FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 19 augustus 2000

Man weken thuis met lijk

Een 78-jarige man heeft enkele weken in zijn flat doorgebracht met het gedeeltelijk ontbonden lichaam van zijn vrouw.

Buren van de man in het Duitse Krumbach sloegen alarm, omdat ze de man al weken niet hadden gezien. Toen de politie arriveerde vonden ze de onverzorgde in de war zijnde man, zittend naast het gedeeltelijk skelet van zijn vrouw.

Waaraan de vrouw is overleden is niet bekend.

Rolstoelrijverbod wegens alcohol

Een Beierse rechtbank heeft een rijverbod van 3 maanden opgelegd op een man die dronken zijn electrische rolstoel bediende. het verbod geldt voor zowel zijn rolstoel als zijn andere voertuig. de man kreeg ook een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden.

De man werd gepakt met drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. De rechtbank verwierp het argument van de verdediging, dat de electrische rolstoel geen echt voertuig is.

La Cucaracha, la Cucaracha!

Dit is het eerste deel van hopelijk vele, over het leven van een internet-junkie in Santo Domingo, Dominicaanse Republiek.
Voor degenen die de prelude gemist hebben: Ik ben dus Marco van Hylckama Vlieg, op fok ook wel bekend als TheMarco.
Ik heb besloten voor een jaar te gaan werken in de Dominicaanse Republiek bij een internetbedrijf. Via deze columns probeer ik fokzine wat te amuseren met de belevenissen van mij en mijn vriendin Maaike in de Caraibische metropool Santo Domingo.

www.kamer.nl niet naar de staat

De domeinnaam www.kamer.nl blijft waar hij nu is; in handen van het Rotterdamse Internetontwerpbureau WDS.

De Staat had in een kort geding geëist dat WDS het domein aan haar zou overdragen. De rechtbank in Rotterdam oordeelde gisteren in het voordeel van de gedaagde. De Staat vond dat de domeinnaam de indruk wekt informatie te bevatten over de 1e en 2e Kamer. WDS vond dat de term 'kamer' te algemeen is en dat de Staat er daarom geen recht op heeft. Of de Staat in beroep gaat, is nog onbekend.

Uitgestorven indianen leven nog

In het uiterste westen van Brazilie in de oerwouden langs de Amazone, zijn indianen aangetroffen van een stam waarvan men dacht dat die al tachtig jaar geleden was uitgestorven. De ongeveer 250 indianen van de Naua-stam zijn 'herontdekt' in het nationaal park Serra do Divisor.

Antropologen hebben de groep bestudeerd en vastgesteld dat het zeker gaat om Naua's, een stam die in 1920 als uitgestorven werd opgegeven. In de jaren twintig werd ervan uitgegaan dat ziektes en oorlogen met andere stammen en met rubbertappers de Naua's, die ooit grote delen van de staat Acre bewoonden, hadden uitgeroeid.

De stam werd gevonden toen de autoriteiten bezig waren alle bewoners van het nationaal park elders onder te brengen. Ze stuitten op een vrouw die zei dat ze Naua was. Hoewel de regering eigenlijk wil dat er geen mensen meer wonen in het natuurgebied, wordt er nu mogelijk een reservaat gecreeerd voor de Naua's, aldus een woordvoerder.

Bart Simpson op het witte doek

Al jaren lopen de makers van 'The Simpsons' met het idee rond om de populaire TV-cartoon op het witte doek te brengen. Als het aan tekenvader Matt Groening ligt, wordt The Bartman wordt een echte filmster. Matt Groening zei laatst in een interview dat de makers van the Simpsons het idee geweldig vinden, alleen moeten ze nog wel een verhaal bedenken dat niet te veel op de TV-show lijkt.

Bart en zijn familie zijn al 10 jaar lang te zien op de buis, maar de makers zijn een beetje bang om van de 'The Simpsons' een komische speelfilm te maken. Tekenaar Matt Groening overweegt ook om echte acteurs te gebruiken voor de film. Maar het zal nog een hele opgave zijn om een acteur te vinden die de rol van Homer aandurft.

Overwerkende vrouw slecht voor man

Wanneer vrouwen meer dan 40 uur buiten de deur werken, dan verslechterd de gezondheid van hun echtgenoten. Dit blijkt uit een studie van de Universiteit van Chicago. Een werkende vrouw is niet slecht voor een man, maar wel als ze overwerkt. Andersom werd er in de gezondheid van vrouwen geen achteruitgang geconstateerd.

Uit het onderzoek blijkt dat de gezondheid van de mannelijke proefpersonen over een periode van 3 jaar met 25 procent achteruitging, wanneer hun vrouwen in verband met werk meer dan 40 uur niet thuis waren. Tot veertig uur zijn er geen negatieve effecten, maar daarna worden ze aanzienlijk.

Real Madrid richting recordschuld

Real Madrid is hard op weg naar een recordschuld. De schuld van de Koninklijke is onder de voormalige voorzitters Ramon Mendoza en Lorenzo Sanz opgelopen tot ƒ635 miljoen. Hoewel de nieuwe voorzitter Florentino Pérez beloofde de schuld in 4 jaar te saneren, werkt hij de club nog verder in de schulden.

Om alle lopende betalingen te kunnen voldoen heeft Real bij verschillende banken kredieten aangevraagd voor een totaalbedrag van 172 miljoen gulden, waardoor de schuld zal stijgen tot ƒ807 miljoen! De competitie is nog niet eens begonnen en nu al heeft de Koninklijke zijn hele budget voor het seizoen van ƒ270 miljoen uitgegeven. Met de transfers en salarissen van Figo, Flavio Conceiçao en Makalele heeft Real in totaal al voor ƒ370 miljoen geïnvesteerd.
Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.