Petitie tegen over één kam scheren moslims

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Het inititatief Moslimpetitie.nl heeft vandaag aan de commissie Integratiebeleid van de Tweede Kamer 2310 handtekeningen, gezet onder een manifest, overhandigd. De petitie, een initiatief van acht islamitische studenten uit Amsterdam, is gericht aan 'de vrienden van Van Gogh, mensen van de LPF, VVD en groep-Wilders'.

De ondertekenaars willen dat het over één kam scheren van alle moslims stopt. "De afgelopen jaren voelen wij ons in toenemende mate miskend, gediscrimineerd en gegeneraliseerd", aldus Hassan Outaklla en Fadi Hirzalla, twee van de initiatiefnemers van de petitie. Volgens politicoloog Hirzalla, "is er een algemeen klimaat in Nederland geschapen waarin het acceptabel is geworden om moslims te ridiculiseren en te criminaliseren."

In de open brief staat onder meer: 'De moord op Van Gogh is gepleegd door een individu, niet door de islam. Onze islam veroordeelt de moord (...) Het is vanzelfsprekend dat wij (allochtone moslims, red.) de moord net zozeer als u afkeuren. (...) Kritiek mag, maar geef het wel met respect en wees nauwkeurig en evenwichtig in uw oordeel. Waar wederzijds respect eindigt, daar begint onderling wantrouwen. Waar belediging begint, daar eindigt constructieve dialoog.'

In december werd de actie gestart. Omdat het aantal handtekeningen nauwelijks meer toeneemt, is besloten om vandaag deze te overhandigen. Volgens Outaklla is het niet een eenmalige actie. In de toekomst komen er volgens de beweging nog projecten, debatten en andere petities.