Dochter geeft vader borstvoeding

De 27-jarige Georgia Browne geeft haar vader elke dag borstvoeding in zijn gevecht tegen kanker. Vader en dochter hopen hiermee zijn leven te verlengen. De Australische Georgia was helemaal overstuur toen ze twee weken voor haar huwelijk hoorde dat haar vader Tim (67) aan kanker leed. Tim werd geopereerd, maar de uitzaaiingen hadden hun weg al gevonden. Tim kreeg hierop de diagnose terminaal. Hij kreeg daarna chemo, maar niets hielp.

Georgia, inmiddels bevallen van zoontje Monty, vond op het internet verschillende studies over de voordelen van moedermelk op kanker. Ze twijfelde geen moment om ook voor haar vader af te kolven. 'Ik geef toe dat ik het eerst een gek idee vond, maar dat ik mijn pa kon helpen, leek me geweldig. Het gaf een positieve wending aan zijn ziekte', zegt ze. Vader Tim mengt dagelijks de melk, samen met een beetje koemelk, door zijn cornflakes. Volgens hem smaakt het niet veel anders, alleen zoeter.

Georgia:'Ik weet dat het schokkerend klinkt voor de buitenwereld, maar voor ons is dat niet meer zo. Zelfs mijn pa stopt niet met het rond te vertellen, al zijn vrienden en kennissen weten het. Zeker is dat mijn pa veel stralender oogt en meer energie heeft dan voordien. Ik zal hem melk blijven geven zolang ik kan. Eerst krijgt Monty de borst, de rest is voor mijn pa. Het voelt natuurlijk aan en ik heb er geen problemen mee, zeker omdat ik zoveel van hem hou. Weinig dames kunnen zeggen dat je aan je pa eigen melk kan geven. Ik zou alles doen om extra tijd met hem door te brengen'.

Een maand na het starten met de moedermelk werd een scan genomen. Daarop was een lichte verbetering waar te nemen. De dokters weten niet zeker of dit door de moedermelk of door de chemokuur komt.