Dries zingt AEX naar nieuw record

Dries Roelvink opende door op de gong te slaan vrijdag de Amsterdamse beurs. De geliefde volkszanger was op het Damrak ter promotie van zijn nieuwe single 'Geen crisis waar Dries is' (videoclip).

De AEX opende licht lager, maar spoot daarna als een Dries omhoog. De belangrijkste beursgraadmeter van Nederland steeg zelfs naar het hoogste punt van het jaar.

Intraday maakte de AEX een nieuw record op 295,71 punten. De index sloot uiteindelijk 2,2 procent hoger op 294,49 punten. Naast expiratiebelangen waren er veel macro-economische cijfers die meehielpen. Verschillende Europese inkoopmangersindices vielen zo mee, dat het er naar uit ziet dat de eurozone uit een recessie is.

Ook de verkoop van bestaande woningverkopen in de VS steeg in juli 7,2 procent tot 5,24 miljoen, terwijl er op 5 miljoen was gerekend. Op Wall Street werden ook nieuwe records gevestigd. Zo steeg de Dow Jones boven de 9.500 punten.

Roelvink heeft op Beursplein 5 beloofd om de AEX binnen één maand naar de 300 punten te zingen. De zanger blijkt niet alleen verstand van zingen te hebben. Roelvink onthulde dat hij in 2001 één miljoen gulden verloor (450.000 euro) op de beurs, met name door de aanslagen van 11 september en de recessie die toen volgde. Toch zegt Roelvink dat het nu een goed instapmoment is voor de AEX.

Dries opent Amsterdamse beurs
(Bekijk hier het Belegger.tv-interview met Dries Roelvink)