Nederland wacht een nieuwe Smurfenhype

Nederland is helemaal klaar voor een nieuwe Smurfenrage. Dat hoopt Neerlands grootste kruidenier althans. De grootgrutter, die er prat op gaat ook op de kleintjes te letten, wil de kleine blauwe wezentjes inzetten om nog meer kruidenierswaren aan de man te brengen.

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Peyo het eerste verhaal van de Smurfen bedacht. Om dit heuglijke feit te vieren zou Albert Heijn maar liefst 27 miljoen pluche smurfen hebben besteld. Albert Heijn weigert echter het nieuws te bekennen, maar Ruud Deelman, voorzitter van de Stichting van Smurfenverzamelaars, weet zeker dat de geheime actie eraan komt. "Dit is mijn dagtaak. Ik hoor nog wel eens wat op smurfengebied."

De supermarktketen is wel weer toe aan een nieuwe rage. Het is al weer twee jaar geleden dat Albert Heijn de aloude wuppie weer nieuw leven inblies. Tijdens het WK voetbal werden zo'n zestien miljoen van deze pluizige bolletjes weggegeven. Er was zelfs enige tijd sprake van een wuppietekort, al werd er beweerd dat het slechts een goedkope marketingstunt was.


Met een beetje mazzel maakt Vader Abraham weer een aanstekelijk plaatje


Inmiddels heeft een FOK!ker een klaagbaaktopic over de actie geopend