Joling: flop programma ligt aan Wendy

De flop van Million Dollar Wedding ligt geheel aan Wendy van Dijk zelf. Dat is althans de mening van Gerard Joling, die zelf flink scoort met Popstars op SBS6. "Haar overstap naar RTL4 om nog meer geld te verdienen en nog grotere successen te behalen, is bij het Nederlandse publiek niet sympathiek overgekomen", aldus Joling.

In Million Dollar Wedding, een combinatie van Idols, LoveLetters en De Honeymoonquiz, wist ook met de liveshow gisteren iets meer dan 500.000 kijkers te scoren. Vorige week beloofde Wendy nog dat het erg leuk ging worden, maar de hit kwam alsnog niet. Zelfs producent Reinout Oerlemans die uit Amerika terugkwam kan het programma niet redden. Vorige week werd ook zijn 'Hollandse Krijgers' op Veronica al gecanceld.

Joling nog even over de relatie tussen Wendy en haar RTL-programmabaas: "Je kunt verliefd worden op een getrouwde man met twee kinderen. Maar blijf dat dan niet ontkennen als je keer op keer zoenend wordt gefotografeerd. Dat gaat tegen je werken." Wendy liet weten dat de uitspraken meer over Joling dan over haarzelf en het programma zeggen.

Lees ook de column over Wendy van Dijk.