Vastgoedmagnaat omgebracht in Den Haag

Icoon MisdaadBij een schietpartij, gisteravond in Den Haag, is de 47-jarige Haagse vastgoedmagnaat Victor 't Hooft om het leven gekomen. Dit heeft zijn schoonzoon Bart ter Maten inmiddels tegen het ANP bevestigd.

Bij de politie kwam een melding binnen van een schietpartij aan de Bezuidenhoutseweg. Toen de politie daar arriveerde troffen ze het geliquideerde slachtoffer aan.

Op dit moment wordt nog altijd een groot onderzoek in en rond de woning gehouden. Vooralsnog ontbreekt van de dader(s) ieder spoor. Het huis van 'T Hooft staat op steenworp afstand van paleis Huis ten Bosch.

Vorig jaar werd het roemruchte café De Landbouw heropend door 'T Hooft en zijn schoonzoon. Dit café ligt op de grens van Den Haag en Wassenaar en dreigde voorgoed te verdwijnen door de aanleg van een weg.

Enkele jaren geleden kwam Victor 't Hooft veel in het nieuws toen de Haagse wethouder Hilhorst moest aftreden in verband met het falende toezicht op de verkoop van Woningbeheer. Destijds wilde de gemeente dat bedrijf afstoten en hoopte er ruim honderd miljoen euro aan overhouden.

Tijdens het verkoopproces werd bekend gemaakt dat Woningbeheer tal van huizen verkocht had aan 'T Hooft waardoor Woningbeheer veel minder waard was dan gedacht.

Eerder werd vastgoedhandelaar Willem Endstra vermoord. Voor deze zaak zit op dit moment Willem Holleeder in de rechtbank. Vastgoedmagnaat Kees Houtman werd destijds ook geliquideerd.

Met dank aan frank07 voor de submit.