Directeur snapt ophef om 'boerkini' niet

Icoon AlgemeenEr is een levendige discussie gaande in Almelo. In zwembad Het Sportpark ging daar vorige week een moslimvrouw het water in gekleed in een boerkini. Directeur Erik Busscher zegt hierover "Een boerkini is gewoon een groot soort zwempak"

Een boerkini is een badpak dat het lichaam, de armen, benen en het hoofd bijna helemaal bedekt. In andere landen is het niet ongebruikelijk dat moslimvrouwen dit soort zwemkleding dragen. De vrouw die in Het Sportpark ging zwemmen had haar badpak in Turkije gekocht.

Niemand had last van haar kleding en de veiligheid van andere zwemmers kwam niet in het gedrang aldus Busscher. Hij liet vandaag weten geen reden te zien om de vrouw uit het zwembad te weren.

De vrouw haalde in het Overijsselse Vriezenveen haar diploma, eveneens gekleed in haar boerkini. De ophef over haar kleding was daar snel verdwenen volgens Busscher. "Het zou wat anders zijn als deze mevrouw met wijde gewaden te water ging, die helemaal uitwaaieren, zodat iedereen aan de kant moet als zij er aan komt. Dat zou ik wel verbieden."

Naar eigen zeggen heeft de directeur sinds vorige week een aantal e-mails met dreigende en racistische taal ontvangen. Hij heeft hiervan nog geen aangifte gedaan bij de politie. "Ik wil geen olie op het vuur gooien. Ik hoop dat dit snel overwaait. De betrokken mevrouw is nog niet terug geweest, maar als ze komt is ze wat mij betreft welkom", aldus de zwembaddirecteur.
boerkini
Een voorbeeld van een boerkini

Lees ook op het Forum