Duitse inktvis voorspelt WK-uitslagen

In deze WK-tijden zou je denken dat het Duitse volk geobsedeerd is door die Mannschaft, maar niets is minder waar. Duitsland is vooral in de ban van Paul, een helderziende inktvis. Want, tot nu toe heeft de 2-jarige inktvis alle wedstrijden van die Mannschaft goed voorspeld. 

De voorspellingen van Paul komen tot stand met behulp van twee grote glazen bakken, welke in zijn aquarium staan. De verzorgers van Paul plakken daar twee vlaggen op; op de ene bak de Duitse vlag en op de andere bak die van de tegenstander. Vervolgens gooien ze beide bakken vol met mosselen, een delicatesse voor Paul. De bak waar Paul als eerst van begint te eten, zal winnen.

Paul kan nog geen gelijkspel voorspellen, maar het afgelopen WK gaf hij aan dat Duitsland zou winnen van Australië, verliezen van Servië en weer winnen van Ghana. Ook bij het EK in 2008 kon Paul, zo jong als hij toen was, veel uitslagen goed voorspellen; hij had een score van 80 procent.

Gistermiddag hebben de verzorgers van Paul hem de uitslag van Duitsland - Engeland laten voorspellen. Als het aan Paul ligt zal Duitsland zondag Engeland verslaan, ondanks dat hij in Engeland geboren is.