Gordon betaalt voor geslachtsoperatie

Nu Sinterklaas weer in ons land is, besloot Gordon ook eens voor Goedheiligman te spelen. De entertainer betaalt namelijk de geslachtsoperatie van een negentienjarige jongen. Gistermiddag werd de jongen, die zichzelf tegenwoordig 'Sanne' noemt, door Gordon verrast in diens radioshow op Radio 538.

De veelzijdige Gordon was ontroerd door het verhaal van Sanne, die vorige week in het SBS6-programma Hart van Nederland vertelde over zijn leven. Ondanks de torenhoge ziektekostenpremies, weigert de ziektekostenverzekering de operatie te vergoeden die van Sanne een echte vrouw zal maken. Sinds zijn prille jeugd voelt Sanne zich echter al een meisje.

Voor het sommetje van vijftienduizend euro is een Thaise dokter bereid de geslachtverandering uit te voeren. Helaas kan de jongen dit bedrag zelf nooit op tafel krijgen. "Ik heb een verrassing voor je", sprak Gordon Sanne toe. "Ik betaal je operatie." Gordon benadrukt dat iedere euro uit zijn eigen zak komt.

Wanneer de operatie zal plaatshebben, is nog niet bekend. Sintergoor zelf reageerde vrij nuchter op de dolgelukkige Sanne. "Voor mij is het niet veel, maar voor jou zal het je leven veranderen", zo vertelde hij.

Met dank aan Chet en Annator voor de submit.