Brokkenmaker A15 had haast

De 21-jarige Rotterdammer die maandagochtend op de A15 zeven auto's ramde, had haast en ergerde zich aan andere weggebruikers. Dat heeft de man die nog steeds vastzit tegen de politie verklaard. Wonder boven wonder raakte niemand gewond door de dollemansrit van de Rotterdammer.

Op weg van Rotterdam naar Gorinchem wurmde hij zich op hoge snelheid door het verkeer. Toen zijn auto na de zevende botsing uiteindelijk tot stilstand kwam, verschanste hij zich in zijn auto en gedroeg hij zich bovendien agressief. Toen de politie een ruit intikte en hem inrekende, spuugde hij een agent in het gezicht. De resultaten van een onderzoek naar zijn eventuele drugs- en drankgebruik laten nog een tijdje op zich wachten.

Verschillende automobilisten en drie agenten hebben aangifte tegen de man gedaan. De Rotterdammer wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag en het verlaten van de plek van een ongeluk. Hij wordt woensdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Die bepaalt dan of hij langer vast mag worden gehouden.