FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 28 januari 2001

Saddam beschikt over nucleaire wapens

Een Irakese overloper heeft beweerd dat Saddam Hoessein twee volledig operationele nucleaire wapens heeft gemaakt.
De genieofficier, die thans zich in Europa schuil houdt, beweert dat hij betrokken was in het succesvolle wapen-programma.

De bewering dat Irak zou beschikken over nucleaire wapens spreekt recente rapporten tegen, waarin geconcludeerd werd dat Irak geen nucleaire capaciteiten had.
"Er zijn in ieder geval 2 nucleaire bommen klaar voor gebruik. Voordat de VN inspecteurs kwamen waren 47 fabrieken betrokken bij het project. Nu zijn het er 64," aldus de militair.
Een woordvoerster van de International Atomic Energy Agency zei:"we willen dit zo snel als mogelijk verder onderzoeken."

Turkse scholier doodgevroren

Een 12-jarige Turkse scholier is op weg van school naar huis doodgevroren. De jongen was vrijdag samen met 23 schoolgenootjes lopend op weg getogen naar hun dorp Karagac, in de arme oostelijke provincie Van, nadat het minibusje dat hen van school naar huis moest brengen, in de sneeuw vast was komen te zitten.

De kinderen werden later vrijdag op een kilometer afstand van hun dorp gevonden, hopeloos verdwaald in de sneeuwvlakte. Zaterdag lagen nog elf van de 23 scholieren met bevriezingsverschijnselen in het ziekenhuis, meldde het persbureau Anatolia.

Agassi wint Australian Open

Tussen de opkomende jonge garde oogt hij als een 'oudje'. In Melbourne bewees André Agassi dat hij nog altijd meetelt. Met een overtuigende zege in drie snelle sets (6-4 6-2 6-2) op de zeven jaar jongere Fransman Arnaud Clement prolongeerde de 30-jarige Amerikaan zijn titel op de Australian Open.

Agassi werd vorig jaar voorbijgestreefd door jonge jongens als de Braziliaan Gustavo Kuerten en de Rus Marat Safin. Zijn succesvolle jaar in 1999 met Grand Slam-zeges in Parijs en New York kreeg een matig vervolg met slechts de toernooiwinst bij de Australian Open. Agassi worstelde met fysieke en privé-problemen.

Zijn lichaam liet hem regelmatig in de steek. Ook had hij lang last van de gevolgen van een auto-ongeluk. Bovendien werd bij zowel zijn moeder als zus borstkanker geconstateerd. Hij lastte een pauze van twee maanden in. Tennis werd van ondergeschikt belang.

Ondanks zijn status als titelverdediger maakte Agassi in Melbourne een ontspannen indruk. Na zijn weinig succesvolle jaar had hij niets te verliezen. Hij maakte, gekleed in een sober wit shirt en een korte short, een opvallend fitte indruk en leunde op solide spel. Tot de kwartfinales stond hij geen set af. Alleen in de halve eindstrijd had hij het moeilijk tegen Patrick Rafter, maar de Australische hoop werd getroffen door kramp.

Aardbeving India: zeker 20.000 doden

De aardbeving vrijdag in het westen van India heeft zeker 20.000 mensen het leven gekost. Dit heeft de Indiase minister van Defensie, George Fernandes, zondag gezegd.

De beving had een kracht van 7,9 op de schaal van Richter en is de zwaarste sinds vijftig jaar in dit land. Tal van hoge gebouwen in met name de stad Ahmedabad zijn in elkaar gestort. Reddingswerkers zijn er in geslaagd in Ahmedabad 23 mensen uit het puin te redden onder wie tien scholieren.

CNN bericht dat volgens verschillende internationale hulporganisatie's het dodental kan oplopen tot wel 30.000. Volgens een official zouden er 125.000 mensen op het ogenblik vermist zijn.

Mislukte kaping in toestel Gulf Air

Een man uit Irak heeft zaterdag vergeefs geprobeerd een vliegtuig van de maatschappij Gulf Air uit de Verenigde Arabische Emiraten te kapen. Twee leden van de bemanning raakten bij het incident gewond.
Volgens het plaatselijke persbureau WAM probeerde de man gewapend met een mes de controle over de vlucht over te nemen. Leden van de bemanning wisten hem te overmeesteren. Geen van de passagiers liep verwondingen op.

Het toestel was met 202 passagiers en veertien bemmaningsleden aan boord onderweg van Hong Kong via Bangkok naar Abu Dhabi. Het vliegtuig is inmiddels veilig op de plaats van bestemming aangekomen.

HP-oprichter overleden

drLiter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op vrijdagochtend 12 januari om acht uur ’s morgens is William (Bill) R. Hewlett, mede-oprichter van Hewlett-Packard Company, in zijn slaap overleden. Hij is 87 jaar oud geworden.

Hewlett, die zich in 1978 had teruggetrokken uit het actieve management van HP, heeft in zijn lange leven belangrijke bijdragen geleverd op het gebied van technologie, wetenschap en bedrijfskunde. Samen met David Packard, die op 26 maart 1996 is gestorven, startte hij in 1939 in een garage in Palo Alto (Cal.) Hewlett-Packard Company.

Dit bedrijf is uitgegroeid tot twee multinationale ondernemingen, Hewlett Packard Company en Agilent Technologies. HP herbergt meer dan 88.500 medewerkers en behaalde in het afgelopen boekjaar een omzet van 48,8 miljard dollar. Agilent Technologies had een omzet van 10,8 miljard met meer dan 47.000 medewerkers. De garage, waar het allemaal begon, is door de staat Californië aangewezen als historische plaats.

Auschwitz-herdenking in Amsterdam

Ongeveer 1500 mensen hebben vandaag in het Amsterdamse Wertheimpark de slachtoffers van het nazi-kamp bij Auschwitz herdacht. Het is dit jaar 56 jaar geleden dat het kamp Auschwitz door de Russen werd bevrijd.

Voor het eerst leverden ook zigeuners een bijdrage aan de herdenking: er was o.a.muziek van het zigeunerorkest Tata Mirando. Tijdens de oorlog kwamen naast joden ook veel zigeuners, homo's en jehova's getuigen om het leven.

In Auschwitz (Polen) zelf werd de herdenking gisteren door zo'n duizend mensen een herdenking gehouden. In een aantal Duitse steden zijn ook herdenkingen gehouden.

Houseparty Eindhoven ontaardt in massale slooppartij

Bezoekers van een illegale houseparty in Eindhoven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag voor enige tienduizenden guldens schade aangericht aan een sportzaal.
De politie (die pas zaterdagmorgen op de hoogte werd gebracht van dit feit) heeft nog 35 feestgangers aan kunnen houden. Zij zijn overgebracht naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

De feestgangers hebben zich illegaal toegang verschaft tot de sportzaal. Zaterdagmorgen bleek dat een groot aantal ramen was ingegooid. Ook is de vloer ernstig beschadigd en zijn deuren en sanitair vernield.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.