Iran dreigt Israël met totale vernietiging

Icoon BuitenlandsDe Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft vrijdag wederom dreigende taal geuit richting aartsvijand Israël. Tijdens de openingsceremonie van een top om geld in te zamelen voor de Palestijnse gebieden noemde hij Israël een "permanente dreiging" voor het Midden-Oosten. Daarnaast meldde hij dat het Zionistische regime op weg is naar een totale vernietiging. "Het zionistische regime is een verrotte, uitgedroogde boom die zal worden geveld door een storm".

Hoe de Israëlische staat zal worden vernietigd liet hij in het midden. Ahmadinejad staat overigens bekend om zijn aanvallen in de richting van Israël. In oktober ontstond er een rel toen hij tijdens een toespraak zei "Israël moet van de kaart worden geveegd". Het Westen reageerde hier toen zeer kritisch op.

Afgelopen dinsdag maakte de voormalige Iraanse president Akbar Hashemi Rafsanjani bekend dat Iran met succes verrijkt uranium heeft geproduceerd. "Wij hebben een eerste eenheid van 164 centrifuges in werking gesteld, het gas geïnjecteerd en het industriële eindproduct verkregen." Het Westen vreest dat dit een nieuwe stap is op weg naar de Iraanse atoombom.

Met dank aan The_Duce voor de herschreven submit.