Eerste succesvolle Flash Mob in Nederland

darktower, Lennart Breel / MotionMan0 en Mental M. hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vorige week mislukte de eerste 'Flash Mob' in Nederland nog, vandaag was het wel een succes. Zie deze en deze site voor foto's.

Onder 'Flash Mobben' wordt verstaan het via internet op een bepaalde plek afspreken, daar iets opmerkelijks doen en vervolgens weer het normale leven oppakken. Vandaag was het raak bij de Albert Heijn achter het Paleis op de Dam. Bezoekers die uit de supermarkt kwamen werden voor vier minuten belaagd door honderden fotografen. Geen echte papparazzi, maar Flash Mobbers.

Een verslag van iemand die aan de Flash Mob meedeed:
"Het was echt heel leuk -zowaar-. Ik was een half uur van tevoren bij het verzamelpunt waar we de instructies zouden krijgen en heel sporadisch kwamen er mensen die duidelijk ook op zoek waren naar dat punt. Persmensen vielen vreselijk op: oud en met hele grote fototoestellen.

Toen het 18.59 uur was kwam de Meneer Met Rode Capuchon die de instructies uit ging delen en ineens doken er overal vandaan mensen op die die kwamen afhalen. Daarna was het snel naar de Albert Heijn, waar de opdracht was: maak van iedereen die tussen 19.17 en 19.21 uur naar buiten komt foto's alsof ze de grootste celebrities zijn. Om 19.16 uur hingen er pakweg 20 mensen voor de ingang van de AH, en precies om 19.17 uur stonden er ineens meer dan 100 mensen netjes in de rij om de foto's te maken. Dat was echt bizar om mee te maken. De meeste mensen die uit de AH kwamen waren toeristen, en die snapten er echt he-le-maal niets van. Om 19.21 uur viel alles net zo snel weer uit elkaar als het begonnen was...

Na ja, anyhew... leuke ervaring... aanrader"
Foto van: http://www.xs4all.nl/~locuta/mob/ Foto van: http://www.gizz.demon.nl/gizz/flashmob/