Boonen: "Ik blijf het proberen"

De Tour de France valt momenteel nog tegen voor Tom Boonen. De Belg, die in dienst van Quick-Step rijdt, wist nog geen etappe te winnen en heeft ook de groene trui nog niet om zijn schouders gehad. Toch laat hij de moed niet zakken.

"Ik blijf het de komende dagen proberen," was de duidelijke taal van Boonen. "De Tour is nog niet voorbij en ik heb genoeg inhoud om nog eens iets te proberen. Het probleem is dat Cavendish duidelijk de snelste is, terwijl er vroeger nog 3 à 4 renners van hetzelfde niveau waren. Dat scheelt."

Boonen was wel van mening dat zijn sprints veranderd zijn. "Ik merk ook dat ik in de massasprints minder risico's durf te nemen dan vroeger. Ik ga sneller in de remmen, terwijl ik vroeger wel in elk gaatje durfde te duiken."

Toch blijft de Belg positief over de komende weken. "De benen voelen goed aan en het zal ooit wel eens keren. Ik blijf het de komende dagen proberen, ook in de sprints. Het zal niet lang meer duren voor ik het sprinten opgeef. Maar nu blijf ik het proberen."