3FM wint internationale prijs

De radiozender 3FM heeft een AIB (The Association for International Broadcasting) award gewonnen voor het evenement Serious Request. Ook kreeg 3FM een eervolle vermelding als succesvol crossmediaal evenement.

De actie Serious Request wordt ieder jaar de dagen voor kerst gehouden, het is een actie waarbij drie 3FM-DJ's zes dagen lang worden opgesloten in een glazen huis. Gedurende de zes dagen mogen zij niets eten, tevens halen zij geld op voor een van te voren vastgesteld doel door middel van een veiling, een aangevraagd plaatje of een donatie van een luisteraar.

Zendermanager Florent Luyckx nam de prijs gisteravond in ontvangst. "Deze internationale onderscheiding onderstreept dat Serious Request in het buitenland als een succesvol en vernieuwend Nederlands format wordt herkend", aldus de zendermanager. Vorige maand won het evenement al de Nederlandse prijs Het Gouden Oortje voor het beste radio-evenement van 2007.

Vorig jaar haalden DJ's Michiel Veenstra, Gerard Ekdom en Rob Stenders in het Glazen Huis, dat toen in Den Haag stond, € 5.249.466 op. Het doel was schoon drinkwater voor ontwikkelingslanden. Er stonden ook Glazen Huizen in België en in Zwitserland, dus in totaal ging er € 8.754.252 naar het schoon drinkwater project.

Het wordt dit jaar de vijfde keer dat 3FM, in samenwerking met het Rode Kruis, het evenement organiseert. Dit jaar staat het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Wie er dit jaar in het Huis komen, is nog niet bekend.