Leeuwen vreten stropers op

We willen niet per se zeggen dat karma een bitch is ... maar karma is een ontzettende bitch. Dat hebben twee stropers in Zuid-Afrika ondervonden, hoewel het er ook drie konden zijn: de stropers werden aangevallen door zes leeuwen en die lieten na een flink vreetfestijn niet heel veel over.

De stropers waren naar alle waarschijnlijkheid op zoek naar neushoorns. Zo hadden ze een bijl bij zich, vermoedelijk om hoorns af te hakken. Ook werden zaken als draadknippers en een jachtgeweer met geluidsdemper gevonden, wat de eigenaar van het Sibuya-reservaat doet vermoeden dat het inderdaad om stropers gaat ging.

Zoals gezegd is het niet helemaal zeker om hoeveel mensen het gaat. "Op basis van de gevonden schoenen en spullen ga ik uit van twee of drie mensen", aldus de eigenaar. "De resten van hun lichamen lagen over een groot gebied verspreid, dus dat maakt het onderzoek wat lastig."

De resten moesten uiteraard onderzocht worden en om dat veilig te doen werden de nog in de buurt aanwezige leeuwen even verdoofd. Op social media kan men overigens de pret niet op: "Leeuwen 3, mensen 0", luidt het bijvoorbeeld.