Nederlander in de Formule 1?

Ruud Wildschut, de grote man achter de titelsponsor van Minardi, wil het liefst al over drie weken een Nederlandse coureur in één van de Minardi's zien rijden.

Gianmaria Bruni zou niet naar behoren presteren en aangezien de beloofde sponsordollars ook nog niet bij het team binnen zijn, heeft Bruni tot 10 juni de tijd gekregen om de dollars bij te schrijven op de rekening van Minardi. Mochten de dollars voor 10 juni nog niet binnen zijn dan zal Wildschut van Paul Stoddart het groene licht krijgen om een Nederlander naar voren te schuiven.

Wildschut zelf denkt er aan om Jos Verstappen, Christijan Albers, Robert Doornbos, Ho-Pin Tung of Giedo van der Garde naar voren te schuiven. Tom Coronel zal geen kans maken op een zitje.

Wildschut: “Ik ben boos op hem (Coronel red.). De afspraak was dat hij Minardi-teamkleding met de sponsornaam van Wilux erop zou dragen. Dat doet hij niet. Hij kon een testrit ter waarde van 150.000 euro van me krijgen, maar kennelijk is een tegenprestatie te veel gevraagd”.

Bruni, de afgelopen Gran Prix' meestal sneller dan Zsolt Baumgartner, moet volgens Wildschut vrezen voor zijn positie Minardi. “Volgens Paul Stoddart kan Bruni de druk niet aan en ligt hij niet goed in het team. De wagen was goed in Monte Carlo. Stoddart heeft me het groene licht gegeven om op zoek te gaan naar een Nederlandse coureur.” Stoddart zelf zou inmiddels geïnformeerd hebben bij Justin Wilson en Ryan Briscoe om het tweede zitje bij Minardi op te komen vullen.