FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 5 september 2000

Journalist is een gevaarlijk beroep

De Iraanse Organisatie voor Sociale Voorzieningen heeft het vak op de lijst van riskante beroepen geplaatst. Journalisten lopen in het land grote kans op opsluiting, boetes of een verbod tot uitoefening van hun vak, aldus het hoofd van de Organisatie voor Sociale. Nu hun beroep op de lijst staat, kunnen journalisten eerder met pensioen. Verder garandeert een plaats op de lijst kortere werkdagen en een betere betaling van overwerk.

Op de lijst van gevaarlijke beroepen staan verder onder meer werk in mijnen en op booreilanden. Een groot aantal journalisten zit in Iran gevangen of wacht op een proces. Honderden verslaggevers hebben hun baan verloren als gevolg van de door de justitie opgelegde sluiting van hervormingsgezinde kranten. De conservatieve persrechtbanken begonnen in april met een campagne tegen de hervormingsgezinde bladen. Sindsdien zijn meer dan 20 kranten gesloten.

Christina Aguilera moet rusten

Zangeres Christina Aguilera is verplicht met haar tournee door Amerika gestopt. De zangeres heeft een ernstige ontsteking aan haar stembanden. Ze mag van de doctoren de komende weken geen optredens geven of andere promotionele activiteiten ondernemen.

Christina was samen met Destiny’s Child aan een tournee langs Amerikaanse steden bezig toen ze vorige week last kreeg van haar stem.

In een verklaring laat het zangeresje weten dat ze baalt dat ze niet kan optreden en dat ze hoopt haar fans binnenkort weer te zien.

Mount Everest zonder handen

De Koreaanse bergbeklimmer Kim Hong-Bin, die zijn handen kwijtraakte door bevriezing tijdens een bergbeklimming in Alaska, zal deze maand proberen de Mount Everest te bedwingen.

Sinds dat Kim zijn handen verloor, kan hij geen ijspik of skistok meer vasthouden. Ook zichzelf zekeren is sindsdien uit den boze. In plaats daarvan gebruikt de Koreaan zijn tanden en zijn armen bij het bergbeklimmen. Overigens is Kim niet de eerste gehandicapte topklimmer. In '95 wist de eenbenige Amerikaan Tom Whittaker de top van de Everest te halen.

Ook Bush kan schelden

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat George Bush Jr. is maandag tijdens zijn campagne ernstig in verlegenheid gebracht.

Tijdens een persconferentie dacht hij dat de microfoon uit stond toen hij zijn mening gaf over een journalist van de New York Times. Op het podium zei Bush tegen zijn 'running mate' Dick Cheney:
'Daar heb je Adam Clyer, de grote eikel van de New York Times'.

Noch Bush, noch Cheney had in de gaten dat de opmerking door de microfoon werd opgepikt en dat iedereen het kon horen. Later zei Bush spijt te hebben van de opmerking over de journalist.

Explosie in Amsterdam

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een explosie in de Tweede Sweelinckstraat bij de Ceintuurbaan in Amsterdam zijn gisteravond zo'n 10 auto's beschadigd, bij 10 huizen sprongen de ramen, een motorfiets verbrandde totaal en 1 persoon raakte gewond.

De politie heeft nog geen idee wat de oorzaak kan zijn geweest van de explosie op straat. Volgens de brandweer was de brandstoftank van een brommer ontploft.

Bel en win

De Staatsloterij is bezig met de ontwikkeling van een loterij waaraan mensen kunnen meedoen met het nummer van hun mobieltje. De inleg van 1 Euro (f.2,20) zal via de telefoonrekening of de belkaart in het toestel worden betaald.

De wekelijkse loterij met een hoofdprijs van 100.000 Euro. zal op z'n vroegst volgend jaar januari kunnen beginnen.

De Staatsloterij heeft vorige week een vergunning voor de mobiele loterij aangevraagd bij de overheid en er zijn ondertussen onderhandelingen gaande met telecomconcern KPN.

Eigenaars van een mobiel toestel kunnen via een sms-je een lot kopen. Of ze een prijs hebben gewonnen, kunnen ze vervolgens ook in het venster van de gsm lezen.

Volgens de woordvoerder bestaat de kans dat er een jackpot aan de mobiele loterij wordt verbonden. "Die zou dan bijvoorbeeld f 10 miljoen kunnen bedragen." Verder denkt hij aan een automatische bescherming tegen verslaving. "Dat is technisch heel goed mogelijk."

Spookvlucht

Een vliegtuigje met uitsluitend dode inzittenden schijnt nog uren te hebben gevlogen. Het tweemotorige toestel stortte na 7 uur wegens brandstofgebrek neer. Australische media spreken over een spookvlucht.

Het vliegtuig was met piloot en 7 mijnwerkers op weg van Perth naar een 600 kilometer verderop gelegen mijnbouwgebied. Het gecrashte toestel werd echter 2840 kilometer van Perth gevonden.

Volgens de Australische zender ABC waren er mogelijk problemen met de luchtdruk in het toestel. De piloot en de passagiers zouden daardoor buiten bewustzijn zijn geraakt. Het toestel vloog verder op de automatische piloot.

Bus 2 nu al ranziger!!!

Gisteren zijn zij ingestapt; de 6 Nederlanders en de 6 Belgen. Vanavond zijn zij voorgesteld aan het Nederlands publiek.

Of deel 2 net zo leuk als deel 1 wordt moeten we afwachten. In ieder geval was er vanavond al een beetje ruzie tussen Ruth (NL) en Koen (B), en diezelfde Koen lag uren later nog te kletsen met Mariska. Dezelfde Mariska waar de ruzie met Ruth over ontstond. Hij dacht dat zij de "lesbo" in De Bus was.

Is het SBS dan toch gelukt een waardig opvolger van De Bus te maken? Is die Ruth inderdaad de nieuwe combi Seki/Ruud?
We zullen het wel beleven de komende maanden... Ik zie de platencontracten al binnen komen
Laatste reviews en specials
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
special
Interview met Rojo en Cazorla (Fortnite)
review
Planet Zoo
review
Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville
review
Aeternoblade 2
preview
Battlegrounds en draken centraal in Hearthstone
©FOK.nl e.a.