FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 4 augustus 2002

Valse dollarbiljetten in Noordhollands Kanaal

De politie Zaanstreek-Waterland heeft in het Noordhollands Kanaal in Watergang ongeveer 1,5 miljoen aan valse dollarbiljetten gevonden. De politie vermoedt dat het geld al jaren in het water ligt.

De biljetten met elk een waarde van 100 dollar waren verpakt in ongeveer 30 pakketjes. Deze zaten in twee plastic tassen, die in een trommel van een wasmachine waren gestopt.

Hoeveel valse dollarbiljetten er precies gevonden zijn, is lastig na te gaan. 'De biljetten zijn niet te tellen. Als je ze uit elkaar haalt, breken of scheuren ze', aldus een woordvoerder van de politie. Wel kon worden nagegaan dat de dollars van een pakketje allemaal hetzelfde serienummer hebben.

Aanslag op nieuwe president Colombia voorkomen

De geheime politie van Colombia heeft zes zwaarbewapende leden van de rebellenbeweging FARC gearresteerd. De zes zouden van plan zijn geweest om op 7 augustus, de dag van de inauguratie van de nieuwe rechtse president Alvaro Uribe, een moordaanslag te plegen op de president.

Eind vorige maand werd al bekend dat de FARC een aanslag op Uribe wilde plegen met een gekaapt vliegtuig. De bedoeling was dat deze op of rond 7 augustus het presidentiële paleis in zou boren. In april ontsnapte Uribe aan de dood toen een bom ontplofte nabij zijn wagen. Het explosief zou door de FARC zijn geplaatst.

Uribe volgt president Pastrana op. De 49-jarige Uribe heeft al eerder aangekondigd de linkse rebellengroepen en de rechtse paramilitairen in het Zuid-Amerikaanse land met harde hand te zullen bestrijden. Hij heeft de Verenigde Naties wel gevraagd te bemiddelen om de bloedige burgeroorlog in zijn land te beëindigen.

De VS hebben een patrouillevliegtuig aangeboden dat op 7 augustus het luchtruim boven de hoofdstad Bogota zal bewaken.

'VS verklaren Irak binnen enkele weken de oorlog'

Flip en Spooner2k/ Carlo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Britse zondagskrant The Observer verklaart Bush de Iraakse leider Saddam Hoessein binnen enkele weken de oorlog. De door de VS geleide militaire interventie in de Golfregio om Saddam te verdrijven, zou deze winter al beginnen. Bush bepaalt deze maand nog de strategie.

De VS en Groot-Brittannië zijn het, zo blijkt uit de Britse media, in toenemende mate oneens over de legitimiteit van een actie tegen Irak. Het Iraakse regime heeft de deur op een kier gezet voor nieuwe wapeninspecties, maar Washington ziet in dat aanbod geen reden de voorgenomen gedwongen val van Saddam uit te stellen.

Binnen de Britse regering is er meer terughoudendheid, omdat alleen het verdrijven van Saddam Hoessein onvoldoende reden kan zijn voor een grootscheepse militaire aanval met alle gevolgen van dien.

The Sunday Telegraph meldde dat de Britse premier Tony Blair ook wil dat er eerst vredesbesprekingen tussen Israël en de Palestijnen op gang worden gebracht, voordat een aanval op Irak kan plaatsvinden. Washington zou geen koppeling tussen beide kwesties willen leggen.

Britse Golfoorlogveteranen lijden aan lymfekanker

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Terwijl alle Britse zondagskranten bol staan van de speculaties over een nieuwe Golfoorlog (waarin hun land een belangrijke rol zal gaan spelen) komen er nieuwe onthullingen over gezondheidsproblemen waarmee veteranen uit de eerste oorlog tegen Saddam kampen. Na het Golfoorlogsyndroom, is het nu lymfekanker dat zorgen baart.

Volgens het ministerie van Defensie in Londen is nader onderzoek nodig. Uit een studie is gebleken dat met name het percentage lymfen- of beenmergkankers dat onder oudstrijders uit de Golfoorlog wordt aangetroffen, uitzonderlijk hoog ligt. Volgens sommige bronnen kan dit een gevolg zijn van hun blootstelling aan munitie die radium bevatte.

Een tweede onderzoek dat in Londen wordt opgestart gaat om het ook al uitzonderlijk hoge aantal verkeersongevallen waarvan veteranen het slachtoffer zijn. Ook daar ligt het cijfer bij de oud-strijders veel hoger dan bij de totale bevolking.

RVD: 'Prins Claus herstelt heel voorzichtig'

Spooner2k / Carlo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gezondheidstoestand van prins Claus gaat voorzichtig vooruit. Volgens de RVD verkeert hij nog steeds in een 'kwetsbare positie', maar gaat het naar omstandigheden goed met hem. De artsen zijn tevreden over het lichte herstel, 'al gaat dit heel voorzichtig aan'.

Prins Claus werd enige tijd geleden in het AMC opgenomen, omdat hij niet goed herstelde van een infectie aan de luchtwegen. Zijn situatie was gedurende drie dagen zorgelijk, maar vorige week mocht hij de intensive care verlaten. Sindsdien ligt hij op de afdeling hartbewaking.

KNMI waarschuwt voor wind- en waterhozen

Een nogal apart weerbericht van het KNMI vanmiddag: Er wordt gewaarschuwd voor harde wind, waterhozen en onweer.

Vooral in de namiddag en vanavond komen er op én langs het water bij buien wind- en waterhozen voor, dit kan gepaard gaan met onweer.

Met name langs de kust, op het IJsselmeer en op de Waddeneilanden moet men rekening houden met plotseling optredende gevaarlijke situaties.

Relevante links:

Komen vrouwen van Venus?

Ondanks het feit dat mannen kwallen kunnen zijn, en ik de veel voorkomende uitspraak "aargh...mannen!" soms van harte ondersteun, moet ik toch even melden dat vrouwen er ook een aardig potje van kunnen maken. Vooral hoe de begeerlijke vrouwmenschen handelen in een relatie doet mij soms met een vraagteken boven het hoofd door de Straten der Onwetendheid lopen. Zo zetten een paar voorvallen mij aan het denken over relaties op zich...

En ja, het is weer een lange voor de verveelden onder ons!

Man in Frankrijk doodgedrukt in draaimolen

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man van rond de 40 jaar is afgelopen vrijdagnacht in de Zuid-Franse plaats Fréjus doodgedrukt in een draaimolen.

De man wilde, terwijl de draaimolen draaide, zijn portemonnee van de grond oprapen, omdat deze was gevallen. Hierbij kwam hij met zijn hoofd tussen een pijler van de molen en een metalen kast terecht.

Het OM in Draguignan heeft de eigenaar van de draaimolen vandaag opgeroepen voor een verhoor. Voorlopig mag het apparaat niet gebruikt worden.

Volkert van der G. wint zaak tegen agrarisch bedrijf

rubbereend had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het agrarisch bedrijf Olofsen uit Hierden (Gelderland) is zijn milieuvergunning kwijt. Dit heeft de Raad van State besloten. Olofsen had mestkalveren en mesteenden en heeft de eenden ingeruild voor paarden. Volgens de rechter heeft het bedrijf hier niet genoeg ammoniakrechten voor.

De zaak was aangespannen door Volkert van der G., de verdachte van de moord op Pim Fortuyn, namens de Vereniging Milieu-offensief in Wageningen. De zaak is behandeld door Piet Hein Donner, nu Minister van Justitie voor het CDA.

CIDI wil strafzaak tegen 'Hamas' leuzen

Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israel (CIDI) wil een strafzaak maken van de leuzen die sommige Feyenoordsupporters afgelopen woensdag riepen. Het CIDI wil dat degenen die de antisemitische leuzen scandeerden, alsnog worden vervolgd. In een brief aan de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten wordt op een strafzaak aangedrongen.

Het CIDI vertrouwt er wel op dat Feyenoord in de toekomst toch maatregelen neemt die soortgelijke misstanden moeten voorkomen. Ook wil adjunct-directeur H. M. Hirschfeld graag eens in een gesprek uitleggen wat het voor joden en niet-joden betekent om met de Hamasslogan ''Hamas, Hamas, alle joden aan het gas'' geconfronteerd te worden.

Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam heeft inmiddels laten weten dat burgemeester Opstelten eigenlijk niets meer kan doen, zodat een strafzaak hoogst onwaarschijnlijk lijkt.

Afgelopen woensdag schreef PvdA-Kamerlid Peter Van Heemst al een brief aan de nieuwe ministers Remkes (Binnenlandse Zaken) en Donner (Justitie) met het verzoek Feyenoord te straffen.

Doden bij schietpartij op Belgisch scouting feest

Necromancer en jolos hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op een groot feest van de scouting in het Belgische Onze-Lieve-Vrouw Waver nabij de plaats Mechelen zijn vannacht twee jongeren doodgeschoten. De dader, een 19-jarige man, is opgepakt. Volgens de Belgische tv zou gaan om een skinhead. Volgens ooggetuigen hadden de slachtoffers aan de bar ruzie met de man.

Op het scoutingfeest waren zo'n 4.000 mensen aanwezig. Volgens een woordvoerder van de organisatie waren de dader en de slachtoffers geen bekenden van de Belgische scouting.

Windhoos Noord-Italië treft Nederlandse toeristen

Een groot aantal Nederlandse toeristen in Noord-Italië is vannacht getroffen door een windhoos en hevige hagelbuien. Inmiddels hebben de alarmcentrales al zo'n 800 meldingen over schade ontvangen, zo meldt de ANWB.

Het gaat met name om Nederlanders die aan de zuidoever van het Gardameer op campings staan. Auto's en caravans zijn door het slechte weer beschadigd.

Ten noorden van Venetië bereikten de hagelstenen soms een gewicht van 700 gram. Twintig mensen liepen hoofdwonden op en zijn opgenomen. Omvallende bomen veroorzaakten stroomstoringen.

De ANWB heeft medewerkers naar het getroffen gebied gestuurd.

Organisatie tevreden over Dance Valley

De achtste editie van Dance Valley is gisteren zonder grote problemen verlopen. De politie verrichtte 'slechts' tien arrestaties voor bezit van verdovende middelen, alcoholmisbruik en valse toegangsbewijzen.

De meeste bezoekers kwamen met eigen vervoer. De files kwamen dan ook al vroeg op gang. Rond 10.00 uur ontstond de eerste opstopping op de A9, de enige toegangsweg voor bezoekers naar het festivalterrein. Rond 16.00 uur was die file 20 kilometer lang, maar daarna werd hij snel korter.

Op het station Amsterdam Sloterdijk waren geen problemen. Volgens de NS was het niet overdreven druk op het station en in de treinen. Volgens de organisator heeft zo'n 20 procent van de bezoekers de trein genomen.

De EHBO had het redelijk rustig. Zo'n 250 mensen lieten zich behandelen voor lichte klachten. 'Mensen hebben vooral last van blaren. Ze dragen bijzondere schoenen die ze pas hebben gekocht. Met dit regenachtige weer en het grote oppervlakte van het terrein is dat niet handig', aldus een woordvoerder.

Het was aanvankelijk slecht weer, waardoor het festivalterrein in een grote modderpoel veranderde. Aan het begin van de middag brak de zon door. Op twaalf podia draaiden 106 dj's, onder wie Michel de Heij, Tom Harding en Roger Sanchez.

Israel blaast huizen terroristen op

Israel heeft op de Westelijke Jordaanoever, in de steden Nablus en Hebron, negen huizen opgeblazen van de families van Palestijnen die terroristische aanslagen hebben gepleegd. De actie is een vergelding voor de aanslagen.

In Nablus is het Israëlische leger al drie dagen bezig met een intensieve zoektocht naar Palestijnse activisten. In het dorpje Taluz nabij Nablus, werd het huis verwoest van een lid van de radicale Al-Aqsa Martelaren Brigades, die op 21 maart in West-Jeruzalem een zelfmoordaanslag pleegde. Ook arresteerde het leger de vader en drie broers van de man.

Israel: Zelfmoordaanslag op volle bus

Bij een zelfmoordaanslag op een overvolle bus in het noorden van Israël zijn negen inzittenden plus de dader om het leven gekomen. Door de krachtige explosie vielen ook ongeveer 50 gewonden, van wie 20 zeer ernstig.

De lijnbus, die totaal verwoest werd, was onderweg van de havenstad Haifa naar Safed. Zondagochtend is in Israël het begin van de werkweek. De bussen zitten dan meestal vol militairen die na hun weekendverlof terugkeren naar hun basis.

De radicale islamitische beweging Hamas heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

FBI 'vangt' 7000 Britse pedofielen

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Meer dan 7000 Britse pedofielen zijn tegen de lamp gelopen, nadat ze Amerikaanse pornosites hadden bezocht. Op twee websites hadden de Britse pedo's beelden bekeken van kinderen die seks hadden met volwassenen. Sommigen van de slachtoffertjes waren slechts enkele maanden oud.

De FBI heeft de creditcardgegevens van de verdachten doorgegeven aan de Britse politie. Het is naar verwachting de grootste actie van de Britse politie ooit tegen pedofielen. Op het gebruik van kinderporno staan celstraffen die kunnen oplopen tot vijf jaar.

Er zouden al tientallen arrestaties zijn verricht. De FBI heeft in de VS al honderden huiszoekingen verricht. Ook de eigenaren van de twee websites zijn aangehouden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.