OS: Boogschutterteam vierde in teamtoernooi

In navolging van het mixed team heeft ook het mannenteam op de Olympische Spelen bij het boogschieten de halve finale bereikt. Het Nederlands team won over vier sets met 5-3, waarbij setwinst 2 punten oplevert en een gelijkspel 1. Taiwan is de volgende tegenstander.

In de eerste twee sets waren de Britten sterker dan het Nederlands team, dat een pijl die nét in de 10 zat nodig had om op 54-54 te komen. De set daarna waren de Britten zeer sterk en scoorden 57, de Nederlandse 56 was onvoldoende. Vanaf halverwege de derde set kwam Nederland eindelijk op stoom: na een 7 bij de eerste pijl werden vijf goede scores opgetekend waardoor Nederland toch nog naar 54 kwam. De Britten kwamen niet verder dan een score van 50.

De laatste set was beslissend, de winnaar van deze set zou doorgaan. Nederland liet zich behoorlijk zien en wist in de laatste set een 57 te scoren. De Britten waren een stuk minder in deze laatste set en dus was het beslist. Nederland wist met enige moeite de halve finaleplaats veilig te stellen.

Update 09:04

Een nieuwe finaleplaats voor Nederland zat er niet in tegen Taiwan. In de wedstrijd werd over de gehele breedte te zwak geschoten door Nederland, terwijl de Taiwanezen behoorlijk sterk waren en vaak in de 10 schoten. Uiteindelijk werd er met 6-0 verloren. Nederland kon nooit echt een vuist maken en schoot te vaak een score van 8. Het enige wat nu rest is een wedstrijd om brons tegen Japan, dat topfavoriet Zuid-Korea in de halve finale goed partij gaf en na een shoot-off verloor

Update

Helaas zat een nieuwe medaille voor het team van boogschutters er niet in. Japan won de wedstrijd om brons na shoot-offs. Nederland kwam twee keer op voorsprong en schoot over het algemeen beter, maar gaf het op beslissende momenten uit handen. De eerste set werd 55-58, de tweede set verloor Nederland echter met 54-52, mede door een pijl in de zes. De derde set werd weer overtuigend met 57-53 gewonnen door Nederland, maar in de laatste set ging het alsnog mis. Tot aan de laatste pijl stond het 56-47 voor Japan, maar Sjef van den Berg schoot de beslissende pijl in de 8, dus waren shootoffs vereist. Hier begon Nederland met een 10, maar deze zat heel dicht op de rand. Daarna werden om en om vier negens geschoten, waarna een 10 voor Japan zeer vermoedelijk volstond. Deze werd ook geschoten, waardor Japan het brons pakte. Taiwan werd uiteindelijk verslagen door Zuid-Korea in de strijd om het goud.