18 jaar cel voor moordenaar Milly

De rechtbank in Dordrecht heeft vanmiddag de 27-jarige Sander Vreeswijk veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs voor de moord op en vrijheidsberoving van de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht. De rechters vinden niet bewezen dat Vreeswijk zijn slachtoffer seksueel heeft misbruikt, maar dat hij wel schuldig is aan aanranding van Milly en dat hij haar lichaam in zijn achtertuin heeft begraven en verborgen.

Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden 25 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen de oud-politieagent voor moord, seksueel misbruik, vrijheidsberoving en het verbergen van het lichaam.

Milly uit de wijk Sterrenburg verdween op 10 maart spoorloos. Kort voor haar verdwijning sprak ze nog telefonisch met haar moeder, waarin ze zei dat een buurman met een kat voor de deur stond. Volgens de rechters lokte de oud-agent zijn slachtoffer mee naar zijn huis waar hij haar misbruikte en haar met zijn riem wurgde. Daarna begroef hij het lijk van Milly in de achtertuin. Vreeswijk gaf zichzelf een week later aan bij de politie.

Achttien jaar cel en tbs voor moord Milly
Achttien jaar cel en tbs voor moord Milly (Foto: ANP)