Wimbledon: Outfit Kournikova niet toegestaan

Eerder vandaag meldden we al dat Anna Kournikova volgens een populariteitspoll in het toonaangevende blad 'Ace Magazine' niet meer de meest sexy tennisster was. Maar Anna had nog meer problemen.

Tijdens de trainingen droeg ze een zwart short en een wit T-shirt, maar volgens de regels van Wimbledon mag dit niet. De reglementen schrijven voor dat iedere speler of speelster volledig in het wit gekleed gaat.

Umpire Peter Mornard zag op de Tv-beelden in zijn kleedkamer dat Anna in het zwart gekleed was en ging direct naar het court, waar hij de Russische op haar plicht wees om volledig in het wit te trainen.

Anna deed niet moeilijk en haalde een nieuwe (witte) outfit. Probleem was echter dat deze outfit geen Adidas-logo had. De sportkledinggigant eist van de Russische dat ze enkel uitkomt in kleding met hun logo erop.

De coach van Anna, Harold Solomon, haalde toen maar een schaar en knipte het logo van Adidas uit de zwarte outfit. Vervolgens bevestigde hij het op het witte T-shirt en Anna kon eindelijk beginnen.

Deze nieuwe outfit deed Anna overigens geen goed. Ze verloor in de eerste ronde kansloos van Panova. Anna kan weer naar huis om zich wellicht op haar modellenactiviteiten te richten.