Uitslag NEC - PSV

PSV staat voorlopig op de tweede plaats in de eredivisie. In de uitwedstrijd tegen NEC won de ploeg van Ruud van Nistelrooij in Nijmegen makkelijk met 2-4.

PSV had weinig moeite met NEC. Halverwege de eerste helft stond PSV al met 0-2 voor via twee goals van dichtbij. Eerst was aanvoerder Luuk de Jong na zeven minuten attent bij een rebound en na 21 minuten maakte Olivier Boscagli de 0-2. De Franse verdediger maakte zijn rentree in de basis na lang blessuretijd en kopte uit een vrije trap raak. Joey Veerman zorgde in de eerste helft nog voor de 0-3 na een goede aanval waarvan de middenvelder het eindstation was.

Snel in de tweede helft maakte De Jong zijn tweede van de avond en was de wedstrijd definitief gespeeld, al kon het NEC-publiek nog genieten van Oussama Tannane. De middenvelder maakte twee geweldige doelpunten en zou uiteindelijk de eindstand op 2-4 brengen. Domper was dat de publiekslieveling wel geblesseerd uitviel.

PSV neemt door de zege de tweede plek in de Eredivisie over van Ajax, dat zondag nog op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles.