Adele vreest schade aan stembanden

Adele maakt zich ernstige zorgen over haar stemproblemen. "Zingen is mijn leven, mijn hobby, mijn liefde, mijn vrijheid en mijn baan", vertelt ze in het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. "Ik heb geen keus en moet helemaal herstellen, anders loop ik het risico mijn stembanden voor altijd te beschadigen."

De 23-jarige zangeres annuleerde eerder deze maand haar tournee door de Verenigde Staten. "Als ik doorga met alles voordat deze problemen zijn opgelost, dan ben ik zwaar de pineut."

In het voorjaar werd een slijmvliesontsteking geconstateerd in haar strottenhoofd. De zangeres nam tien dagen rust en pakte daarna haar promotoer in de Verenigde Staten weer op. Even later raakte ze haar stem kwijt, waarna een bloeding op haar stembanden werd gevonden.

Eerder liet de zangeres weten dat haar rookverslaving niets te maken heeft met haar stemproblemen. Adele beweert dat ze haar stembanden beschadigt door de manier waarop ze haar stem gebruikt als ze praat. Ze weet nog niet hoelang ze nodig heeft om volledig te herstellen.