Geplette vrouw krijgt schadevergoeding

Virgin Atlantic, een Britse luchtvaartmaatschappij, heeft een passagiere zo'n 20.000 euro betaald. De vrouw zou bijna letterlijk zijn geplet tijdens een vlucht, waarin ze naast een dikke medepassagiere moest zitten.

De vrouw heeft aan de elf uur durende vlucht van Londen naar Los Angeles trombose en een verdraaide beenspier overgehouden. Deze reis, die ze twee jaar geleden heeft gemaakt, heeft nog steeds invloed op haar dagelijkse levenswijze. De vrouw, afkomstig uit Wales, moet namelijk nog steeds met een stok lopen. Na aankomt in Los Angeles heeft ze ruim een maand in het ziekenhuis gelegen, aldus de Britse BBC.

Al voordat het vliegtuig vertrok klaagde de vrouw over de zitplaats van de aan overgewicht lijdende medepassagiere. Voor haar terugreis had deze vrouw namelijk geen twee zitplaatsen geboekt, en het vliegtuig zat tot op de laatste stoel vol.

Virgin Atlantic heeft geprobeerd de geblesseerde vrouw met een cadeaumand tevreden te stellen, maar toen ze met een proces dreigde kreeg ze alsnog een schadevergoeding. Naast de schadevergoeding heeft de luchtvaartmaatschappij ook uitgebreid excuses aangeboden.