Riedewald in de basis: "Linksback is even schakelen"

Jairo Riedewald start vanavond in het Europa League-thuisduel met Olympique Lyonnais als linksback. Heel vreemd is die positie niet voor de Ajacied.

Riedewald speelde onder trainer Frank de Boer al eens op de linksback. "Maar het is wel weer even schakelen, omdat het een uitzondering is dat ik daar sta", zegt Riedewald tegenover de NOS. "De trainer (Peter Bosz, red.) heeft zelf aangegeven dat hij me niet als linksback ziet. Maar nood breekt wet."

De 20-jarige Riedewald profiteert van de schorsing van Nick Viergever en de blessure van Daley Sinkgraven. Vrijdag deed de linkspoot wedstrijdritme op in het duel van Jong Ajax met VVV-Venlo (1-4 winst). Riedewald is dit seizoen geen basisspeler, maar kwam alsnog tot 24 officiële duels.

Bosz liet Riedewald in de winterstop niet vertrekken, omdat hij de jongeling nog nodig achtte. Achteraf een goede keuze. "Hij hoeft zich niet te bewijzen. Ik constateer het hele jaar al dat hij goed is", zei Bosz dinsdag op de persconferentie. Het duel begint woensdag om 18.45 uur.