[WBD] Ivanovic overleeft marathonpartij

Nummer 1 van de wereld, Ana Ivanovic, heeft de derde ronde bereikt op Wimbledon. In een zware partij van bijna 3,5 uur, waarin ze zelfs matchpoints tegen kreeg, rekende ze af met de Française Natalie Dechy; 6-7 (2-7), 7-6 (7-3) en 10-8.

De Servische begon niet heel sterk aan de wedstrijd. Vooral op haar service kende ze veel problemen, door een wat matige eerste opslag. Toch moest de set door een tiebreak beslist worden, waarin Dechy beduidend sterker was.

In de tweede set ging de service van Ivanovic beter lopen, maar toch zag het er niet heel zonnig uit. Op 5-4 kreeg ze zelfs twee matchpoints tegen, welke ze uiteindelijk kon wegwerken. In de tiebreak die volgde had ze dit keer de overhand en trok deze naar zich toe.

De derde set van de wedstrijd kende een raar verloop. Beide dames openden sterk met hun service en gaven weinig kansen weg. Dit sloeg om in de zesde game toen Ivanovic de service van Dechy brak. Vervolgens lukte het beide dames niet meer om hun service te behouden tot op de stand van 5-4, toen Dechy moest serveren om in de wedstrijd te blijven.

Twee games later kreeg Ivanovic haar eerste twee matchpoints, maar ze kon deze niet verzilveren. Ze moest uiteindelijk wachten tot de achttiende game. Hierin kreeg ze nog drie matchpoints, waarvan ze de tweede uiteindelijk maakte.

Submitter: Morthill Bron: FOK!