Ook meneer Kaktus wil een eigen omroep

Presentator-programmamaker Peter Jan Rens (’meneer Kaktus') sluit zich aan in de rij met gegadigden die in aanmerking willen komen voor een nieuwe plaats in het omroepbestel. Dat meldde hij vandaag in het NCRV-programma Lunch! op Radio 1.

Rens zegt met een paar andere initiatiefnemers, afkomstig uit de zorgsector, een omroep te willen beginnen voor mensen met een beperking. Hij heeft al twee tv-studio’s in aanbouw. De locatie in Amersfoort gaat zaterdag open, in Amsterdam wordt nog gebouwd.

De tv-maker wil er zogenoemde Open Medialounges inrichten waar mensen kunnen eten en drinken, maar daarnaast ook over het nieuws kunnen praten. De programma’s die dat oplevert wil Rens uitzenden via internet en mobieltjes. Als het hem lukt voor 1 april 50 duizend leden te werven, wil hij die programma’s ook via de publieke omroep verspreiden.

Een naam van de omroep in spe kan Rens nog niet vrijgeven. De tv-maker werkt evenredig aan zijn omroepplan ook aan de oprichting van een politieke partij voor dezelfde doelgroep. Ook de naam daarvan kan hij nog niet wereldkundig maken, zegt hij.


Ook meneer Kaktus wil een eigen omroep  (foto: DAG)