Alonso wil kampioen worden

Renault-coureur Fernando Alonso heeft dit jaar één doel en dat is zijn derde wereldtitel bij de coureurs gaan pakken. De Spanjaard zegt dat er dit jaar een einde komt aan de dominantie van de teams van Ferrari en McLaren.

"We zijn het seizoen vorig jaar erg sterk geëindigd en het doel voor dit jaar is om voor de titel te vechten", aldus Alonso, die in 2005 en 2006 met Renault de titel pakte en vorig seizoen in Singapore en Japan won. "We hebben dit jaar alleen heel veel nieuwe regels, waardoor niemand echt weet wat er in Melbourne gaat gebeuren. Tijdens de tests leken alle teams heel dicht bij elkaar te zitten, dus we zullen ongetwijfeld een interessant gevecht te zien krijgen."

"De pikorde zal dit jaar waarschijnlijk wel anders zijn dan de afgelopen jaren. We zijn eraan gewend geraakt dat McLaren en Ferrari domineren, maar ik denk dat we komend seizoen veel verschillende auto's zullen zien winnen door de nieuwe regels. Hopelijk kan Renault zich ook mengen in dat gevecht".

Hoofdingenieur Pat Symonds stelt dat de nieuwe auto ondanks de problemen eerder deze winter voor de overwinning kan gaan. "Ik geloof dat we een auto hebben die goed genoeg is om voor de overwinning te kunnen gaan. Tel de kwaliteiten van onze coureurs en het team daarbij op en ik denk dat we een erg sterk begin van het seizoen kunnen hebben."