkant van het vliegtuig van kleur kan laten veranderen om zichtbaarheid te verminderen. Tevens kan het vliegtuig niet gedetecteerd worden door zowel akoestische, infrarood als radarecho's.

Dergelijke techologiën zijn verscheidene jaren bestudeerd, waarschijnlijk bij een test site in de Nevada woestijn, nabij Groom Lake, beter bekend als Area 51 aldus wetenschappelijk magazine New Scientist. Er is al eerder in het nieuws geweest dat Boeing zich met anti-zwaartekracht experimenten bezig houdt.

Boeing is tevens bezig met het ontwikkelen van onbemande geheime vliegtuigen (unmanned combat air vehicles) die onwaarschijnlijke manouvres, loopings en rechte hoeken kunnen maken (UCAV's). Er worden momenteel testvluchten gemaakt met de onbemande gevechtsvliegtuigen X-25.

Op de website van Boeing is het volledige persbericht te vinden, inclusief foto's en video's van de nieuwe straaljager.

Leeftijdscheck op sigarettenautomaten

Danielson meldde ons dit ook, maar dutchmilan bood ons dit artikel geheel herschreven aan waarvoor hartelijk dank:

Met ingang van 1 januari 2003 wordt het roken voor jonge rokers en buitenlandse toeristen flink moeilijker gemaakt. Met ingang van het nieuwe jaar wordt bij sigarettenautomaten namelijk gebruik gemaakt van een leeftijdscontrole die verbonden is aan de chipkaart op de bankpas. Mensen van 16 jaar en ouder kunnen de zogenaamde AgeKey bij het postkantoor geschikt laten maken om sigaretten te verkrijgen.

Aanslag op bus in Israel kost 14 levens

FYA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

14 doden en meer dan 40 gewonden zijn vandaag gevallen bij een aanslag op een bus in het noorden van Israel. Van de gewonden verkeren er zeker vijf in levensgevaar. De aanslag is opgeëist door de islamitische Jihad-beweging.

In de plaats Pardes Hannah ontplofte een met explosieven gevulde jeep in de avondspits naast de bus op het traject Hadera-Afula. De bus vloog direct in brand, waardoor het reddingswerk ernstig werd bemoeilijkt.

Zowel de VS als de Palestijnse leider Arafat hebben de jongste aanslag veroordeeld.

Juliana gewoon thuis in paleis Soestdijk

D0D0, -=Chuckie=- en janatwork hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Rijks Voorlichtingsdienst (RVD) ligt prinses Juliana helemaal niet in het ziekenhuis zoals Planet Internet eerder vandaag beweerde. Bronnen rond het Koninklijk Huis zouden dat tegenover Planet Internet hebben verklaard

De RVD verbaast zich over het nieuws dat Planet Internet vandaag bekend maakte, want als er een lid van het Koninklijkhuis wordt opgenomen maakt de RVD dit altijd vrij kort daarna bekend.

Nieuwe verkiezingen 22 januari 2003

janatwork, Sander en www.olafonline.nl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Tweede Kamerverkiezingen zullen op 22 januari 2003 worden gehouden. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag laten weten.

Koningin Beatrix heeft vandaag het ontslag van het kabinet-Balkenende aanvaard. Dat betekent dat er geen poging wordt gedaan om het kabinet te lijmen, zoals de Lijst Pim Fortuyn wilde.

De koningin ontving vandaag demissionair premier Balkenende, en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, Braks en Weisglas, en vice-voorzitter Tjeenk Willink van de Raad van State.

Gezocht: kunstarm

Je zal het niet snel tegenkomen, maar mocht je er eentje onbeheerd zien liggen, bel dan even met de politie in Dieren. We hebben het hier over een kunstarm. De eigenaresse, een 16-jarig meisje uit Dieren, is de arm maandag waarschijnlijk bij het instappen na het tanken verloren.

Op videobeelden van het tankstation aan de snelweg bij Hank is inderdaad te zien dat de arm op de grond ligt. Even later is hij echter weg. De politie is hard op zoek naar de vinders van de kunstarm.

Felice wist ons dit opmerkelijke bericht te melden.

Lodeweges weg bij FC Groningen

Trainer Dwight Lodeweges en de FC Groningen zijn uit elkaar. Na de wedstrijd tegen RKC (die met 2-3 verloren werd) stapte de trainer op. Hij vond te weinig steun van de spelersgroep en het bestuur. De Groningers staan met 1 punt uit 8 wedstrijden stevig onderaan de ranglijst.

Na de oefentrip in Marbella kwam de trainer met een nieuwe 4-4-2 tactiek. Er werd veel van deze strategie verwacht, maar de punten bleven en uit dus vond Lodeweges het wel mooi geweest en stapte op.

Man en vrouw wisselen van geslacht

Een getrouwd Hongaars stel is het eerste stel geworden dat van geslacht is gewisseld. Nieuwssite Ananova meldt dat de man een sekseverandering heeft ondergaan om een vrouw te worden, en andersom.

Volgens de arts, dokter Laszlo Pajor, is de operatie van beiden succesvol verlopen. Het koppel kreeg echter al direct in het ziekenhuis problemen met de verandering, toen de "nieuwe vrouw" naar de slaapzaal werd gebracht. De vrouwenslaapzaal, welteverstaan. De vrouwen in de zaal accepteerden dit namelijk niet, dus moest de vrouw alsnog in de mannenslaapzaal worden ondergebracht.

'Noord-Korea kan geen kernwapens ontwikkelen'

Rusland is er niet zeker van of Noord-Korea wel de mogelijkheden en middelen bezit om kernwapens te ontwikkelen. Aleksander Roemjantsev, Russisch minister van Kernenergie, zei dit voor de Russische radio. "Ik kan het me nauwelijks voorstellen dat zij de militaire technologie hebben om nucleaire wapens te maken", aldus de minister.

Moskou deelt echter de zorgen van Amerika. Na afloop van een ontmoeting tussen Russische en Amerikaanse regeringsvertegenwoordigers verklaarde John Bolton, Amerikaans onderminister van Buitenlandse Zaken, dat de Russische regering "bezorgd is over deze flagrante schending van het nucleaire Non-Proliferatie Verdrag door Noord-Korea".

De Verenigde Staten lieten vorige week weten dat het stalinistische regime in Pyongyang werkt aan de ontwikkeling van een nucleair wapen. De ontwikkeling is in strijd met een overeenkomst die beide landen in 1994 sloten. Als reactie op dit nieuws heeft Washington dit verdrag inmiddels opgezegd.

Geplette vrouw krijgt schadevergoeding

Virgin Atlantic, een Britse luchtvaartmaatschappij, heeft een passagiere zo'n 20.000 euro betaald. De vrouw zou bijna letterlijk zijn geplet tijdens een vlucht, waarin ze naast een dikke medepassagiere moest zitten.

De vrouw heeft aan de elf uur durende vlucht van Londen naar Los Angeles trombose en een verdraaide beenspier overgehouden. Deze reis, die ze twee jaar geleden heeft gemaakt, heeft nog steeds invloed op haar dagelijkse levenswijze. De vrouw, afkomstig uit Wales, moet namelijk nog steeds met een stok lopen. Na aankomt in Los Angeles heeft ze ruim een maand in het ziekenhuis gelegen, aldus de Britse BBC.

Al voordat het vliegtuig vertrok klaagde de vrouw over de zitplaats van de aan overgewicht lijdende medepassagiere. Voor haar terugreis had deze vrouw namelijk geen twee zitplaatsen geboekt, en het vliegtuig zat tot op de laatste stoel vol.

Virgin Atlantic heeft geprobeerd de geblesseerde vrouw met een cadeaumand tevreden te stellen, maar toen ze met een proces dreigde kreeg ze alsnog een schadevergoeding. Naast de schadevergoeding heeft de luchtvaartmaatschappij ook uitgebreid excuses aangeboden.

'Prinses Juliana opgenomen in ziekenhuis'

FormerlyKnownAs en jacco hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bronnen rond het Koninklijk Huis hebben tegenover Planet Internet verklaard dat de 93-jarige prinses Juliana is opgenomen in het ziekenhuis nadat haar gezondheidstoestand was verslechterd. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) ontkent de hardnekkige berichten, die onder meer op internet opdoken.

De reden van de ziekenhuisopname is onbekend. De prinses lijdt in ieder geval aan geheugenverlies. 'Haar geheugen is nul,' zei prins Bernhard vorig jaar tijdens een tv-interview. Zeven jaar geleden bij de diamanten bruiloft van Juliana en Bernhard was de prinses volgens Bernhard 'nog in goede conditie'.

De RVD heeft altijd ontkend dat Juliana lijdt aan Alzheimer. 'Juliana lijdt aan een ziekte waar wel meer oudere mensen aan lijden', omschrijft RVD-directeur Eef Brouwers haar toestand.

Al voor het overlijden van prins Claus zou Juliana in een onbekend ziekenhuis zijn opgenomen. Ze was vorige week dinsdag niet bij de uitvaart van haar schoonzoon aanwezig, omdat haar gezondheid dat niet meer toelaat. Volgens de RVD is de prinses thuis op Paleis Soestdijk. Volgens Brouwers 'valt er goed met de prinses te praten' en heeft ze vorige week nog 'een ritje met de auto' gemaakt.

Op 23 februari 1999 liet Juliana per brief weten dat het haar 'vanwege haar hoge leeftijd niet langer mogelijk was om officiële uitnodigingen te aanvaarden'. In die brief schreef ze ook dat het haar te zwaar viel brieven, kaarten en 'andere blijken van medeleven' te beantwoorden. Sindsdien is ze niet meer in het openbaar verschenen en leeft ze teruggetrokken in haar eigen vleugel van Paleis Soestdijk.

Ralf Schumacher over Spa

Ralf Schumacher zal geen traan laten als het door velen geliefde circuit van Spa-Franchorchamps van de kalender zal worden geschrapt.

"Ik zou Spa absoluut niet missen", aldus Ralf Schumacher. "Het weer is daar veel te onstabiel", weet hij eraan toe te voegen.

Aangezien China en Bahrein onlangs zijn toegevoegd aan de GP kalender zullen er zeer waarschijnlijk Europese GP's plaats moeten maken voor deze. Spa en Imola lijken kandidaten voor deze plaats.

Ralf Schumacher over de FIA plannen

Ralf Schumacher verwacht dat geen van de negen plannen, die de FIA onlangs naar voren heeft geschoven, het zal halen. Alleen de beperkingen op het testen lijken hem haalbaar.

"Ik denk dat geen enkel voorstel het haalt, maar we moeten afwachten wat er beslist wordt", aldus Schumacher tegenover Reuters. "Er zijn zo veel teams tegen de voorstellen, dus ik denk dat ze voor volgend jaar enkel de kosten zullen drukken. Misschien door minder te testen."

Op 28 oktober gaan de teams en de FIA om de tafel zitten om de toekomst van de F1 te bepalen.

Sluipschutter mogelijk aangehouden

CNN en lokale media melden dat in Virginia een man is aangehouden in een witte bestelwagen. De man was aan het tanken in de buurt van de laatste beschieting door de onbekende sluipschutter.

Zwaarbewapende SWAT-eenheden omsingelden een telefooncel en de witte bestelwagen. Het is nog niet duidelijk of de man ook de gezochte sluipschutter is. Het is niet duidelijk of de aanhouding bij de telefooncel iets
met deze brief of het nummer te maken heeft. Het is ook niet duidelijk of de aanhouding bij de telefooncel iets met de gevonden brief of het nummer te maken heeft.

UPDATE 16:52
De Amerikaanse politie heeft gezegd een reactie te hebben gekregen op haar oproep aan de persoon die een briefje heeft achtergelaten bij het restaurant
waar zaterdag het vermoedelijke jongste slachtoffer van de sluipschutter van
Washington is gevallen.

"De boodschap die moet worden afgegeven is dat we zullen antwoorden op een boodschap die we hebben ontvangen. We stellen momenteel een antwoord op", aldus een politie commissaris. Volgens de media heeft de sluipschutter bij zijn laatste slachtoffer, naast een brief, ook een tarotkaart achtergelaten.

Het laatste slachtoffer, welke in de buik werd getroffen, zal waarschijnlijk de aanslag overleven. Artsen hebben de man in het weekeinde zes uur lang geopereerd. De maag van de man was bijna aan flarden geschoten en er is een deel van zijn maag, milt en alvleesklier weggenomen, aldus de artsen. Of de kogel dezelfde is als die van de andere slachtoffers moet nog worden onderozcht.

Frank Williams: F1 olympisch

Als het aan Sir Frank Williams ligt wordt de Formule 1 een olympische sport.

"Een race tijdens de Olympische Spelen, om de vier jaar, dat zou geweldig zijn", aldus Williams. "De zes beste coureurs moeten dan in een gelijke auto gezet worden, zodat het een echt titanenduel wordt. Naar aanleiding van de uitslag kunnen dan een gouden, een zilveren, en een bronzen medaille uitgereikt worden."

Half jaar voor kattenmoord site

moonflower343 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Japan is een 27-jarige man vandaag tot een half jaar cel veroordeeld wegens het via internet verspreiden van gruwelijke kattenmoord foto's.

De Japanner had op een website laten zien hoe hij een kat op gruwelijke wijze om het leven bracht. Volgens het vonnis van de rechter heeft de man een schaar gebruikt om de staart, het linkeroor en andere lichaamsdelen van een zwerfkat af te knippen. Daarna wurgde de man de kat met een draad en gooide hij het dier in de rivier in de buurt van zijn huis.

Na de kattenmoord kwamen per e-mail en brief zo'n 3.000 boze reacties binnen van mensen die eisten dat kattenmoordenaar streng zou worden gestraft.

Negatief reisadvies voor Indonesië

Er geldt vanaf heden tot tot en met woensdag 13 november een negatief reisadvies voor geheel Indonesië. Het negatief reisadvies is afgegeven door de Calamiteitencommissie Reizen.

Rond 13 november zal de situatie opnieuw worden bekeken. Volgens de Calamiteitencommissie kunnen mensen die al onderweg zijn naar Indonesië hun reis gewoon afmaken.

Het fonds komt tot het advies omdat de meeste Europese overheden, waaronder het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, reizen naar Indonesië afraden. Australië zegt informatie te hebben gekregen over nieuwe aanslagen tegen westerlingen in Indonesië en heeft alle Australiërs aangeraden het land te verlaten. De Britse regering heeft dat overigens ook aan zijn eigen burgers geadviseerd.

In Indonesië zijn de veiligheidsmaatregelen intussen in het hele land verscherpt uit angst voor mogelijke nieuwe aanslagen. Inlichtingendiensten hebben nieuwe 'terroristische activiteit' waargenomen.

Dief steelt dierenambulance met doodzieke poes

Jerommeke, wildhagen, Verre_van_Utopia, spambam en moonflower343 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een onbekende man heeft vanochtend in Groningen een dierenambulance van het dierenasiel Zuidlaren gestolen met daarin een doodzieke, aan de niesziekte lijdende poes. Volgens een politiewoordvoerder liep de chauffeur van de ambulance met de eigenaar van een tweede dier dat hij moest ophalen naar binnen, waarna een dief er met de ambulance vandoor ging.

De ambulance werd aan het begin van de middag bij een sloperij aan de Osloweg aan de rand van Groningen teruggevonden. Er waren geen beschadigingen aan de auto, maar wel werden er op de bijrijderstoel vijf religieuze cd's en een leeg snoepblikje aangetroffen. De politie heeft de objecten veilig gesteld voor onderzoek.

Het zwart-witte dier zat nog achter in de wagen en is met spoed naar een dierenarts overgebracht. Of de poes het zal halen is niet bekend.

Sluipschutter mogelijk Franse deserteur

la.femme.nikita, spambam, Verre_van_Utopia, zolena, wildhagen, IceFire, Markz0r en CooLStarr hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De sluipschutter die Washington en omgeving al enige weken onveilig maakt is mogelijk een 25-jarige Franse officier in opleiding. Dat melden bronnen bij de politie in Parijs.

Ex-studiegenoten van de man, die in Parijs de opleiding tot officier volgde en als een uitstekende leerling te boek staat, dachten hem te herkennen aan de compositietekening die op de televisie werd vertoond en meldden zich bij de politie. De Verenigde Staten zijn inmiddels van zijn verdwijning op de hoogte gesteld.

De sluipschutter heeft willekeurig al negen mensen vermoord en drie mensen verwond. Bij elke aanslag vuurt hij slechts één kogel af.

BB bevrijdt Marc en Wouter

Marc en Wouter hebben hun Dilemma blijkbaar voltooid.
Zoals je hier eerder kon lezen moesten de heren drank en voedsel kwijt maken. De drank in de Bungalow werd al snel gemist, met het voedsel in de Bunker viel het wel mee.

Big Brother geeft aan dat de heren het goed genoeg gedaan hebben en hun daden mogen opbiechten bij hun medebewoners. Marc bekent als eerste, tot grote verbazing van zijn mede bewonerd in de Bunker, die niks door hebben gehad. Ook Wouter vertelt zijn verhaal.

Eerder beschuldigde Arthur Usrula ervan dat zij de drank zoekmaakte en leidde dit tot een behoorlijke ruzie. Zal de labiel ogende Arthur zijn excuses aanbieden?

Tweede bom in vier dagen op Filipijnen

22339 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veertien personen raakten gewond en één militair kwam om het leven bij een explosie in de Zuid-Filipijnse plaats Zamboanga. De bom, die aan een fiets bevestigd was, explodeerde dichtbij een plaats waar op zondagen veel katholieken bijeenkomen.

Het was de tweede ontploffing in vier dagen in Zamboanga. Afgelopen donderdag vielen er zeven doden door een aanslag op een winkelcentrum. De autoriteiten houden radicale moslims verantwoordelijk voor het geweld. Een nog onbekende parkeerde een fiets met een bom nabij een plek waar kaarsen werden verkocht. De meeste gewonden zouden er slecht aan toe zijn.

Voetbal: Fred Grim keert terug bij Ajax

Boudi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Fred Grim keert dinsdag voor de wedstrijd tegen Rosenborg weer terug op de bank bij Ajax. De keeper, die afgelopen zomer afscheid nam met de Schaal en de Beker op zak, traint vanaf vandaag weer met het eerste mee. Omdat Stekelenburg, Didulica en Lobont geblesseerd zijn is er niemand beschikbaar om als reserve van Henk Timmer te fungeren.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Wéér tweelingbroer 2 euro munt

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Antwerpen heeft de politie een waarschuwing doen uitgaan voor het gebruik van een Indonesische munt die verdacht veel op ons twee euro stuk lijkt. Een Antwerpenaar kreeg in een winkel een munt van 1.000 Indonesische rupiah in de handen gestopt.

De 1.000 Idonesische rupiah zijn zowel in compositie, grootte en dikte nauwelijks van 2 euro te onderscheiden. Aan de ene kant van de Indonesische munt prijkt een soort plant en Kelapa Sawit, aan de andere kant een wapenschild en Bank Indonesia. 1.000 Indonesische rupiah zijn welgeteld 11 eurocent waard.

Enkele Thaise, Pakistaanse en Italiaanse munten blijken ook voor twee euro door te gaan in bijvoorbeeld frisdrankautomaten.

Darmkrampen blijken baby te zijn

lizardtattoo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zo wordt je met darmkrampen het ziekenhuis ingereden, en kom je er met een pasgeboren kind weer uit. Het overkwam Christine Roberts uit Richmond, New Zealand. Ze dacht dat ze iets verkeerds gegeten had. Bij aankomst in het ziekenhuis onderging ze een zwangerschaptest (die alle vrouwen die met buikklachten opgenomen worden ondergaan), deze viel negatief uit. Een paar uur later hield ze echter toch haar pasgeboren dochter Jessica (3.1 kg) in haar armen.

Christine en haar man Mike zijn erg verbaasd. Ze waren 7 jaar getrouwd en hadden de hoop op kinderen via de natuurlijke weg al bijna opgegeven. Christine was wel wat zwaarder geworden, maar had geen dikke buik gekregen, had geen last van ochtendmisselijkheid of andere zwangerschapskwaaltjes. "Het was gewoon nooit in ons opgekomen dat ik wel eens zwanger zou kunnen zijn".

Nieuwe Deense metro rijdt niet

moonflower343 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wat een feestelijke nieuwe opening moest worden liep uit op een debacle, alle nieuwe metrowagens van het metronet in Kopenhagen stonden zondag ruim 75 minuten stil. De kersverse passagiers moesten te voet over het spoor naar het dichtsbijzijnde station lopen.

Toen de treinen eenmaal begonnen te rijden bleken er nog meer kinderziektes in het systeem te zitten. Reizigers konden bij bepaalde stations niet uitstappen omdat de deuren dicht bleven. De volautomatische besturing van de onbemande metrowagons werkte deels niet, zodat de vertrek- en aankomsttijden mondeling aan de computercentrale moesten worden doorgegeven.

De oorzaak van de problemen met het metronet is nog niet bekend. De officiële openingsrit met de Deense koningin Margarethe verliep zaterdag wel zonder problemen.

Kwart kandidaten Turks parlement heeft strafblad

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een kwart van de kandidaten voor de parlementsverkiezingen in Turkije op 3 november heeft een strafblad. Dat meldde zondag CNN Turk.

Het gaat om personen op de kieslijst met een strafblad wegens diefstal, mishandeling, fraude, verkrachting en moord of doodslag. Het is niet bekend om hoeveel kandidaten het per delict gaat.

De kiescommissie heeft na de eerste opstelling van de kandidatenlijsten al zestig mensen wegens het hebben van een strafblad uitgesloten. Bovendien heeft ze een aantal partijen en mensen om politieke en religieuze redenen van de lijsten geschrapt.

Anna Kournikova straks als wassen beeld te zien

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden (en te vertalen!):

De Russische kunstenaar Oleg Kulik legt de laatste hand aan een wassen beeld van tennisster Anna Kournikova. Kulik werkt aan een nieuw museum in Moskou. Het moet een verzameling wassen beelden worden van sterke vrouwen. Zoals Kournikova, maar ook Madonna en Bjork. Allemaal zullen ze in was -en in onverwachte poses- worden nagemaakt.

Balkenende vandaag naar de Koningin

Sander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend heeft demissionair premier Balkenende persoonlijk het ontslag van zijn kabinet bij de koningin ingediend. Vorige week deed hij dat al schriftelijk vanwege de dood van prins Claus. In het gesprek op paleis Huis ten Bosch, dat ruim een uur duurde, heeft hij de koningin waarschijnlijk geadviseerd nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

De LPF wil nog altijd een lijmpoging ondernemen. Daartoe schreef de partij een brief naar de koningin, waarin ze haar adviseerden het regeerakkoord gewoon uit te voeren omdat het land in een "penibele financiële situatie" zou verkeren. De LPF wil zelfs wel een ministerspost opgeven om door te mogen regeren. Dit plan maakt echter weinig kans.

Balkenende liet na afloop van het gesprek niets los over het gesprek. De koningin zal vandaag ook nog de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en de vice-voorzitter van de Raad van State, Tjeenk Willink ontvangen voor advies.

Boek Review: Mijn leven in Rose Red

In het Dagboek van Ellen Rimbauer "mijn leven in Rose Red" beschrijft Ellen Rimbauer haar leven als jong getrouwde vrouw in het huis Rose Red.

Rimbauer begint haar dagboek in het begin van de vorige eeuw en het dagboek zou niet zo bijzonder zijn als Rose Red niet bekend zou zijn als spookhuis waar mannen om het leven zijn gekomen en waar diverse vrouwen zijn verdwenen en nooit meer terug zijn gevonden.

Een dagboek met lugubere inhoud.....................


Miss Nederland doorgestoken kaart

Verre_van_Utopia en deurkruk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Marilyn Sewbalak beschuldigt de organisatie van Miss Nederland van discriminatie en vals spel. Marilyn beweert dat ze door ingrijpen van hogerhand kon fluiten naar de titel van Miss Zuid-Holland, zo schrijft de Telegraaf. Ondanks dat Marilyn bij vier van de vijf juryleden favoriet was, werd er uiteindelijk gekozen voor een ander meisje.

Irena Pantelic, huidige Miss Nederland vertelt dat ze van de rechterhand van organisatiedirecteur Konings had gehoord dat hij heeft opgedragen dat een ander meisje, in dit geval Elise, moest winnen. Zodoende werd de jury gepasseerd.

Dit alles komt volgens de gepasseerde miss omdat Nederland de laatste jaren te vaak door donkere dames is vertegenwoordigd. De huidige Miss Nederland zegt ook gehoord te hebben dat Elise ook de nieuwe Miss Nederland wordt.

De directeur van de organisatie, Hans Konings, vindt Marlyn een slechte verliezer en ontkent stellig dat de verkiezing doorgestoken kaart was.

In het bewuste artikel van de Telegraaf zijn ook de foto's te vinden van de meisjes

Golf van arrestaties in Bangladesh

Sinds vrijdag heeft het leger van Bangladesh ruim 1600 arrestaties verricht. De regering besloot tot de massale actie door het hele land om een eind te maken aan het geweld door extremistische moslims.

Onder de arrestanten bevindt zich ook een naaste adviseur van een oppositieleider. Die werd op het vliegveld van Dhaka opgepakt toen hij naar Londen wilde vliegen.

Eerder werd premier Khaleda Zia door de oppositie verweten te weinig te doen aan criminaliteit. In de afgelopen vier maanden zijn in het land zeker driehonderd moorden gepleegd. Veel daarvan zijn afrekeningen in de onderwereld.

Voetbal: UEFA wil strenger straffen bij racisme

De UEFA wil dat supporters die zich schuldig maken aan het doen van racistische uitlatingen in voetbalstadions in het uiterste geval een stadionverbod voor drie jaar krijgen.

Dat werd verklaard door Gerhard Aigner, de secretaris-generaal van de de Europese voetbalbond. "De duur van de straf zal afhankelijk zijn van de ernst van het gedrag." Van een levenslange uitsluiting wilde hij niets weten. "Mensen moeten op een gegeven moment een nieuwe kans krijgen."

Dit seizoen worden spelers regelmatig geconfronteerd met dergelijke incidenten. Een daarvan was bij PSV - Arsenal, waar de bij de Britten spelende Henry sprak van discriminerend gedrag van enkele toeschouwers in Eindhoven. Naar aanleiding daarvan legde PSV al enkele supporters een stadionverbod op.

Verwarrende getuigenis over ongeluk Màxima

Bij het getuigenverhoor over de aanrijding tussen Prinses Màxima en een Wassenaarse vleeshandelaar is door getuige K. Groen een warrige getuigenis afgelegd. Reed de prinses te hard, keek ze wel de goede kant op? Op geen van deze vragen kwam maandag een duidelijk antwoord tijdens het verhoor bij de rechtbank in Den Haag.

Slachtoffer van de aanrijding in oktober 2001, Van der Bent en zijn advocaat, willen de prinses aansprakelijk stellen voor geleden schade. Getuige K.Groen werd gezien als kroongetuige.

Van der Bent raakte gewond aan zijn been, toen hij in oktober 2001 achter paleis Huis ten Bosch in botsing kwam met Màxima, toen nog de verloofde van kroonprins Willem-Alexander. Van Der Bent zegt dat zij moet opdraaien voor de schade die hij heeft geleden doordat hij zijn werk geruime tijd niet kon doen. De prinses ontkent alle aansprakelijkheid.

Dagboek van Kurt Cobain gepubliceerd

Dezz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Engelse krant The Observer heeft de eerste delen van het dagboek van de wereldberoemde zanger/gitarist van Nirvana, Kurt Cobain, online gepubliceerd. De overige delen van het dagboek komen de komende weken ook online op de website van de Observer.

Behalve uit geschreven teksten bestaat zijn dagboek ook uit tekeningen en korte strips.

Het meest aangrijpende is wel een van de laatste afleveringen in zijn dagboek, die gaat over een mislukte zelfmoordpoging in Rome. Enkele weken later zou het hem wel lukken in Seattle.

Met dank aan Dezz voor het vertalen van dit bericht

Drentse woning voor vierde keer in brand gestoken

In het Drentse Valthermond is een woning voor de vierde keer in brand gestoken terwijl de bewoners er niet waren. De brand is geblust door de buurman, met behulp van de brandweer.

Toen de woning voor de tweede keer in brand was gestoken, liet de politie het huis bewaken. Ondanks de bewaking werd de woning toch nogmaals aangestoken. Daarop besloot de politie een bewegingsalarm te installeren. Een vierde brand kon hierdoor niet worden voorkomen, maar hierdoor kon de brandweer wel snel ter plaatse zijn.

In eerste instantie werd de woning door de politie pas bewaakt vanaf het moment dat het schemerig zou worden, omdat het niet waarschijnlijk werd geacht dat de dader op klaarlichte dag zou toeslaan. Deze keer is de woning echter wel overdag in de brand gestoken, en zal de politie over gaan tot permanente bewaking.

Een buurtonderzoek leverde tot nu niets op, en ook het sporenonderzoek heeft nog geen resultaat gebracht. De politie is nog op zoek naar de bewoners van het pand, die vooralsnog spoorloos zijn.

Klachten over seksistische Vodafonereclame in Engeland

In Engeland heeft de Britse reclame code commissie een advertentie van Vodafone verboden omdat het te seksistisch zou zijn.

In tijdschriften adverteert Vodafone met een nieuwe reclamecampagne om de aandacht te trekken voor de sms-diensten van het bedrijf. De betreffende afbeelding laat zien hoe een vrouw op een trap met één been tegen de muur leunt en het andere been over de schouder van een man heeft hangen. De tekst die daarbij staat is 'Laat het flirten achterwege zodra je je huis binnenkomt. Gebruik sms'.

Over de reclame zijn negentien klachten binnengekomen. Vodafone is het niet eens met de kritiek. Volgens het telefoonbedrijf illustreert het slechts het leven van jonge volwassenen.

Schietpartij op universiteit in Melbourne

ChrisJX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandag heeft een nog onbekende man in een universiteit in het Australische Melbourne met een geweer twee studenten doodgeschoten en er zeker vijf verwond. De dader is door de politie aangehouden. Twee gewonden zijn er ernstig aan toe.

Het incident vond plaats op de zesde verdieping van een gebouw op de campus van de Monash Universiteit. Volgens Australische bronnen zat de man in de collegezaal, stond hij op en begon hij te schieten. Bij de schietpartij kwamen twee mannen om. De dader werd overmeesterd door een student en de aanwezige leerkracht. Volgens de politie en het universiteitsbestuur hebben zij een erger bloedbad voorkomen.

Volgens de politie is de schutter een ongeveer 30-jarige, van oorsprong Aziatische student. Er is nog niets duidelijk over het motief. De gewonden zijn vier mannen en een vrouw. De vrouw is in het gezicht geschoten. Enkele gewonden zijn met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Klanten 'vergeten' in totaal 9 miljoen dollar

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Klanten van de Bank of Credit and Commerce International (BCCI) in Hong Kong, die elf jaar geleden werd opgeheven, hebben in totaal zo'n 9 miljoen dollar nooit opgehaald. Duizenden rekeninghouders zouden nog recht hebben op bedragen van 10 tot 1500 dollar.

Elf jaar geleden kampte de bank met fraudezaken en werd geliquideerd omdat er geen kopers werden gevonden.

Veel klanten van destijds zijn nooit meer gevonden. Velen van hen hebben een cheque toegestuurd gekregen, maar hebben deze nooit geïnd. Als de geldbedragen niet binnen de komende vijf jaar worden opgehaald, vervallen de tegoeden aan de overheid.

Sinds de liquidatie van de bank in 1991, hebben ruim 34.000 rekeninghouders in totaal ruim 1 miljard dollar uitbetaald gekregen.

Sluipschutter laat mogelijk boodschap achter

Zondag is door de Amerikaanse politie een boodschap gevonden, die afkomstig zou zijn van de sluipschutter die de afgelopen drie weken in Washington en omgeving negen mensen heeft doodgeschoten. De geheimzinnige dader zou dit weekeinde weer toegeslagen hebben.

Over de vondst wilde de politie weinig details kwijt, behalve dat er een telefoonnummer is achtergelaten. De politie vroeg de sluipschutter het bewuste nummer te bellen: ,,Je hebt ons een nummer gegeven''. ,,We willen met je praten, bel het nummer dat je hebt achtergelaten.'' Hij wilde niet zeggen of de boodschap afkomstig is van de sluipschutter die eerder actief was, of van een andere verdachte.

Boksen: Mohammed Ali schenkt Lewis titel

In het verleden riep Mohammad Ali zichzelf uit tot de beste bokser ooit. Tijdens een bezoek aan Toronto heeft de legende deze eretitel aan de Brit Lennox Lewis 'overgedragen'.

,,Ik ben hier omdat ik de grootste was'', aldus Ali tijdens een Canadese Football League-wedstrijd. ,,Maar ik ben niet langer de beste. Hij is nu de grootste, hij is de kampioen. Ik maak misschien een comeback, een comeback naar mijn verstand dit keer.''

Lewis is wereldtitelhouder in het zwaargewicht. In juni verdedigde hij met succes zijn kampioensgordel in de partij tegen Mike Tyson. Ali is voormalig wereldkampioen in deze klasse. Hij was in Toronto om geld in te zamelen voor onderzoek naar Parkinson. De 60-jarige Ali lijdt aan deze ziekte.

NokiaGame 2002

Maandag begint dan eindelijk de 3de editie van de Nokia Game. Het is een interactief avontuur van Nokia en zal gespeeld worden van 11 t/m 29 November in acht talen en gelijktijdig in 25 landen!

Spelers krijgen 20 missie die ze kunnen spelen, wie de meeste punten heeft wint een nieuwe Nokia camera telefoon!

Vorig jaar speelde maar liefst 600.000 mensen mee..... Dus ga naar Nokiagame.nl (Kan down zijn door de grote belangstelling) en doe mee!
*
Aanmelden
Hulp site 1
Hulp site 2
Internet!

Winnaars Fok! Prijsvragen week 42

Afgelopen week mochten we weer leuke prijzen weggeven. Je maakte kans op de CD Technique (by Paul Hazendonk) en kaartjes voor de Releaseparty van Technique a.s. zaterdag, 26 oktober, in Las Palmas, Rotterdam. En de filmliefhebber kon kaartjes en een mousepad winnen van de film "Simone". De gelukkige winnaars zijn geworden:

Technique


Andere DJ's die via MAW Bookings te boeken zijn, zijn:
Michel de Hey, Secret Cinema, Kash, Edwin Bazen en Stick Mayson. Photonic is een VJ team, dus dit antwoord konden we helaas niet goed rekenen.

De grote winnaar van deze prijsvraag is geworden:
AndreaBarbera! Zij krijgt 4 kaartjes voor de Releaseparty en ontvangt natuurlijk ook de Technique CD.
Degenen die 2 kaartjes voor de Releaseparty en de CD ontvangen zijn:
m00
Superann
PuinzOOi
nostra


Allemaal van harte gefeliciteerd! Jullie ontvangen spoedig een email hoe jullie de prijzen in ontvangst kunnen nemen.

S1MØNE


De vraag was hoe Al Pacino in de film aan de naam "Simone" kwam voor zijn creatie. Simone werd vernoemd naar het programma waarmee hij haar vervaardigde: Simulation One!
De winnaars die spoedig een muismat en 2 kaartjes voor de film S1MØNE ontvangen zijn:

Eomer
MRGEKKIE
Sunflame
Banzi
sjoukes


Gefeliciteerd! Jullie prijzen komen er deze week nog aan!

Ook deze week zijn er weer leuke prijzen te winnen, zoals vrijkaarten voor de Lord of the Rings Marathon en het stripboek Dirk & Desiree - Mag Dit?. Veel Succes!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.