Voetbal: Uitslag UEFA Cup finale

Het Spaanse CF Valencia heeft vanavond de UEFA Cup veroverd. In een goed gevuld Nya Ullevi te Göteborg (Zwe) versloeg de Spaans kampioen tegenstander Olympique Marseille met 2-0.

De finale was niet zo spectaculair als in voorgaande jaren. In de eerste helft gebeurde vrij weinig. Tegen de rust legde keeper Barthez aanvaller Mista met gestrekt been neer. Hij ontving daarvoor de rode kaart en Valencia mocht tevens een penalty nemen. Vicente verzilverde deze feilloos (1-0).

Na rust mocht Marseille het nog gaan proberen, maar het was Mista die nog binnen het hele uur de 2-0 binnenschoot. Marseille zette het laatste kwartier nog wel aan, maar kwam niet aan een doelpunt. Topscorer Drogba van Marseille bleef op elf treffers staan in de UEFA Cup dit jaar. Valencia pakte na de Spaanse landstitel zijn tweede prijs dit seizoen. Het veroverde de UEFA Cup nog nooit. Eerder gingen Champions League finales verloren.