Kutkrant

Het heeft even geduurd, maar na de rellen in Parijs hebben we nu ook onze eigen brandstichtertjes . In Rotterdam hebben jongeren zaterdagnacht een spoor van brandende en beschadigde auto's achtergelaten.

Als je een beetje je best doet, dan kan je bovenstaande tekst vrij eenvoudig zo verdraaien dat het lijkt of we afglijden naar de situatie zoals in Parijs. Het is maar hoe je het brengt natuurlijk.

quote:
Relbranden beginnen ook bij ons

Gemaskerde jongeren slaan toe in Rotterdam

De Franse rellen lijken over te slaan naar Nederland. Rotterdam-Zuid was gisternacht de locatie waar rondrennende gemaskerde jongeren met benzinebommen een spoor van brandende en beschadigde autos achterlieten. Ze hadden bivakmutsen op en liepen met messen en knuppels door de straat. Ze schreeuwden ook Arabische teksten.

Het citaat hierboven komt van de voorpagina van De Telegraaf en je zou haast denken dat men bij de krant niets liever heeft dan dat de rellen inderdaad overslaan naar Nederland. Flinke kop op de voorpagina, een paar heftige foto's en wat citaten van buurtbewoners. En dat terwijl de ongeregeldheden niet eens vannacht plaatsvonden maar Zaterdagnacht. "De Krant Van Wakker Nederland" heeft gisteren kennelijk de hele dag liggen pitten.

Niets overslaande rellen, dit zijn gewoon een stel vandalen die geïnspireerd door Parijs wat auto's in de fik steken. Het zou me verbazen als deze jongeren überhaupt weten waar de rellen in Frankrijk over gaan. Snel oppakken en in de bak gooien zoals in Waalwijk.

Bah! Klotevandalen en een kutkrant, lekker begin van de week.