FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 11 oktober 2000

Man doodgeschoten door arrestatieteam

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een arrestatieteam heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 42-jarige Eindhovenaar doodgeschoten. De eenheid van de Eindhovense politie wilde de man omstreeks vier uur 's ochtends aanhouden.
Toen het team de woning van de verdachte aan de Joost de Momperstraat binnendrong, opende die meteen het vuur. Daardoor werd een lid van het arrestatieteam in de borst getroffen. De politie schoot onmiddellijk terug. De verdachte overleed ter plaatse.

De gewonde agent is opgenomen in een ziekenhuis. Hij is zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar, aldus een woordvoerder. De politie verdenkt de Eindhovenaar en zijn 22-jarige zoon van mishandeling en bedreiging.
De zoon zou dinsdagavond in een koffieshop in Eindhoven een 19-jarige plaatsgenoot in elkaar hebben geslagen, omdat die een niet gewenste relatie onderhield met zijn zus. Ondertussen hield de 42-jarige de overige bezoekers met een vuurwapen in bedwang.

Dankzij getuigenverklaringen en beelden van een bewakingscamera kwam de politie snel achter de identiteit van het tweetal. Omdat beide verdachten vuurwapengevaarlijk zijn, besloot de poltie in overleg met de officier van justitie bij de aanhouding een arrestatieteam in te zetten.

De 22-jarige verdachte is na de schietpartij zonder problemen gearresteerd. De rijksrecherche onderzoekt de zaak.

Televisiemarathon om verkiezingen te betalen

Ivoorkust is bezig met het organiseren van een heuse televisiemarathon om de presidentsverkiezingen van 22 oktober te betalen.

Dit geld is nodig nadat buitenlandse donateurs de toegezegde steun introkken. Dit deden ze naar aanleiding van een beslissing van het Hoog Gerechtshof. Dat besloot dat de meeste belangrijke uitdagers van Generaal Robert Guei niet mogen deelnemen aan deze verkiezingen. De V.S. en de E.U. hadden hulp toegezegd aan de verkiezingen om het civiele bestuur weer te herstellen na de coup van Guei afgelopen december.

"We zullen de inwoners van Ivoorkust (bestaat hier ťťn woord voor :?) en vrienden van Ivoorkust vragen materiaal en financiŽle bijdrages te leveren voor de verkiezingsorganisatie" deelde Degny Maixe, een directeur van de staatstelevisie Reuters mede. De twee uur durende live-uitzending op donderdag prime-time, is onderdeel van een 11 uur durende poging om geld in te zamelen.

Ivoorkust verweerde zich tegen de verwijten van het buitenland door zich te beroepen op de nationale soevereiniteit. "Met deze burgerlijke en nationale actie moeten we de Verenigde Staten en de rest bewijzen dat ze er fout aan gedaan hebben Ivoorkust te beledigen en dat we een verkiezing kunnen organiseren zonder hun hulp", aldus een vooraanstaand zakenman.


Groei van PC-markt Europa valt tegen

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit de voorlopige cijfers over het derde kwartaal kan worden afgeleid dat de groei er op de Europese PC-markt een beetje uit is. Het gaat daarbij om de systemen die voor zakelijk gebruik zijn bedoeld. Diverse aanbieders hadden gerekend op een groei van zo'n 20 procent, maar in de praktijk bedroeg de groei niet meer dan een procent of 9.

De PC-markt in Frankrijk, Groot-BrittanniŽ en Duitsland nam in het afgelopen kwartaal met 9,5 procent toe, ten opzichte van een jaar eerder. Deze resultaten zijn overigens in proportie met de slechte resultaten die Intel al heeft gemeld.

Natuurlijk speelt ook mee dat de meeste fabrikanten gewend zijn geraakt aan derde en vierde kwartalen die ijzersterk zijn. Aan die trend begint nu een einde te komen. De PC-makers zullen die situatie moeten laten meewegen bij hun prognoses.

Nieuwe schoolboeken nodig door euro

Does en Starfreak2000 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De wisseling van gulden naar euro zal het basisonderwijs in Nederland naar schatting 113 miljoen gulden kosten. Minister Hermans van Onderwijs verklaarde voor het Radio 1 Jounaal niet bereid te zijn dit geld te betalen.

Vooral voor het vak rekenen moet het komende jaar nieuwe boeken worden aangeschaft. Vanaf 2002 wordt er op de scholen in euro's gerekend. T. Duif van de Vereniging van Schoolleiders zegt dat de scholen geen geld hebben voor het vervangen van die boeken. Hij roept daarom minister Hermans op om met extra geld over de brug te komen. De minister wil dat geld niet betalen, omdat hij onlangs al 112 miljoen gulden extra aan het basisonderwijs heeft gegeven.

Duif is het hier echter niet mee eens: ''Het extra bedrag van 112 miljoen gulden was bestemd voor het voeren van goed personeelsbeleid en voor het opheffen van het onderwijzerstekort en niet voor de aanschaf van rekenboeken,'' zegt Duif. Hij is wel van mening dat Hermans de vraag om extra geld moet doorschuiven naar collega Zalm van financiŽn. ''Zalm, die zegt dat 'de euro van ons allemaal is', is verantwoordelijk voor de invoering van de euro. Hij geeft ook bedrijven compensatie in verband met de komst van de nieuwe geldeenheid, bijvoorbeeld voor de vervanging van muntautomaten,'' zegt Duif.

Het ministerie van FinanciŽn voelt niet veel voor de suggestie van Duif. ''We hebben voor de scholen heel veel materiaal gemaakt in verband met de komst van de euro, ook rekenmateriaal voor de basisscholen. Voor een relatief klein bedrag kunnen ze dat aanschaffen,'' zegt voorlichter Jeroen Sprenger van het ministerie. ''Wat de nieuwe rekenboeken betreft: de scholen zullen die zelf moeten betalen. Ik hoorde minister Hermans zeggen dat ze daar het benodigde geld voor hebben.''

Duif vreest dat kinderen nog jaren met de gulden zullen moeten leren rekenen. Rekenen met euro's vereist een andere methode, omdat bijvoorbeeld het kwartje verdwijnt maar er wel een munt van 20 eurocent bestaat. Hij kent 'heel veel scholen die nog werken met verouderde atlassen waarin de grenzen van JoegoslaviŽ en Duitsland niet kloppen'. ''Maar dat is minder ernstig. De onderwijzer kan kinderen de verschillen laten zoeken, daar leren ze van. Met rekenen gaat dat niet, het systeem verandert totaal na de komst van de euro.''

Voor dit bericht is ook gebruik gemaakt van de informatie op de site van Het Parool

Hondurese voornamen te bizar

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Honduras gaat bizarre voornamen verbieden. Een verzoek van de Hondurese autoriteiten om het aantal bizarre voornamen te beperken lijkt misschien een beetje teveel van 't goede. Tenzij je Bujia (Plug) heet of Llanta de Milagro (Wonderband). Beiden zijn wettelijk geregistreerde namen van kinderen, waarvan het Honduras' Electoral Tribunal vindt dat ze een beetje te ver gaan.

Het Tribunal maakte dinsdag bekend dat ze ouders zal gaan verbieden om extravagante of aanvallende namen te geven. Ook zullen ze kinderen toestaan hun ouders aan te klagen voor het geven van beledigende namen. De vreemde voornamen komen vooral voor in de province Gracias a Dios (Dank aan God). Het is hier gebruikelijk om het nageslacht namen te geven die je normaal voor auto-onderdelen gebruikt. Voornamen die ook verboden zullen worden zijn die van bekende mensen. Volgens het register heet tenminste ťťn Hondurees Bill Clinton en een ander Ronald Reagan.

Moeder niet meer woedend op de bruid

Starfreak2000 had ons via denewssubmit het volgende te melden:

Was het leven van de kersversre tv-bruid Coby eergisteren nog een drama, omdat haar moeder zich van haar had afgekeerd, gisteren bleek zij ineens bijgedraaid. Bruid Coby kreeg gisteren onverwacht een mooie huwelijksverrassing. "Mijn moeder die me op de receptie belde dat ze me na het huwelijk nooit meer wilde zien heeft gezegd dat ze toch achter me staat.

Zou ze haar bankrekening hebben gezien of zoiets?

Amerikaanse sekte gaat mensen klonen

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een sekte in de Verenigde Staten begint nog deze maand met het klonen van een mens. Dat meldde de Washington Post dinsdag. Volgens de religieuze groep Raelian, die zegt 50.000 leden te hebben in 85 landen, is klonen de sleutel tot het eeuwige leven.

Een rijk Amerikaans echtpaar financiert het project. Het stel heeft kort geleden een tien maanden jonge dochter verloren na een medische fout. De cellen die van haar zijn bewaard, zullen worden gebruikt voor het klonen.

De Washington Post voert de onderzoeksdirecteur van de sekte, Brigitte Boisselier op: "We hebben nu het geld en willen in oktober starten." De sekte zegt al vijftig vrijwilligsters te hebben die bereid zijn als surrogaatmoeder de gekloonde embryo te dragen.

In de VS zijn geen wettelijke restricties tegen het klonen van mensen door privť-organisaties. Wel is kort geleden in de VS een fel debat ontbrand over de overheidssteun voor onderzoek naar cellen uit menselijke embryo's.

De gezondheidsinstituten van de overheid (NIH) kondigden aan dergelijke projecten voortaan financieel te ondersteunen. Een van de pioniers van het onderzoek naar menselijke stamcellen, John Gearhart, is laaiend enthousiast. Volgens de organisatie Recht Op Leven druist de overheidssteun in tegen de wet.

Grote groep drugshandelaren gearresteerd

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Amsterdam heeft vijfentwintig mensen gearresteerd die zich bezig hielden met de handel in xtc, heroÔne en cocaÔne. Op tientallen plaatsen in Nederland zijn huiszoekingen gedaan. Daarbij werden grote hoeveelheden drugs, grondstoffen en wapens gevonden.

Ook trof de politie grote sommen geld aan in de woningen. Op aanwijzingen van het Amsterdamse onderzoeksteam zijn ook in ItaliŽ mensen aangehouden die betrokken waren bij de drugshandel, onder hen waren twee Nederlanders. Zij hadden dertig kilo heroÔne in hun bezit.

Het onderzoek naar de drugshandel ging vorig jaar van start na klachten van overlast in Amsterdam-Oost. Al snel werd duidelijk dat het hier ging om een gigantisch netwerk met takken naar en van Amerika, Zuid-Amerika, Zuid-Europa en Afrika.

Rik Smits terug in Oranje

Does had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rik Smits keert terug in het Nederlands basketbalteam. De 2,24 lange center heeft toegezegd volgende maand van de partij te zijn bij de EK-kwalificatiewedstrijd op 22 november in Rotterdam tegen Israel. Nederlands succesvolste basketballer ooit werd eind vorige maand gepolst voor een terugkeer in Oranje. Hij zei toen al geÔnteresseerd te zijn. Gisteren bevestigde hij officieel zijn rentree.


Het aanbod van de Bredase eredivisionist NAC Basketball, dat Smits een rol bood als mede-eigenaar en adviseur, heeft de Nederlander nog in overweging. Hij is wel geÔnteresseerd, maar een mogelijk struikelblok vormen zijn schoolgaande kinderen en de carriŤreambities van zijn vrouw die psychologie studeert.
Smits stopte vorige maand als profbasketballer bij de Indiana Pacers. Na 12 seizoenen in de zwaarste competitie ter wereld gaf hij de voorkeur aan zijn gezin en zijn gezondheid. De 34-jarige oud-Eindhovenaar had de laatste seizoenen veel last van zijn knieŽn en voeten en besloot het vorige maand na een paar trainingen voor gezien te houden.

Slapend rijk worden

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Slapend rijk worden. 24 deelnemers tussen de 20 en 79 jaar gaan het proberen. Vanaf zaterdag doen zij mee aan een slaapmarathon ten behoeve van het Mappa Mondo Huis van het Rode Kruis.

De deelnemers aan de marathon moeten 24 uur per dag in bed blijven in een beddenwinkel in Den Haag. Zij mogen alleen praten en lezen tijdens het eten. Deelnemers die zich niet aan de regels houden, krijgen 3 waarschuwingen, alvorens te worden gediskwalificeerd. Degene die de wedstrijd wint, gaat er met de hoofdprijs vandoor: een geldbedrag en een bed.

Grootste winnaar van de wedstrijd moet het Mappa Mondo Huis in Wezep worden. Dit gezinsvervangend tehuis voor ernstig zieke kinderen krijgt voor iedere dag dat de marathon voortduurt een geldbedrag overgemaakt van sponsors. Elk bed dat tijdens de wedstrijd in de winkel van de organisator wordt verkocht, levert ook nog eens 250 gulden op.

De slaapmarathon is onder andere te volgen via de webcam op www.andersslapen.nl.

Bewerkte paddo

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het hof in Den Bosch heeft bepaald dat bewerkte hallucinerende paddenstoelen strafbaar blijven. Dat blijkt uit de uitspraak in hoger beroep in het proefproces over de paddo's.

Het hof bevestigde de straffen die de rechtbank eerder oplegde. Een smartshop kreeg f.5000 boete, vijf kwekers kregen werkstraffen van 120 tot 240 uur.

Volgens een rapport dat is geschreven in opdracht van minister Borst schaden paddo's de gezondheid nauwelijks en veroorzaakt de handel geen overlast.Het hof stelt dat het niet aan de rechter is om te bepalen of paddo's onterecht op de lijst van verboden drugs staan.

Kaper doodgeknuppeld met gsm

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden: Kaper uitgeschakeld met mobieltje

Er is een nieuw wapen in de strijd tegen kapers. Het is een soort variant van de slingerende tas, het mobieltje. Een chinese vliegtuigkaper is door zijn "medepassagiers" doodgemept met een GSMmetje. Het merk van het mobieltje is niet bekend.

De man had geprobeerd een Boeing 737 van Xinhua Airlines te kapen tijdens de vlucht van Centraal-MongoliŽ naar Peking. Het vliegtuig landde veilig en alle passagiers, behalve de kaper waren ongedeerd.

Big Brother 2 Activelist

Sander@Wacky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ben jij in het bezit van minimaal ICQ 99b? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Net als vorig jaar is de Big Brother II ActiveList weer gestart.

Op deze ActiveList kun door middel van ťťn druk op de knop elkaar voorzien van het laatste BB nieuws! Ook kun je met elkaar discussiŽren en nog veel meer ... Kortom: zeker de moeite waard!

De Big Brother II Active List is te bereiken onder het volgende nummer: 94099746

Instructies:
Klik op de tab "ActiveList" in ICQ. Dan verschijnt er een button "Find/Add an ICQ ActiveList" druk daar op en vul bij 'ID#' 94099746 in. Dubbelklik vervolgens op de naam van de lijst.
Voor meer informatie kun je terecht op http://www.icq.com

Tot ziens op de Active List!

Skoda aktie, winnaars onmogelijk

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Skoda-nieuwskrantje van deze week kun je meedoen aan een vreemde prijsvraag. En er zijn mooie prijzen te winnen. Een winterpakket en zelfs een vliegreis voor twee personen naar Praag. Maar of er een winnaar uit de bus komt???

Om te winnen moet je alleen maar een auto met een kenteken hebben in de serie: SK-.D-00 t/m 99 en SK-BD-.. t/m Z. Een oplettende lezer belde met de Rijksdienst voor Wegverkeer om dit te controleren. Deze wist hem te vertellen dat de RDW de "SK-letter letter-cijfer cijfer"-serie heeft overgeslagen.

Vol verwachting kijken we uit naar de trekking van 15 december .

UPC krijgt het zwaar te verduren

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De consumentenprogramma's Radar, Ook dat nog, kassa en de Televisieman hebben de aanval op de slechte service van UPC gestart.

Gisteren was er een speciale aflevering van Radar die in zijn geheel was gewijd aan UPC. Hierbij kwam de grove nalatigheid van UPC naar voren. Een helpdesk die niet helpt, klachten worden in de prullenbak gegooid, geen internet of supertraag (i.p.v. supersnel) en afspraken die niet nagekomen worden.

Radar roept dan ook op om het abonnementsgeld voor 50% op te schorten zo lang UPC faalt in de beloofde service af te leveren. Op de website van Tros Radar is zelf een speciale sectie aan UPC gewijd. Op deze website staan zelfs formulieren die de ontevreden klant kan invullen en waarin staat dat de klant slechte service krijgt en zodoende het abonnementsgeld voor 50% opschort totdat de service weer volgens belofte is. Het mailtje wordt naar de redactie van Radar gestuurd en naar de directeur van UPC, de heer D.J. Emmens!

Deze actie is trouwens volledig legaal, want Radar beroept zich op wetsartikel 6:52 en 262 van het Burgerlijk Wetboek.

De speciale radar vs upc site is te vinden op deze site. Hier is ook de uitzending van gisteren te bekijken.

Wie weet gaat UPC zich nu wel wat van zijn klanten aantrekken.

VT4 stopt live uitzending van De Bus

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

VT4 stopt met 'De Bus Live' op maandagavond. Vanaf 16 oktober wordt het niet meer uitgezonden.De Reden is het lage kijkcijfer dat gehaald wordt op VT4. De Bus wordt dit jaar zowel in Belgie als in Nederland op tv uitgezonden, maar in Belgie is het programma alles behalve een succes. De live uitzending was het enige onderdeel dat zowel in Nederland als in Belgie werd uitgezonden, de reguliere uitzendingen worden speciaal voor Belgie of Nederland aangepast. SBS6 kan nu in Nederland vanaf 16 oktober weer de live uitzending op eigen wijze gaan invullen.

Ook staat het nu vast dat er meer leven komt in de komende afleveringen van 'De Bus'. Na herhaaldelijk aandringen bij Endemol-Nederland door VT4, zou het productieteam toch bereid zijn om meer actie te willen brengen in het programma. Zo krijgen de kandidaten meer opdrachten te verwerken, en zullen ze meer naar buiten mogen trekken. Ook zal er meer contact met buitenstaanders worden toegestaan.

Ik kan de reacties al raden: Laat ze in Nederland ůůk maar stoppen

Catherine Keyl stopt

Nick27 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het werd tijd ook, maar nu is het dus bijna zover; de Nederlandse Oprah Winfrey gaat stoppen met haar talkshow. Catherine Keyl presenteert op 29 december voor de laatste keer 'Catherine'. Ze heeft er dan 939 afleveringen opzitten van het praatprogramma, dat elke werkdag te zien is op RTL4.

Catherine begon in 1995 met haar talkshow naar Amerikaans voorbeeld. In haar programma sneed ze maatschappelijke, persoonlijke en relatieproblemen aan door pittige discussies met het publiek te ontketenen.

RTL4 meldt in een persbericht dat het "moment nu is aangebroken om het eindpunt zelf te kiezen en op het hoogtepunt te stoppen".

Gym, brood en televisie populair

Bill Gatezzzzzzzz belde me, en vertelde me dat gymnastiek, brood en televisie populair zijn bij gemiddelde leerling van de middelbare school. Dit alles volgens diepgaand onderzoek van staatssecretaris Adelmund.

Uit het onderzoek blijkt dat lichamelijke opvoeding veruit het populairste vak op school is. Wiskunde en muziek staan met enige afstand op de tweede en derde plaats. Het ontbijt van de gemiddelde leerling bestaat nog gewoon uit brood, gevolgd door zuivel. Het aantal uren dat leerlingen gemiddeld per week doorbrengen voor de televisie is ruim 12 uur voor brugklasmeisjes, 14 uur voor brugklasjongens, 14 uur voor meisjes uit de tweede klas en bijna 17 uur voor jongens uit de tweede klas.

Uit de cijfers blijkt dat jongens meer uren besteden aan televisie, sport en de computer dan meisjes. Vooral het verschil in computer-uren is groot: jongens uit de eerste klas besteden gemiddeld bijna 9 uur per week aan de computer, terwijl de brugklasmeisjes slechts 3,3 uur achter de computer zitten. In klas 2 zijn die uren opgelopen tot 9,5 uur bij de jongens en ruim 4 uur bij de meisjes. Ook krijgen jongens gemiddeld meer zakgeld dan meisjes. In de eerste klas bedraagt dat verschil ongeveer een gulden, maar in klas twee loopt dat verschil op tot vier gulden. Daarnaast verdienen jongens ook nog ruim twee keer zo veel geld met bijbaantjes. De resultaten laten verder zien dat meisjes uit de brugklas gemiddeld even lang zijn als brugklasjongens (1,61 meter), maar dat in klas twee de jongens iets langer zijn dan de meisjes.

Uit de keuzelijst van popartiesten konden de meeste leerlingen hun favoriete artiest niet vinden. Wel haalde Britney Spears gemiddeld de tweede plaats en eindigde de jongensgroep Five op de derde plaats.

Scheiden door oorring

Een rechtbank in CaÔro heeft de scheiding uitgesproken van een moslim die zijn vrouw had geslagen omdat zij ertegen was dat hij een oorring droeg. Een man met een oorring handelt in strijd met de islamitische wetten omdat hij dan op een vrouw lijkt, aldus de uitspraak. De 30-jarige echtgenote en enkele kennissen hadden gezegd dat haar man haar in het openbaar had geslagen wegens protesten tegen de gouden oorring. Zij had haar 35-jarige man verlaten en gezegd niet meer terug te keren zolang hij die ring in zijn oor droeg.

bedankt graaskracht koe voor de tip!

Benauwd moment in seksshop

graaskracht koe meldde ons via de newssubmit dat een 44 jarige Madrileense toerist in het weekeinde een heel spannend avontuurtje op de Amsterdamse wallen heeft beleefd. Toen de Spanjaard na het bekijken van een seksfilm de privťcabine verliet, bleek hij ingesloten in de seksshop, in het donker tussen allerlei seksatributen. De eigenaar van de zaak had hem over hoofd gezien, had de zaak gesloten en was al naar huis. De Spanjaard probeerde door schreeuwen en bonken de aandacht te trekken. Mensen in het naastpand belden de politie. Deze wisten hem na enkele benauwde uurtjes met een slijptol te ontzetten.


Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.