FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 4 september 2000

Hermafrodiete ijsberen door chemicaliŽn

ArchAngel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

IJsberen tweeslachtig door chemisch afval

Een steekproef onder de ruim 3000 ijsberen op de eilandengroep Spitsbergen heeft uitgewezen dat ongeveer 1,2 procent van de beren tweeslachtig is. Het verschijnsel, dat volgens Noorse wetenschappers wordt veroorzaakt door PCB-chemicaliŽn, is daarmee wijder verspreid dan tot dusver werd aangenomen.
Vooral ijsberinnen lijken het slachtoffer te zijn geworden van de chemische vervuiling. PCB's zijn in het verleden veelvuldig verwerkt in electrische apparaten. De schadelijke chemicaliŽn zijn inmiddels in de meeste landen verboden, maar in het koude poolklimaat breken deze stoffen slecht af. Dit heeft schadelijke gevolgen voor poolbewoners, zoals verstoring van de hormoonhuishouding en verminderde afweer tegen ziektes. Hoewel Spitsbergen zelf vrijwel geen chemisch afval produceert, zorgt de wind ervoor dat concentraties chemische stoffen, afkomstig uit Europa, in het milieu van de pooleilanden terecht komen. Spitsbergen is een van de belangrijkste leefgebieden voor ijsberen. De eerste keer dat tweeslachtigheid bij ijsberen werd geconstateerd was in 1996.

Het dagboek van C. Adriaanse deeltje 3

Hier alweer deel drie van het dagboek van C. Adriaanse.
De ongoing saga van de trainer van Ajax en zijn avonturen met de spelersgroep, exclusief op FOK!

Vrijdag 25 augustus.
Gisteren ruzie gehad met Winter en Knopper over de muziek in de bus. Wil daar niet te ouderwets in zijn. Er mag van mij best een beetje ritmisch met het bovenlichaam worden meebewogen op een beschaafde beat. 120 bpm, daar ligt voor mij gevoelsmatig de grens, maar Winter en Knopper kunnen opeens alleen maar presteren als er Industrial Deathgrunge opstaat. Kende het helemaal niet, dat genre. Winter lust er wel pap van. Ingegrepen toen hij voor de tweede keer een conceptalbum van de Duitse grungecorepsychobillie sensatie "Richtig Sofort Die Ganze Fotze Aufspritzen Im Das Braune Aug Von Wuppertal" wilde opzetten in de spelersbus.
Ik vind dat muziek harmonieus moet zijn. Bij Willem II deed ik daar helemaal niet moeilijk over, maar ik zorgde wel dat ze wisten waar ze aan toe waren. Dus herkenbare instrumenten in klassiek opgebouwde songs. Eerst couplet,
refrein, middenstuk, solo, refrein, fade out. En dan hoor je mij niet. Maar bij Richtig Sofort Die Ganze Fotze Aufspritzen Im Das Braune Aug Von Wuppertal beginnen ze met het refrein en zijn de drums gesamplde olievaten. Winter begreep het meteen. Gouden prof natuurlijk. Van de rest van de selectie weinig te vrezen. Reneetje Froger en af en toe een Hazesie, dat kan geen kwaad.

De rest lees je hier.

Home-net van ABN AMRO onveilig

Lois had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zondagavond was in het RTL4 programma RTLDossier te zien hoe simpel het is om het telebankier-programma van ABN, Home-net, te hacken.
Een simpel trojaans paard zorgde ervoor dat betalingen naar een ander rekeningnummer gingen en bedragen werden veranderd.
De gebruiker van home-net heeft niets in de gaten maar de bank zelf dus ook niet.

ABN AMRO reageerde geschrokken op dit nieuws en beloofde binnen enkele weken het probleem op te lossen.

De Consumentenbond eist dat de bank ogenblikkelijk stopt met deze vorm van telebankieren en alle aansprakelijkheid op zich neemt voor de door klanten geleden schade.

Saddam Hussein heeft kanker

De Iraakse leider Saddam Hussein schijnt aan lymfeklierkanker te lijden en moet chemotherapie ondergaan, aldus de BBC, die zich basseerd op de in Londen verschijnende Arabische krant Ash-Sharq al-Awsat.

Als de 63-jarige Saddam overlijdt zal een familieraad het bestuur over het land op zich nemen. De raad wordt voorgezeten door de jongste zoon van Saddam. Deze werd vorig jaar door zijn vader benoemd tot diens plaatsvervanger bij in geval van nood.

Een van Saddam's presidentiŽle paleizen in een buitenwijk van Bagdad zou zijn omgebouwd tot privť-kliniek. Als bron wordt een Arabische arts opgevoerd. Volgens hem is Saddam onder behandeling van een medisch team, dat bestaat uit 3 Franse, 1 Duitse en 1 Zweedse arts. De medische apparatuur zou uit JordaniŽ worden overgebracht naar de kliniek in Bagdad.

Huisarrest geen succes

Jeugdigen die in voorarrest zitten, kunnen niet zo makkelijk onder huisarrest worden geplaatst als werd gedacht. Dit komt vooral door de thuissituatie, die vaak niet voldoet.

Dit volgens de eerste ervaringen van een experiment voor elektronisch huisarrest voor jongeren dat nu in Rotterdam loopt. Volgens een woordvoerder is het nog te vroeg om te zeggen dat de proef is mislukt.

"Medio volgend jaar gaan we evalueren. Dan worden de resultaten bekend." De proef in Rotterdam loopt al 8 maanden. Doel van het huisarrest is om te voorkomen dat jonge verdachten met hun studie moeten stoppen of hun baan kwijtraken.

Met een elektronische enkelband kan worden gecontroleerd of deze jongeren na hun schooltijd of werk daadwerkelijk thuis zitten.

Tenzij de band natuurlijk aan een kunstbeen wordt bevestigdBabbelbox op damestoilet

In 3 nachtclubs in Groot-BrittanniŽ kunnen vrouwen hun gesprekken tegenwoordig voortzetten op de WC. In Manchester, Glasgow en Kingston upon Thames is men een proef begonnen met een dubbeltoilet voor dames. Als het een succes blijkt, worden de zogenaamde tweezitters mogelijk landelijk ingevoerd.

Bij de proef gaat het om twee toiletpotten in een wc-hokje. "Het mag raar overkomen voor de oudere generatie, maar het is een feit dat jonge vrouwen graag samen toileteren", aldus Rob Broadbent, manager van de Infinity-nachtclub in Manchester. In zijn disco werd afgelopen week een duopot in gebruik genomen.

De 22-jarige bezoekster is blij met de proef: "Het is een gaaf idee en het maakt het veel gemakkelijker met elkaar te beppen."

Klote pokťmon

Fok! had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Net nu het I-LOVE-YOU-virus achter de rug is en de 24-jarige maker wordt gestraft met topcontracten bij wereldconcerns, dreigt er een nieuw gevaar voor je Outlook. En het komt in de gedaante van een gele, gemuteerde cavia.
De nieuwste vorm van het I-LOVE-YOU-virus wordt namelijk verspreid door het schattige kindervriendje Pikachu. Slachtoffers krijgen een attachment die de gebruiker trakteert op een animatie van de gele Pokťmon, terwijl het virus ondertussen verspreid wordt naar personen in het adressenbestand.

Dat betekend dus: "Ex-vrienden en -kennissen" , want de volgende keer dat de gedupeerde gebruiker zijn of haar computer opstart, wist het virus onmiddelijk alle Windows-bestanden.

Als TMF niet wil meewerken

scarefreak had ons via de newssubmit het volgende te melden: Pakken we het gewoon anders aan. Volgens TMF werden de vandaag aangevraagde nummers niet gedraaid omdat ze "niet reccent" waren. Bovendien hadden ze geen clips van de nummers (geloof jij het?). En verder gaven ze als argument dat een echte TMF fan niet dat soort nummers aan zouden vragen.
Maar goed, dan gaan we ze toch lekker fokken met een meer verantwoorde vorm van terreur!!!

Hierbij stel ik het plan Britney-Spears-Top 5 op:

aanstaande vrijdag 8 september gaan we massaal stemmen op het meest irritante meisje van de TMF-beeldbuis: Britney Spears. Met deze aktie maken we nog wel kans om het plannetje te laten slagen.
Stuur dit bericht maar door aan zo veel mogelijk mensen. Vertel ook van de vorige actie en dat deze volledig werd genegeerd door TMF.

Dit betekend WRAAK

1. Britney Spears - Lucky
2. Britney Spears - Sometimes
3. Britney Spears - Oops I did it agian
4. Britney Spears - Born to make you happy
5. Britney Spears - You drive me Crazy

En stuur dit bericht als je kunt ook door via ICQ!!!!!!!!!!!!!!!!!
en al dat soort dingen!!!!!!!!!!

Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.