FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 12 oktober 2000

Miranda weggestemd

In de late donderdag avond uitzending werd de uitslag van de stemronde bekend gemaakt. Miranda, Georgie en Koos werden vorige week genomineerd en de kijkers hebben hun stem laten gelden.

Met een kleine voorsprong op Koos werd Miranda weggestemd. Een kwartier na de bekendmaking verliet Miranda het huis en knuffelde ze met haar hondje. In de studio maakte ze kennis met paardrijder Dubbeldam die op de laatste dag van de Olympische Spelen een gouden medaille haalde. Ze gaan een middagje paardrijden.

SBS en Endemol willen Sex op sbsnet

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SBS en Endemol denken na over een adult afdeling op hun internet-portal www.sbsnet.nl. Dit zou moeten gebeuren met hetzelfde principe als dat door channel5 in Engeland wordt toegepast. Daar is de adult afdeling alleen te zien tussen 21:00 en 05:00. Wie eerder op de adult afdeling van www.channel5.co.uk kijkt krijgt de mededeling "This Section is open between 9pm and 5am and reflects the adult nature of certain Channel 5 programmes."

Doden bij explosie Amerikaans schip

does had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een explosie op de Amerikaanse torpedojager USS Cole Arleigh Burke zijn donderdag in de haven van Aden in Jemen vier Amerikaanse opvarenden om het leven gekomen. Zeker 31 anderen raakten gewond.

De ontploffing voltrok zich toen het schip aan het bijtanken was, aldus een marinewoordvoerder. Volgens de eerste berichten voer een rubberboot met explosieven tegen het schip, waarna de ontploffing volgde. Door de explosie is ter hoogte van de waterlijn aan bakboordzijde een gat van zes bij twaalf meter geslagen.

Jah, zeeslag in het groot ... Da's pas cool

Politie houd nazi aan

does had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Politie en justitie hebben woensdag in Oegstgeest de 19-jarige J.V. aangehouden op verdenking van het handel in cd's en bandjes met daarop racistische en discriminerende teksten. Tijdens de huiszoeking werden driehonderd cd's en tweehonderd bandjes in beslag genomen.

V. is volgens de antifascistische onderzoeksgroep Kafka, lid van de nationalistische organisatie Voorpost en betrokken bij de skinheadgroepering Nationaal Offensief.

Behalve cd's van neonazistische skinheadbandjes uit Duitsland en Polen geeft Berzeker Records ook eigen producties uit. Zo wordt een cassette verkocht van de Brabantse band Holocaust. Deze band mixt toespraken van Hitler door de muziek.

Vier van Belgrado krijgen boete

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de vier mannen die gisteren vrijgelaten zijn uit Belgrado wacht een gepeperde rekening van een dikke 100.000 gulden van een autoverhuurbedrijf in Amsterdam.

De mannen keerden afgelopen nacht terug in ons land, echter zonder de dure huurauto waarmee zij deze zomer op 'survival' waren gegaan.

"Ik had liever gehad dat de vier heren met mijn wagen en niet met het vliegtuig waren thuisgekomen", aldus directeur Ronald Diks van het gedupeerde bedrijf Diks Autoverhuur gisteravond.

Hmm, dure vakantie geweest

Georgie heeft zijn zin gekregen!

Na een lange periode van geslijm en aandringen van de kant van Georgie, heeft Kim afgelopen nacht Georgies wens in vervulling laten komen . Vannacht was namelijk de eerste echte tongzoen!

Hoe het nu verder gaat? Kijk zelf, of volg de streamverslagen van vandaag op ons FokForum!

Update:
Het schijnt dat Kim met de psycholoog heeft gesproken omdat zij het idee heeft dat Georgie meer wil dan haar. Voor meer info kun je op deze topic terecht .

Nepdokter terroriseert vrouwen

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man die zich uitgeeft als kankerspecialist heeft vrouwen in Groningen lastig gevallen met obscene gesprekken.

De nepspecialist overtuigt vrouwen er telefonisch van dat er een methode bestaat om zichzelf te testen op baarmoederhalskanker. De vrouwen moeten zichzelf hiervoor van de man betasten. Een vrouw heeft zich inmiddels bij de politie gemeld.

De Nederlandse Kankerbestrijding bevestigt de praktijken. "Elk jaar duiken er wel weer gevallen op", aldus een woordvoerder. "Maar we kunnen er weinig aan doen." De politie bevestigt haar onvermogen om in te grijpen. "Dergelijke telefoontjes zijn wel te traceren, maar daarvoor is goedkeuring van het OM nodig", aldus de politie.

Die geeft daar pas opdracht toe als er een strafzaak over het vergrijp wordt geopend. Zo'n procedure kan echter pas worden begonnen als een telefoonnummer meerdere malen is gebeld, wat meestal niet het geval is. Zelfs de nieuwe stalkingwet die in juli is aangenomen, biedt in dit soort kwesties geen soelaas.

Vlaams Blok voor gerecht

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Belgisch Centrum voor Racismebestrijding en de Belgische liga voor Mensenrechten gaan het Vlaams Blok voor de rechter slepen wegens racisme. Zij hopen het Blok te beroven van de overheidssubsidies die het ontvangt.

Tot voor kort was het heel moeilijk om in België een persoon of organisatie te laten veroordelen voor racisme. Een recente wetswijziging maakt het mogelijk de subsidie af te pakken van partijen die voor discriminatie of racisme veroordeeld zijn.

Het Blok heeft zich daartegen gewapend. Als partij kan zij niet vervolgd worden, omdat het officieel niet meer dan een naam is waaronder drie clubs samenwerken: de Nationalistische Omroepstichting, de Vlaamse Concentratie en het Nationalistisch Vormingsinstituut. De overheidssubsidies lopen via deze stichtingen.

Het zijn deze drie organisaties die nu voor de rechter worden gedaagd wegens het helpen van een 'groep' die tot discriminatie aanzet. Een veroordeling kan tot stopzetting van de toelage leiden. Bovendien eisen de klagers nu reeds dat de drie Blok-clubs zo'n drie miljoen schadevergoeding betalen. De twee antiracisme organisaties zeiden bewust te hebben gewacht tot na de gemeenteraadsverkiezingen van zondag waarbij het Blok stevig won. Zij wilden de uitslag niet beïnvloeden.

Nieuwe DVD beveiliging

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Time Warner komt eind deze maand met een nieuwe beveiliging op dvd-schijfjes. Dankzij de nieuwe beveiliging zou het onmogelijk worden Amerikaanse of Japanse films op Europese dvd-spelers af te spelen en andersom. Andere dvd-producenten als Sony en Columbia overwegen te volgen.

Het is de filmindustrie al enige tijd een doorn in het oog dat Amerikaanse speelfilms die in Europa nog in de bioscoop moeten verschijnen al wel op dvd verkrijgbaar zijn via het internet. De ingestelde regiocode die er voor moet zorgen dat de schijfjes maar in één regio afspeelbaar zijn, is tot nu toe eenvoudig te omzeilen.

Vooral bij Aziatische dvd-spelers is het een fluitje van een cent om de regiocode uit te zetten, waarna dvd's uit alle regio's afspeelbaar zijn. Met de nieuwe methode hoopt Time-Warner voor eens en voor altijd het probleem rond de regiocodes op te lossen.

Honderste spaceshuttle alsnog gelanceerd

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De space shuttle Discovery is woensdag opnieuw gelanceerd. Daarmee is de honderste vlucht van een shuttle een feit.
Dinsdag werd de vlucht uitgesteld nadat op het laatste moment een ijzeren pin was gevonden die de shuttle na lancering had kunnen beschadigen.

Aan boord zitten in totaal zeven astronauten, onder wie een Japanner. Hun opdracht is onder andere twee segmenten vast te maken aan het 150 miljard gulden kostende ruimtestation ISS. Ook worden vier ruimtewandelingen gemaakt.

Op de vlucht is de 39-jarige co-pilote Pamela Melory aanwezig, de derde vrouw die in ongeveer 20 jaar tijd een ruimtevlucht maakt. De lancering in Florida verliep goed ook al was het bewolkt en regende het hevig.

Het eerste segment dat de astronauten moeten vastmaken is een koppelingsadapter voor het aanhechten van toekomstige componenten en afmeren van shuttles. Het tweede element dat ze moeten bevestigen is een bint waaraan tijdens een volgend emissie de enorme Amerikaanse zonnepanelen worden gemonteerd. Deze moet zijn 'vleugels' over het gehele station kunnen uitspreiden.

De zeven bemanningsleden verrichten ook verhuiswerkzaamheden. Ze gaan een lading overbrengen die is bedoeld voor toekomstige ruimtewandelingen. Verder zullen de astronauten reddings- en noodsituaties uittesten. Gezagvoerder is de 47-jarige Brian Duffy die in maart 1992 de co-piloot was van het ruimteveer Atlantis. Duffy maakt zijn vierde vlucht.

Binnen twee dagen moet de shuttle zich vastkoppelen aan het ruimtestation in aanbouw en blijft in totaal elf dagen daar. Het ruimtestation bestaat uit drie elementen: de Russische cargomodule Zarya, het Amerikaanse verbindingsstuk Node-1 en de Russische Zvezda, de servicemodule waarin de voorlopige leef- en laboratoriumruimte is gevestigd. Het complex moet uiterlijk in 2006 klaar zijn.

Freeserve zet grootgebruikers stop

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse Internet-aanbieder Freeserve heeft besloten een paar honderd gebruikers af te sluiten. Het gaat om mensen met een zogenaamd 'onbeperkt abonnement', die naar de zin van de ISP veel te veel gegevens downloaden. Ook zitten deze gebruikers veel te lang achter hun PC, waardoor het beperkte aantal lijnen van Freeserve oneerlijk wordt verdeeld.

In sommige gevallen bleven de gebruikers zeventien uur per etmaal online. Deze mensen hebben een brief gekregen waarin ze de mededeling kregen dat hun abonnement, met inachtname van de opzegtermijn van een maand, wordt opgezegd. Volgens de Consumers Association, de Britse tegenhanger van de Consumentenbond, is deze maatregel belachelijk.

'Het blijkt dat de aanbieder zijn aanvankelijke beloftes niet weet waar te maken. De firma gaat gebukt onder zijn eigen succes en tracht dat nu af te wentelen op de gebruikers', aldus een woordvoerder van de Association.

Explosief drugsgebruik

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gebruik van cannabis neemt nog steeds toe in Europa. Inmiddels heeft 1 op de 5 inwoners van de Europese Unie weleens een blowtje gerookt. Dat komt neer op 45 miljoen mensen, zo'n 5 miljoen meer dan in eerdere schattingen.

Vooral scholieren experimenteren er lustig op los met softdrugs. In Nederland, Ierland en Groot-Brittannië heeft tussen de 30 en 40 procent van de scholieren weleens een 'pretsigaret' gerookt.

belgische rijkswacht geeft geen boetes

zieggezaggejantje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische rijkswacht zal de komende tijd niet al te snel bekeuringen uit schrijven, de reden hiervan is het simpele feit dat er geen bonnenboekjes zijn

Het probleem is dat de rijkswachters hun oude bonnenboekjes moesten inleveren omdat er een nieuwe versie zou komen. Het drukken van de nieuwe boekjes heeft echter vertraging opgelopen zodat die pas eind november klaar zijn.

Dus met zijn alle ff flink wegwedstrijden houden op de Belgische snelwegen, stoplichten negeren etc...

UPC neemt maatregelen

Moprheus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

UPC heeft enkele maatregelen aangekondigd om haar dienstverlening te verbeteren. Het bedrijf reageert hiermee op het consumentenoffensief dat door enkele tv-programma's werd ingezet. UPC zegt erover zeer bezorgd te zijn.

UPC geeft zijn klanten de verzekering dat een onderbreking van een telefoon- of internetdienst nooit langer dan 24 uur zal duren. Gebeurd dit toch, dan wordt voor elke dag twee dagen abonnementsgeld terugbetaald.

De klantenservice,die dagelijks 10.000 keer wordt gebeld, wordt met 200 extra mensen van de verkoopafdeling uitgebreid tot in totaal 900 medewerkers.

Regilio slaat vrouwen uit angst

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Oud-bokskampioen Regilio Tuur kan zijn handjes nog steeds niet thuishouden. Voor de Rotterdamse rechtbank werd wegens mishandeling van zijn vriendin gisteren 1 jaar cel tegen hem geëist, waarvan de helft voorwaardelijk.

Bij de behandeling van de rechtszaak gisteren bleek dat Tuur op het moment van die vorige veroordeling in 1999, al druk bezig was ook zijn volgende vriendin Pieternel regelmatig af te rossen. Voor haar was de maat vol toen ze afgelopen juni anderhalf uur lang klappen had moeten incasseren. Daarbij werd ze zo hard geslagen dat een van haar trommelvliezen scheurde. De politiearts constateerde ook talloze andere verwondingen.

Een psycholoog en een psychiater die Tuur hebben onderzocht, rapporteerden aan de rechtbank dat Tuur een "ernstige emotionele ontwikkelingsstoornis" heeft. Hij kan niet er niet tegen dat hij in de steek wordt gelaten of dreigt te worden gelaten. Daarom bepleitte de psycholoog verminderde toerekeningsvatbaarheid van de verdachte.

Ja hoor, nou is hij zeker het slachtoffer?? Ziek!!!

Koersval UPC na klachtenregen

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De koers van het aandeel UPC is gisteren in elkaar gestort. Het aandeel verloor ruim 15 procent om te sluiten op EUR 18,20; het laagste punt van dit jaar. De aandeelhouders hebben het aandeel laten vallen na de start een groots opgezette klachtenaktie tegen UPC wegens wanprestaties.

De hele sector voor informatie- en communicatietechnologie verloor gisteren, na tegenvallende prestaties van Amerikaanse ict-bedrijven. UPC was op het Damrak veruit de grootste verliezer.

Olympische winnaar vermoord

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Kroatische kanoër Matija Ljubek, gouden medaille-winnaar op de Olympische Spelen van Montreal en Los Angeles, is gisteren door een zwager doodgeschoten.

Volgens de politie waren familieproblemen de oorzaak van het drama, dat in de stad Belisce plaatsvond. Naast Ljubek schoot de man ook een legerofficier dood en verwondde hij een vrouw.

Ljubek was lid van het Kroatische olympisch comité en bezocht in die funktie ook de Olympische Spelen in Sydney.

Politie infiltreert op het internet

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse rechercheurs die de orde op internet moeten handhaven, experimenteren met infiltratie en pseudo-koop om cyber-criminelen te ontmaskeren.

Zo hebben de digitale agenten met toestemming van het openbaar ministerie onder valse namen kinderporno besteld. Het gaat om een experiment waarover de rechter in een later stadium moet beslissen of de bijzondere opsporingsmethode rechtmatig was. Desondanks worstelt justitie met het probleem van de internet-misdaad.

Discriminerende Buschauffeur

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een buschauffeur moet zich bij zijn werkgever Connexxion verantwoorden voor vermeende discriminatie. Hij zette bij Kampen asielzoekers uit een volle bus om plaats te maken voor een groep scholieren.

De asielzoekers, die op weg waren naar een asielzoekerscentrum, moesten hun weg te voet vervolgen. het vervoersbedrijf Connexxions neemt het voorval hoog op.

Ziekenhuizen slecht op Internet

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Binnen de Nedrlandse gezondheidszorg wordt veels te weinig gebruik gemaakt van Internet, zo blijkt uit onderzoek. Men is tot deze conclusie gekomen na het ondervragen van 121 ziekenhuizen.

Slechts een aantal van de onderzochte hospitalen heeft de beschikking over een redelijke website, waar patiënten relevante informatie kunnen ophalen. De meeste sites geven alleen informatie over bezoektijden en/of openstaande vacatures. Dit zijn geen gegevens waar een patiënt echt iets aan heeft.

Het Oogziekenhuis in Rotterdam kwam overigens als beste uit de bus, met een rapportcijfer van slechts 6,7.

Truc levert Belastingdienst minder op

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlanders misbruiken steeds vaker de zogenaamde 'Salary Split' toe. Werknemers van bedrijven met internationale vestigingen laten hun loon gespreid betalen in meerdere landen en komen hierdoor in de lagere belastingtarieven terecht.

Iemand die via zijn bedrijf in 4 verschillende landen werkt krijgt in principe uit 4 verschillende landen loon. Door de splitsing van het salaris valt diegene in een laag belastingtarief in de desbetreffende landen. Bij een totaal bruto jaarinkomen van 2 ton zal hij via deze regeling 25 duizend piek minder belasting betalen, dan als hij alleen in Nederland dat bedrag zou verdienen.

De Belastingdienst vindt echter dat de regeling meestal ten onrechte wordt gebruikt. De werkgevers zeggen tegen de fiscus dat er in meerdere landen wordt gewerkt, maar dat is meestal niet zo.

Heheh, leuker kunnen we het niet maken, makkelijker ook niet, maar goedkoper wel

Britten pakken Internet-kloof aan

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De overheid in Groot-Brittannië gaat ernst maken met het wegwerken van de zogeheten 'Digital Divide'. Dat is de kunstmatige scheiding tussen de mensen die wel en zij die geen aansluiting hebben op Internet. In dit kader heeft de regering een officiële belofte gedaan, die erop neerkomt dat iedere inwoner van Groot-Brittannië in 2005 toegang moet hebben tot het wereld wijde web.

'Ja, ik wil een echtscheiding'

Het was natuurlijk slechts een kwestie van tijd: Na het succesvolle 'Yes, I want to marry a millionair' en ook andere huwelijksshows, komt er nu een show waarin men kan scheiden.

'Yes, I want a divorce' heet de nieuwste show van FOX welke binnenkort in Amerika van start gaat.

In het programma zullen de scheidende echtparen uitvechten wie er met de gezamelijke bezittingen en een prijs van 100.000 dollar naar huis mag. Wie het meest weet van de aanstaande ex, wint. Ook zullen beide partijen de kans krijgen om hun verhaal over de aanstaande scheiding te kunnen doen tegenover de kijkers


Ben benieuwd hoeveel 'paartjes' uit 'I want to marry a millionair' vervolgens in deze show te bewonderen zullen zijn

Dodelijke Schietpartij op chatbox te volgen

Afgelopen maandag is een 28 jarige vrouw uit Amerika overleden aan de gevolgen van een schietpartij. De schoten van de uiteindelijk fatale schietpartij waren live op Internet te horen.

De vrouw was aan het chatten middels een microfoon op het moment dat er iemand haar camper binnendrong. In totaal loste de indringer 3 schoten op de vrouw, die dus even later aan haar verwondingen overleed. In de tussentijd wist ze nog net op de chatbox een aantal bekenden te melden dat de dader haar ex-man was. De politie werd razendsnel ingelicht maar de vrouw was reeds overleden op het moment dat ze bij haar camper arriveerden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.