New Orleans geëvacueerd door komst Katrina

Dirktator had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsRay Nagin, burgemeester van New Orleans (in de Amerikaanse staat Louisiana), heeft alle inwoners van zijn stad verplicht de opdracht gegeven New Orleans te verlaten. Dit vanwege de komst van Katrina, een krachtige orkaan die diverse mensenlevens op haar naam heeft staan. New Orleans telt ongeveer 500.000 mensen.

In een persconferentie zei Nagin dat met het naderen van de orkaan "onze ergste vrees waarheid kan worden". De burgemeester zei vooral bang te zijn voor dijkdoorbraken, aangezien de stad onder de zeespiegel ligt. Eerder op de dag werd al bekend dat Katrina in de hoogste schaal wat betreft orkaansterkte is ingedeeld. Hierbij zijn windsnelheden tot 256 kilometer per uur mogelijk.

Zondagmiddag bevond Katrina zich nog boven de Golf van Mexico, op zo'n 400 kilometer afstand van van de Mississippi-rivier. Verwacht wordt dat de orkaan morgenvroeg lokale tijd de kust van Amerika zal bereiken. Ondanks dat niet precies te voorspellen is welke route Katrina gaat nemen, wordt er rekening mee gehouden dat de staten Louisiana, Mississippi en Alabama getroffen zullen worden door de orkaan.