Snelweg A74 geopend

Minister Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat en haar Duitse collega Ramsauer hebben woensdag in Venlo de snelweg A74 geopend. De weg verbindt de A73 bij Venlo met de Duitse Bundesautobahn 61. Vanaf donderdag 5 april kan het verkeer gebruikmaken van de nieuwe weg.

De nieuwe snelweg moet het verkeer door Venlo ontlasten. Volgens Rijkswaterstaat is de twee kilometer lange snelweg een belangrijke schakel tussen de Randstad en het Ruhrgebied. De komende maanden zal de weg ook een belangrijke aanrijroute zijn voor Duitse bezoekers van de Floriade, de wereldtuinbouwtentoonstelling die dit jaar in Venlo plaatsvindt.

De A74 heeft een wereldprimeur: een viaduct is voorzien van vleermuisvriendelijke lantaarnpalen. Deze lantaarns gaan alleen aan als er voertuigen passeren. Bovendien is hun licht amber gekleurd en minder fel. De dwergvleermuizen die in het gebied leven hebben daar minder last van. Bovendien is over de weg het breedste ecoduct van Nederland aangelegd. Met een breedte van 58 meter geeft het alle ruimte aan dassen, reeën, eekhoorns en andere dieren om de A74 zonder gevaar over te steken.

De A74 in vogelvlucht