Lensky kampt met drankprobleem

Jacob Lensky zal de komende weken niet in actie komen voor zijn ploeg FC Utrecht. De 22-jarige Tsjech kampt met een alcoholprobleem en zal hiervoor professionele hulp krijgen. Het is nog niet duidelijk hoe lang Lensky afwezig zal zijn.

Gisteren werd bekend dat de Tsjechisch international de afgelopen dagen afwezig was bij FC Utrecht. De clubleiding van de Domstedelingen ontkende toen de berichten dat Lensky zijn contract wilde inleveren. Op de website van FC Utrecht is nu te lezen dat uit nader onderzoek is gebleken dat de aanhoudende migraine-aanvallen waar Lensky mee kampt, zijn ontstaan door een alcoholprobleem.

"De huidige situatie is natuurlijk niet goed voor mij, maar ook niet voor FC Utrecht. Met professionele hulp ga ik er nu hard aan werken om weer zo snel mogelijk van waarde voor de club te worden", aldus de verdediger.

De clubleiding van FC Utrecht zal Lensky helpen om hem van zijn drankprobleem te verlossen. "Overmatig drankgebruik en topsport zijn niet verenigbaar en dat erkent Jacob zelf ook", zegt Foeke Booy, technisch manager van FC Utrecht. "Maar we hebben veel respect voor Jacobs openheid over zijn probleem. Intern is inmiddels iedereen geïnformeerd en zowel bij de spelers als de staf ontmoet hij begrip en de bereidheid hem te ondersteunen in zijn programma."

Vorig seizoen kwam Lensky ook al een aantal keren in het nieuws. Vorig jaar zat hij een tijd vast in Zwitserland, omdat zijn paspoort was gestolen. Afgelopen mei betrad een groepje Utrecht-fans het trainingsveld om verhaal te halen bij de spelers over de slechte resultaten. Lensky voelde zich persoonlijk aangesproken en sloeg naderhand in de kleedkamers met zijn hand tegen een muur. Een breuk in zijn hand was hiervan het gevolg.

Bij FC Utrecht kent Lensky tot nu toe een sterke tijd. De club gaf hem twee jaar geleden een nieuwe kans in het betaalde voetbal, nadat hij in 2008 zijn contract bij Feyenoord plots inleverde. Bij Utrecht vond de Tsjech het plezier weer terug, maar hij staat wel bekend als een buitenbeentje. Ook moet hij weinig hebben van de voetbalwereld.