Holloway: Het dossier

Al maanden, zo niet jaren, staan de media bol van berichten over de verdwijning van Natalee Holloway. Wie zou het gedaan hebben? Was het Joran v.d. Sloot, of toch niet? Jawel? Heeft hij haar vermoord? Heeft hij haar lichaam gedumpt? Met de uitzending van Peter R. de Vries aankomende zondag komt er misschien een einde aan de spanning. Met deze special willen we een media-overzicht geven van de gebeurtenissen sinds haar verdwijning in 2005. Uiteraard staan niet alle specifieke gebeurtenissen in detail in dit overzicht, maar het geef in ieder geval een algemeen beeld.

De verdwijning
Op 30 mei 2005 verdwijnt een 18-jarig meisje na een nachtje stappen. Ze is met haar vrienden naar Aruba gegaan om haar afstuderen te vieren. Ze zou echter nooit haar vliegtuig naar huis halen.

Bijna een week later worden er twee bewakers van een hotel vlakbij het hotel waar zij verbleef, opgepakt. De zoektocht naar het meisje is net op gang gekomen; inwoners, toeristen en Nederlandse militairen bundelen hun krachten en gaan op zoek naar Natalee. Flyers en posters worden opgehangen en de ouders van Natalee loven een beloning uit voor de gouden tip omtrent de verdwijning van hun dochter.

De eerste verdachten worden opgepakt
Op 9 juni 2005 worden er drie mannen opgepakt. Natalee zou voor het laatst in hun gezelschap gesignaleerd zijn. Als de drie mannen, Joran van der Sloot en de broers Deepak en Satish K, 2 weken vastzitten, wordt ook de vader van Joran gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning. Er is echter niet genoeg bewijs om hem vast te houden. De verdachte bewakers worden ook vrijgelaten. Als op 4 juli ook Deepak en Satish wegens gebrek aan bewijs worden vrijgelaten, wordt Joran de hoofdverdachte.


Joran wordt opgepakt


De Arubaanse politie richt zich op de aanwijzingen in de zaak
Een aantal dagen later dient de eerste grote mogelijke aanwijzing in de zaak zich aan. Er wordt een stuk plakband gevonden waar lange blonde haren aan kleven. Het blijkt echter loos alarm te zijn, de haren zijn niet van het meisje. Vervolgens richt de politie zich op de schoenen die Joran op de dag van Natalees verdwijning aan had, die hij mogelijk in een meertje gedumpt heeft. Bijna 2 maanden na de verdwijning, heeft de politie nog geen enkele concrete aanwijzing en eind augustus worden de broers K. opnieuw opgepakt. De Arubaanse autoriteiten doen geen uitspraak over de reden hiervoor. Samen met hoofdverdachte Joran van der Sloot, komen zij op 26 augustus weer vrij.

Zoals hierboven aan de links te zien is, hebben de media het Holloway-verhaal tot nu toe op de voet gevolgd. Het einde is echter nog lang niet in zicht.


Met dank aan Surveillance_Fiets voor het helpen verzamelen van informatie