'Tip' paragnosten zaak-Cassandra mondt uit in mishandeling

Vrienden van de 17-jarige Cassandra van Schayk uit Almere-Buiten, het meisje dat op 14 april 2007 dood werd gevonden in het water van natuurgebied de Noorderplassen, hebben een 25-jarige man mishandeld omdat ze die als mogelijke dader zien van de raadselachtige dood van Cassandra. De zogenoemde vrienden zouden zich gebaseerd hebben op tips van paragnosten die een zwarte auto (Golf) met de sticker 'Masters of Hardcore’  uit gene zijde zouden hebben doorgekregen. De lokale media in Almere berichtten daar onlangs over.

De 25-jarige Wesley is in het bezit van een zwarte Nissan Almera waarop die sticker prijkt. Voor een aantal jongeren schijnbaar genoeg reden om Wesley naar een afgelegen plek te lokken en hem daar flink in elkaar te timmeren. Die mishandeling vond vorige week plaats, zo bericht De Telegraaf vandaag.

Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan van de molestatie. Hij is de afgelopen dagen ook met de dood bedreigd op de jongerenwebsite Almere4you.nl. Om die reden heeft hij zijn profiel daar gewist.  Ook heeft hij de sticker van zijn auto gehaald nadat onverlaten een steen door zijn achterruit hebben gesmeten.

De politie laat weten dat Wesley geen verdachte is in de zaak.  Haar dood is nog wel steeds een raadsel, zoals FOK! eerder dit jaar nog meldde.  Wesley zegt in De Telegraaf geen enkele betrokkenheid  te hebben bij de dood van Cassandra. ''Hoewel enkelen dat hardnekkig blijven geloven. Ik kende haar slechts van een enkel msn-bericht.”