FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 29 augustus 2000

Russen dood dankzij alcoholbelasting

zetabit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om iets aan het overmatige drankgebruik van de inwoners te doen had de Russische regering een alcoholbelasting ingesteld. Veel Russen geven hun hele inkomen uit aan alcohol (voornamelijk wodka).

Omdat ze het nu met belasting niet kunnen betalen, stoken ze het maar zelf of kopen ze het op de zwarte markt (zgn. 'moonshine wodka'). Daar zit vaak het giftige methanol in, waaraan in 5 maanden al meer dan 15.000 mensen aan zijn overleden. Dat is 45% meer dan dezelfde periode vorig jaar.

Meisje opgesloten in vriezer McDonald`s

zetabit had ons via de newssubmit het volgende te melden: In Turkije stond een 10 jaar oud meisje tissues te verkopen in een McDonald's filiaal. De manager en medewerkers vonden dat niet zo'n goede actie, dus sloten ze haar maar op in de vriezer.

Een kind kan veel slechter tegen kou dan een volwassene, na een half uur had ze al dood kunnen zijn. Uiteindelijk heeft ze het wel overleefd. De manager en een medewerker zijn aangeklaagd wegens poging tot moord. Dat kan ze tot 15 jaar cel opleveren.

Dat het meisje daar tissues stond te verkopen komt omdat ze uit een heel arm gezin komt, waar alle kinderen mee moeten helpen voor het inkomen.

Vissen verdrinken in bier

Doordat een medewerker van een brouwerij in Colorado een verkeerde schakelaar omzette, is 30.000 kubieke meter bier in een rivier gelopen en zijn duizenden vissen verdronken.
Volgens ABC News stroomde het bier uit fermentatietanks door een tank met afvalwater voordat het de Clear Creek bereikte. De vissen stikten waarschijnlijk door de alcohol.

De gezondheidsdienst van Colorado heeft inwoners afgeraden het bier uit de rivier te drinken, omdat ze er ziek van zouden kunnen worden.

*hik* proost !

Startpaginadochter linkt naar Mein Kampf

Een dochterpagina van het veelgebruikte Startpagina.nl linkt door naar een Engelse versie van Mein Kampf. Het gaat om de pagina Tweedewereldoorlog.pagina.nl. Op deze site staat een kop "Hitler", met daaronder een link naar het in de jaren twintig gepubliceerde manifest van Adolf Hitler. De internetpagina is onderdeel van een Amerikaanse website van blanke racisten en neonazi's.

Volgens een webmaster van Startpagina.nl is het niet de bedoeling te linken naar verboden internetsites. "Met meer dan 1200 dochterwebmasters wil het echter wel eens gebeuren dat er sites worden gelinkt zonder dat wij het in de gaten hebben", zegt de webmaster.

Het Meldpunt Discriminatie zegt echter dat Startpagina.nl niets strafbaars doet. "Het is niet specifiek gericht op Nederland, omdat er wordt doorverwezen naar een Engelse versie van Mein Kampf op een Amerikaanse website", aldus het Meldpunt. Het verspreiden van originele versies van Mein Kampf is wel strafbaar.

Kooigevecht mag verboden worden

Burgemeesters hoeven geen kooigevechten in hun gemeenten te dulden. Maandag is een uitspraak van de Raad van State met deze strekking gepubliceerd. Bij een kooigevecht proberen twee tegenstanders, opgesloten in een kooi, elkaar danig toe te takelen. Alles is toegestaan om de tegenstander te raken. Het gevecht is voorbij als een van de partijen niet meer in staat is verder te vechten.

In oktober 1997 weigerde de burgemeester van Eindhoven om het bedrijf Super Fight Promotions toestemming te geven voor een kooigevecht in de lichtstad. Super Fight Promotions had voor het evenement een hal die vierhonderd bezoekers kan herbergen op het oog. De Brabantse burgemeester wilde echter geen gewelddadig amusement in zijn gemeente. Kooigevechten zouden een exponent zijn van de verruwing van de maatschappij.

Super Fight Promotions diende bezwaren in bij de rechtbank in Den Bosch. Die stelde het bedrijf in het ongelijk. Vervolgens stapte de organisatie naar de Raad van State. Ook daar werd bot gevangen. De uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State geldt als jurisprudentie voor andere gemeenten. Elke burgemeester mag dus voortaan desgewenst kooi- of aanverwante gevechten verbieden.

Script Matrix 2 blijft topgeheim

Het vervolg op de succesvolle film 'The Matrix' is voor velen nog een mysterie. Niet alleen mogen de meeste leidinggevenden de screenplay nog niet inzien, maar ook toekomstige medewerkers van de cast worden ingehuurd zonder het script te zien. Eén ding staat wel vast: het supergeheime project zal de sterren van het origineel, Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss en Laurence Fishburne, weer verenigen.

De geheimzinnigheid lijkt gerechtvaardigd. 'The Matrix' heeft een cultachtige uitwerking gehad en is absoluut hot. Geheimhouding draagt bij aan de mate van opwinding en anticipatie. De interesse in 'The Matrix 2' en 'The Matrix 3' is groter dan die voor andere films die op stapel staan. Het filmen begint in januari. Direct na het tweede deel wordt deel drie gemaakt.

Zendamateurs hacken vliegfrequenties

De Britse burgerluchtvaartdienst (CAA) heeft gezegd dat het steeds vaker voorkomt dat zendamateurs zich voordoen als verkeersleider en valse informatie doorgeven aan gezagvoerders. Dit jaar hebben radiohackers al twintig keer ingebroken in de communicatie tussen de verkeerstoren en de cockpit. In alle gevallen had de vliegtuigbemanning op tijd door dat de verstrekte informatie onjuist was, aldus de CAA.

In 1998 werden er slechts drie inbraken gemeld op de radiofrequentie die door de luchtverkeersleiding wordt gebruikt, meldde de CAA. In 1999 ging het om achttien gevallen. Volgens de bond van luchtverkeersleiders kan het inbreken in het radioverkeer ernstige ongevallen tot gevolg hebben, maar volgens de CAA is de kans daarop niet groot omdat de piloten het snel in de gaten hebben als ze niet met de echte verkeerstoren van doen hebben.

De radiohackers hebben een speciale zender nodig om in te breken in de communicatie tussen cockpit en toren. Hoewel er voor de aanschaf van zo'n zender een vergunning nodig is, zijn ze per post zo te bestellen voor iets meer dan 1.000 gulden.

China confisceert foto's Clinton

De Chinese douane heeft 16.000 exemplaren van een boek met foto's van de Amerikaanse president Bill Clinton in beslag genomen omdat Clinton op een van de foto's de hand schudt van de Dalai Lama. De drukker van het boek in Hongkong, Palace Press International, heeft dat bekendgemaakt.

In China zijn alle publicaties over de in ballingschap levende Tibetaanse leider verboden, om zijn populariteit in Tibet de kop in te drukken. Sinds de Dalai Lama in 1959 uit Tibet vluchtte tijdens een mislukte opstand tegen de Chinese overheersing, wordt hij beschouwd als een bedreiging voor de invloed van China in Tibet.

In De jaren van Clinton, uitgegeven door Callaway Editions in New York, staan meer dan 200 foto's van Robert McNeely, de officiele fotograaf van Clinton van 1992 tot 1998. Op de gewraakte foto ontvangt Clinton de Dalai Lama in het Witte Huis. Het boek is in Hongkong gedrukt en zou in China worden ingebonden.

Een medewerker van de Chinese overheidsafdeling van staatspers en publicaties verklaarde dat het boek in beslag is genomen omdat geen toestemming is gevraagd voor het inbinden van het boek.

Palace Press International is van plan om opnieuw 16.000 exemplaren te drukken en die in Hongkong te laten inbinden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.