CIDI wil strafzaak tegen 'Hamas' leuzen

Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israel (CIDI) wil een strafzaak maken van de leuzen die sommige Feyenoordsupporters afgelopen woensdag riepen. Het CIDI wil dat degenen die de antisemitische leuzen scandeerden, alsnog worden vervolgd. In een brief aan de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten wordt op een strafzaak aangedrongen.

Het CIDI vertrouwt er wel op dat Feyenoord in de toekomst toch maatregelen neemt die soortgelijke misstanden moeten voorkomen. Ook wil adjunct-directeur H. M. Hirschfeld graag eens in een gesprek uitleggen wat het voor joden en niet-joden betekent om met de Hamasslogan ''Hamas, Hamas, alle joden aan het gas'' geconfronteerd te worden.

Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam heeft inmiddels laten weten dat burgemeester Opstelten eigenlijk niets meer kan doen, zodat een strafzaak hoogst onwaarschijnlijk lijkt.

Afgelopen woensdag schreef PvdA-Kamerlid Peter Van Heemst al een brief aan de nieuwe ministers Remkes (Binnenlandse Zaken) en Donner (Justitie) met het verzoek Feyenoord te straffen.