Rochelle Rikkers getuige van moord

Rochelle Rikkers is getuige geweest van de moord op haar zusje Rowena (4) en heeft gezien hoe haar lichaampje in stukken werd gesneden en in het water bij Hoek van Holland en de Randmeren werd gedumpt door haar moeder Wanda Rikkers (25) en stiefvader Mike J. (32). Ook is Rochelle, net als haar zusje, voortdurend mishandeld en zeer waarschijnlijk ook stelselmatig seksueel misbruikt door haar stiefvader. Dit staat te lezen in een onderzoeksrapport van klinisch psycholoog prof. dr. W. Wolters die een onderzoek verrichte in opdracht van de Raad voor de Kinderbescherming.

Toen Wolters de kleuter tijdens het eerste gesprek vroeg naar haar moeder en Mike, verkrampte het kind en shreeuwde: "Ik heb geen mama," en raakte zij ontzet bij het horen van de naam Mike. Ook moeder Wanda, die samen met haar vriend van de moord op Rowena wordt verdacht, is door de psycholoog ondervraagd.

Wanda Rikkers, die wordt omschreven als iemand met emotionele leegte en 'bijna bizar' gedrag, zou volgens de psycholoog een veel grotere rol hebben gespeeld in het 'macabere spel van sadisme en destructie' dan zij wil doen geloven. Pas toen zij werd geconfronteerd met de paniek en angst bij Rochelle, herinnerde zij zich dat haar dochtertjes 'herhaaldelijk geestelijk en lichamelijk zijn mishandeld en geterroriseerd'. Ook gaf zij toe dat Rochelle 'iets' van de verminkingen heeft gezien.

Voor Rochelle, die inmiddels vier is, zijn de gebeurtenissen dermate traumatisch geweest dat opname in een kinderpsychiatrisch ziekenhuis nodig is.