FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 16 augustus 2000

Buurtbewoners verzwijgen moord

zieggezaggejantje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens Eindhovens Dagbald heeft de man die in de Eindhovense G. Douwstraat een man heeft doodgeschoten dit vrolijk rond lopen vertellen tegen zijn buurtbewoners. De buurt wist dus al enkele weken van deze moord af.
Toen de politie daadwerkelijk in actie kwam kwamen de terrasstoeltjes en de kratjes bier dan ook tevoorschijn om van dit alles vooral niets te hoeven missen.
(gemoedelijk stadje onze lichtstad!!)

KPN legt kabels in riool

Puffin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

KPN doet een proef met het leggen van kabels door rioolbuizen. Omdat de grond al vol kabel ligt, en om kosten en overlast te besparen doet de KPN een proef door 5,5 km glasvezelkabel door de amsterdamse riool te leggen.
In de proef wil KPN kijken of er geen storing in de kabels zal ontstaan terwijl de gemeente wil zien of alles soepeltjes blijft doorstromen.

Kun je eindelijk letterlijk schijt hebben aan de KPN!

Man zit nog vast door BB

rotterdam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gister heeft de rechter in rotterdam besloten een drugs dealer in iedergeval nog 2 weken vast te houden. Na deze 2 weken wordt er beslist of de manier waarop de dealer gepakt is, wel wettelijk toegestaan is. De drugsdealer werd opgepakt nadat de politie hem aan het werk zag via bestuurbare camera's die in een woonwijk in rotterdam hangen. De politie kan daar 24 uur perdag kijken wat er in de wijk gebeurd. Met joysticks kunnen mensen op het politie buro de camera's bedienen. Bewegen, draaien,...en zelfs inzoemen is mogelijk !

Big Brother langs de Maas !

Kappen met sneeuwruimen?!

kaas2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een persbericht van FNV Bondgenoten wordt gewaarschuwd dat Schiphol-uitzendkrachten met onmiddelijke ingang zullen staken met het ruimen van sneeuw van de start- en landingsbanen. Dit in kader van vakbondsacties voor een betere uitzend-CAO. Nu is de kans op sneeuw in augustus vrij klein. Maar wie weet voelt de werkgever zich door deze zware dreiging toch gedwongen tot concessies...

Ik hou ook vanaf NU op met het ruimen van sneeuw uit mijn voortuin

Britse regering geeft groen licht voor klonen

De Britse regering heeft woensdag groen licht gegeven voor het klonen van cellen uit menselijke embryo's. Nu moet het parlement nog goedkeuring geven aan het voorstel. De leden zullen in het najaar stemmen zonder fractiedwang.

Wetenschappers willen uit de gekloonde cellen organen voor transplantatieweefsel telen, waarmee Alzheimer- en Parkinsonpatiënten kunnen worden geholpen. De regerende Labourpartij zowel als de Liberaaldemocraten zijn voor, om Groot-Brittannië een leidende positie te kunnen laten verwerven in de gen- en biotechnologie.

De wetenschappers willen 'basis'cellen uit embryo's halen, die een paar dagen oud zijn. Die cellen kunnen zich tot bijna elk type weefsel in het lichaam ontwikkelen, inbegrepen zenuwen, spieren, bloed en been. Een probleem blijft dat de nieuwe cellen om beschadigde of zieke organen te herstellen zullen worden afgestoten door het immuunsysteem van de ontvanger.

Als de basiscellen echter direct van de patiënt zelf zouden kunnen worden betrokken, zouden bij transplantatie van organen of weefsel echter geen afstotingsverschijnselen optreden.

MP3 jassen van Levi's en Philips

Nog deze maand liggen er jassen van Levi's in de winkel die volgestouwd zijn met de nieuwste Philips-technologie.
Philips, Levi's en modeontwerper Massimo Osti werken samen in een project genaamd Levi's ICD+. Eind augustus komt het eerste product al op de markt: een serie van vier jassen ontworpen door Osti, gefabriceerd door Levi's en met mobiele telefoontechniek en een MP3-speler van Philips. Andere producten zullen volgen.

Dit opzienbarende nieuws werd door The Guardian naar buiten gebracht, waarmee de Britste krant een embargo doorbrak. Philips werkt al jaren aan 'wearable electronics', het is nu voor het eerst dat een dergelijk product commercieel op de markt wordt gebracht.

De ICD+ jas krijgt beschikking over een telefoon die via spraakherkenning kan worden bediend. De microfoon en oordopjes zijn geïntegreerd in de kraag. Verder heeft de jas een MP3-speler die kan worden bediend via een klein toetsenbordje in de jaszak. De grootste uitdaging was om alle elektronica zo plat en flexibel mogelijk te maken. Voor de gebruiker moet de jas voelen als een tweede huid.

Voor Philips is dit slechts het begin. Het uiteindelijke doel is: 'Philips technology in every shirt and skirt'. In de jassen die binnenkort op de markt komen, zitten nog draden verwerkt. De kleding is overigens gewoon wasbaar. Philips is echter ook al bezig met kleding die stroom geleidt, aldus een woordvoerder van Philips Research. "We noemen dat Body Area Networks, waarbij de consument allerlei apparaten op zijn kleding kan klikken."

Philips zal voor nieuwe producten niet per definitie weer in zee gaan met Levi's. "Hoe meer partners hoe beter", aldus Ellen de Vries van Philips Research.

Wat de jassen in Nederland gaan kosten is nog niet bekend.

Ongeluk in botlek eist 2 doden

Bij een ongeluk met een kraan in het Rotterdamse Botlekgebied zijn woensdagochtend twee doden gevallen. De twee verrichtten in een bakje op ruim honderd meter hoogte onderhoudswerkzaamheden in de poot van een booreiland op de werf van Verolme. Rond 9.45 uur raakte het bakje door nog onbekende oorzaak los en stortte in het water in de poot van het platform.

Ter plaatse was het water 15 meter diep. Hulpdiensten hadden volgens een woordvoerder van de brandweer "zeer lang" nodig om de mannen boven water te halen. Het eerste slachtoffer kon pas tegen 10.30 uur worden geborgen, het tweede slachtoffer ruim tien minuten later. Pogingen tot reanimatie mochten niet meer baten.

De technische recherche was aan het einde van de ochtend bezig met een onderzoek. Vanuit een helikopter werden foto's gemaakt van de situatie ter plaatse.

Veiligheidslek in windows en IE

Veiligheidsexperts hebben bevestigd dat bepaalde configuraties van Windows en Internet Explorer potentieel kwetsbaar zijn voor kwaadwillende programmeurs, die de computer kunnen overnemen via lokale mappen en mappen op het netwerk.

Eerder werd op CNet al een rapport gepubliceerd van veiligheidsadviseur Georgi Guninski. Hij meldde dat de kwetsbaarheid van het programma wordt veroorzaakt door het bekijken van mappen via Microsoft Network als webpagina. Het probleem komt voor in Windows 1998 en is de standaardinstelling in Windows 2000, zo schrijft hij.

Veiligheidsexperts van Security Focus zeggen nu dat ze de fout ontdekt hebben in computers die gebruik maken van Windows 95 en 98 en Internet Explorer 5.x. "Ik zou dit probleem een zeven geven op een schaal van tien", zegt Elias Levy, analist bij Security Focus. Hij benadrukt dat zakelijke gebruikers die beschermd worden door een firewall niet kwetsbaar zijn, maar dat veel thuisgebruikers voor een potentiële bedreiging staan. Microsoft onthoudt zich voorlopig nog van commentaar.

Melanie loves Angelina

Actrice Melanie Griffith slaat de geruchten in de wind dat haar man Antonio Banderas een romance zou hebben met 'Gone in 60 Seconds'-actrice Angelina Jolie. Antonio vindt die geruchten niet leuk maar Melanie heeft er geen problemen mee. "Ik hou van Angelina, ze is een van de meest relaxte meiden in dit wereldje", aldus Melanie.

Dat haar man een jaloers type is maakt haar niets uit. "Ik geef hem er geen reden toe, maar ik vind het wel leuk. Het geeft me een goed gevoel als hij groen wordt van jaloezie, al draaft hij soms wel een beetje door." De blonde actrice heeft het gevoel dat zij nooit trouw zou kunnen zijn aan een ander.

Angelina Jolie werkt momenteel overigens aan de opnamen voor de eerste echte Tomb Raider film. Ze zal de rol van Lara Croft op zich nemen.

Surfer aangevallen door haai

Een Franse windsurfer is zwaar gewond geraakt toen hij voor de kust van Hawaii werd aangevallen door een vier tot vijf meter lange haai .

De 53-jarige man was dinsdag aan het surfen bij het eiland Maui. Terwijl hij op zijn plank zat, beet een haai hem in het onderbeen. Voordat de strandwacht hem redde wist de surfer zijn been af te binden met een touw van zijn zeil. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Het strand werd meteen gesloten voor het publiek.

LucasArts pakt fangames aan

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na het verdwijnen van Legends of LeChuck bestaat nu ook de fangame The Fate of Monkey Island 2 niet meer.
Net als ShawArts vorige week kregen de makers onlangs een brief van LucasArts, waarin hen werd gesommeerd de activiteiten te staken.

Een fangame is een door amateurs gemaakt spel, waarvoor de makers personages en andere elementen uit een bestaande game gebruiken.

De meeste fangames naar de spellenseries van LucasArts zijn al lange tijd in ontwikkeling, zonder dat de ontwikkelaar en uitgever er naar omkeek.

Geen LeChuck's Revenge zonder commerciele doeleinden. Jammer, en vooral kinderachtig van LucasArts...

Een vrijgezelle Famke Janssen

Famke Janssen beweert ondanks haar scheiding, dat ze gelukkig in de liefde is. Volgens de sexy actrice zijn alle relaties moeilijk, maar ze heeft toch 11 fijne jaren met hem doorgebracht.

Famke heeft het er alleen moeilijk mee dat ze nu opeens door het leven gaat als een vrijgezelle vrouw. Het is naar eigen zeggen nog een beetje onwennig. "Zelfs in een relatie van 11 jaar kun je je voorstellen hoe het is om alleen te zijn, omdat je steeds te maken hebt met ups and downs", aldus Famke.

Volgens mij zijn er mannen zat te vinden om haar weer snel van die vrijgezelle status af te helpen .


Na 10 jaar vrij door DNA-bewijs

De 35-jarige Texaan Roy Wayne Criner, die al 10 jaar vastzat wegens verkrachting, is op vrije voeten gesteld nadat uit DNA-onderzoek was gebleken dat hij onmogelijk de dader kon zijn.

Criner was veroordeeld voor de verkrachting van een 16-jarige meisje. Haar ontklede lichaam werd in september 1986 gevonden in de buurt van Houston. Criner was aanvankelijk ook beschuldigd van moord, maar dit werd niet bewezen geacht. Criners advocaat wist met succes aan te voeren dat het DNA dat werd aangetroffen in het lichaam van het meisje niet dat van Criner was.

3 dagen in autowrak

Een 83-jarige Amerikaanse is na 3 dagen levend uit het wrak van haar auto gehaald, nadat ze afgelopen zaterdag van een 12 meter hoge brug was gestort en in een moeras terecht was gekomen. Ze wist te overleven door het drinken van regenwater, maar was desondanks ernstig uitgedroogd. Een oplettende veegploeg ontdekte de wagen in het moeras.

De vrouw is niet verdronken, doordat de auto door mangroven en andere begroeiing was opgevangen en net boven de waterspiegel bleef hangen. Het was echter een wonder dat de vele slangen in het moeras haar niet in het oog kregen. Bovendien leven er in het gebied ook nog een paar krokodilletjes. De vrouw zat wel onder de blauwe plekken en insectenbeten.

Nieuwe dance-mix van The Beatles

De ex-Beatle Paul McCartney heeft aangekondigd dat er volgende week een nieuwe dance-mix uitkomt met onbekende fragmenten van opnamesessies van de Beatles.

De mix is gemaakt door Paul McCartney en de band Super Furry Animals. McCartney omschrijft het nummer, waarop gesprekken van de Beatles tijdens opnamesessies gemixt zijn met nog onbekend gitaarwerk, als een manische Beatles single. De mix heet: "Free Now".

F. de Boer niet meer richting stip

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Euro2000 eindigde voor het Nederlands elftal in een drama op de stip. Aanvoerder Frank de Boer miste maar liefst 2 strafschoppen in de halve finale tegen Italië, waarin Oranje werd uitgeschakeld. De verdediger van Barcelona heeft de kater verwerkt en zal de penaltystip voortaan mijden. "Als we met het Nederlands elftal op 2 september tegen Ierland een penalty krijgen, zal ik 'm niet nemen.", aldus Frank de Boer met eindelijk een slimme opmerking .

Auto kopen bij supermarkt

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een auto kopen bij de supermarkt of via internet is nu nog ondenkbaar, maar als Europees Commissaris Mario Monti zijn zin krijgt, moet het over een jaar of twee al mogelijk zijn. Eind 2002 eindigt namelijk de speciale status die de auto-industrie in Brussel al jaren geniet en het ziet er niet naar uit dat de automakers daarna nog langer in de watten zullen worden gelegd.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.