Loting dag 2 WK afstanden

Om 22:00 uur vanavond Nederlandse tijd start dag twee van het WK afstanden in het Amerikaanse Salt Lake City. Een druk programma, met wederom kansen op Nederlandse medailles.

Gisteren stond de 5.000 meter voor mannen op het programma, vanavond rond de klok van tien uur wordt de 10.000 meter gereden. Jorrit Bergsma, die gisteren achtste werd op de 5.000 meter, treft in de derde rit de Nieuw-Zeelander Michael. In de vijfde rit neemt de winnaar van het brons gisteren, Graeme Fish, het op tegen de Italiaan Ghiotto. Patrick Roest, die gisteren gediskwalificeerd werd, moet het in de laatste rit opnemen tegen Ted-Jan Bloemen, die gisteren de wereldtitel pakte.

De ploegachtervolging voor vrouwen is rond middernacht. Nederland rijdt in de laatste rit tegen Canada.

Rond half 1 is de 500 meter voor mannen. Jan Smeekens moet al in de eerste rit aan de bak. Zijn tegenstander is de Wit-Rus Tsjaban. Kulizjnikov heeft in de vierde rit de Zuid-Koreaan Cha Min-kyu als tegenstander. In de zevende rit treft Kai Verbij de Canadees Lacroix en de rit erop moet Dai Dai Ntab het opnemen tegen de Kazak Kretzj. De eennalaatste rit gaat tussen de Russen Mushtakov en Murashov.

Dag twee wordt afgesloten met de 500 meter voor vrouwen. Femke Kok rijdt in de tweede rit tegen de Zuid-Koreaanse Kim Hyun-jung. De Amerikaanse Jackson is de tegenstandster van Letitia de Jong in de vierde rit. In de laatste drie ritten zal waarschijnlijk om het goud worden gestreden. Brittany Bowe rijdt in rit tien tegen Nao Kodaira, huidig wereldkampioene Vanessa Herzog treft de rit erop de Russin Katchanova. De laatste rit is een Russisch onderonsje tussen Golikova en Fatkulina.