Australische rugbyers winnen in eigen huis na jaren weer in World Series

De Australische rugby sevens-ploeg heeft in de prestigieuze World Series voor het eerst in jaren weer eens een toernooi gewonnen. Uitgerekend in het eigen Sydney werd voor het eerst sinds de Tokyo Sevens in april 2012 weer eens gewonnen.

In de groepsfase won Australië van de VS, Canada en Schotland, waarna aartsrivaal Nieuw-Zeeland in de kwartfinales met 24-12 verrassend verslagen werd. Met die zege in het achterhoofd was er geen houden meer aan: Argentinië werd in de halve finale met 28-0 opgerold, Zuid-Afrika moest er in de finale met 29-0 aan geloven. De Argentijnen versloegen de VS met 31-10 in de strijd om plek drie.

Regerend kampioen Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland gaan na drie van de tien toernooien aan de leiding in de World Series. De Zuid-Afrikanen wonnen in Dubai en hebben een kleine voorsprong op Nieuw-Zeeland, dat zegevierde in Kaapstad. Achter Australië staan Argentinië en Fiji op de vierde en vijfde plek.

Bij de vrouwen ging de winst ook naar Australië, dat geen enkele tegenstand duldde. Spanje, Papoea Nieuw-Guinea en Frankijk kwamen in de groepsfase allemaal niet tot scoren, Spanje en Rusland werden ook puntloos opzij geschoven. In de finale wachtte Nieuw-Zeeland en ook die gingen er kansloos vanaf: 31-0. Australië won het evenement in Dubai ook en gaan, aangezien Sydney het tweede toernooi was, aan de leiding in de World Series.